Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 nov 48 reacties

Máxima schittert voor de tweede keer vandaag in mode van Claes Iversen

Ook vanavond draagt koningin Máxima mode van Claes Iversen. Een rode avondjurk met capemouw dit keer.

Foto: Brunopress/Van Emst
Foto: PPE/Nieboer
Foto: PPE/Nieboer

De jurk kwam eerder in beeld tijdens het staatsbezoek van Singapore, 2018.

Foto: PPE/Nieboer

Ontwerp van Claes Iversen:

Juwelen
De geschiedenis van Máxima’s broche van vanavond brengt ons terug naar de negentiende eeuw. In 1879 stapt Emma in het huwelijksbootje met Willem lll en bij een huwelijk horen natuurlijk ook cadeaus. Van haar schoonzusje Sophie krijgt Emma dan ook een diamanten haarspeld, ook wel een aigrette genoemd. Het ontwerp bestaat uit 12 diamanten twijgjes, met aan het uiteinde kleine briljanten die collet zijn gezet. Door een speciale bevestiging hangen de briljanten ‘los’ aan de twijgjes, waardoor ze zacht met de draagster meebewegen. Het bijzondere geschenk van Sophie getuigt van ambacht en past bovendien goed bij het modebeeld van de negentiende eeuw. Dames droegen hun lange lokken opgestoken en rijkelijk versierde haarspelden waren erg in trek. Toch is Emma slechts een keer gezien met de aigrette. Ze droeg het juweel wel op een bijzonder moment. Kort na het overlijden van haar man poseerde Emma in rouwkleding, met in haar kapsel de aigrette. Koninklijk, maar niet té uitbundig gezien de droevige omstandigheden. (Bron: Edwin Fellner van DutchRoyalJewels)

Na koningin Juliana en prinses Margriet begon Máxima het juweel in 2011 ook te dragen. Sindsdien is de aigrette als broche of haarspeld nog zes keer publiekelijk door haar gedragen.

Wil je meer lezen over het sieraad? Bijvoorbeeld welk verhaal onze juwelenkenners Edwin Fellner en Renske hebben ontkracht? Klik dan even hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
48 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zag (wie niet ?) vanavond (17.2.24) Josine in BB, enthousiast als steeds, over Claes Iversen – mooi toch ! En ja, ook ik zou Máxima graag eens zien in die avondjurk met lange rode ‘mouw-handschoenen’ !

Erg mooie en sierlijke broche. Jurk is feestelijk. Kapsel is niet mijn voorkeur maar is wel verzorgd .

De jurk is mooi maar het kaspel vind ik iets voor een oudere vrouw uit de Jordaan (no offence), vreselijk kapsel.

Mooie jurk qua kleur en soepelvallende stof. Ik ben niet kwijt van de combinatie lange mouw (winterse indruk) en geen mouw (zomerse indruk). Maxima’s haar is het zwakke punt, hoe zou het zijn als daar eens een flink stuk van afgeknipt wordt? Met een goede kapper wordt er toch vaak best iets geweldigs van gemaakt, maar als zo iemand niet voorhanden is, blijft het tobben. Ik hou ook niet van die uitgroei en het erge gestreepte. Maar: Maxima heeft ogen om jaloers op te worden. Zelfs zonder make-up 🙂 Het sieraad op de schouder past perfect bij deze jurk.

Trouwens. Twee keer dezelfde riem op 1 dag? Ze blijft ons verbazen….

Heel mooi. Het kapsel erbij vind ik mooi gedaan en de make-up ook eigenlijk. Dit vind ik net iets meer bij haar passen dan de jurk van gisteren. Is dat een ordespeldje op links?

Dit keer ook weer een mooi verzorgd stel voor de contraprestatie – Het Nederlands Dans Theater – dacht ik – pondjes aankomen doe ik ook … is dat erg…. nee dus! Het haar staat de koningin prima en een zus van Geert Wilders is ze zeker niet … en de broche staat prachtig op deze avondjapon door de Nederlands-Deense coutourier, gevestigd in Amsterdam …

Perfecte look, maar vond de japon die ze gisteren droeg net iets spannender. Cijfer: 8,5. De pantalon van de koning mag wel iets ingekort. Neem aan dat dit een maatpak is. Draagt hij over het algemeen geen Brioni?

En volgens mij ook alleen maar blauw., althans het meest .

Op zich mooi, maar dan toch liever het Valentino rood van Jan Taminiau, maar denk tegelijkertijd dat ze die misschien bewaard voor volgende week, bij Staatsbezoek van Italiaanse President Mattarella, dat zou toch ook leuk zijn!

Jongens, dat haar kan echt niet. Ze lijkt zo wel de zus van Geert Wilders. Jurk ok, idd iets minder afgetraind dan eerder maar dat stoort mij geenszins.

Dat haar kan wel. Zie de foto’s. U vindt het niet mooi blijkbaar. Ik vind het geweldig.

Nu ik andere foto’s zie gebied de eerlijk mij wel te zeggen dat hij onder de off shoulder arm niet goed zit. Het “bubbelt” er wat uit. Staat niet mooi helaas. Toen ze de japon de eerste keer droeg zat het beter, wellicht een pondje aangekomen? Kan toch??

Nou en?

😃

Prachtige jurk en fraai met de juwelen. Dit kapsel vind ik alleen altijd zo tuttig en raar.Net of halverwege uit de kappersstoel is weggerend. Echt zonde.

Prachtige broche en wederom het schattige tasje met het kwastje. Het was een ‘Claes’ dagje heel mooi allemaal, maar toch vind ik de ontwerpen van ‘Jan T.’ net iets verfijnder, mooiere materialen en minder strakke belijning, maar allez dit is ook heel fraai.

Jan T is beter inderdaad

Subliem! Zeer mooi dit, het zit prachtig en ook de kleur is top! Het haar vind ik jammer, zo hoog en dan los, nee…. Maar het doet niets af aan het mooie plaatje van de jurk.

Ben in mijn nopjes bij het zien van de mooie japonnen tijdens dit staatsbezoek!
Vanavond ook weer een prachtig exemplaar; en wat is die broche sierlijk en fijntjes! Oorbellen en armband maken het plaatje compleet, evenals het chique tasje.
En ja, de meningen zijn verdeeld, maar ik vind dit achterover gekamde kapsel een leuke afwisseling. Staat Maxima goed en geeft wat volume.

Mooie jurk, kleur, model, top.
Alleen het kapsel had ze wat mij betreft wel dat bolle zo kunnen laten, maar dan van achteren opsteken. Prachtige broche op een mooie plaats zo op de schouder. Ze heeft hetzelfde tasje als gisteravond.

Wat een geinig tasje is dit trouwens. Ook CI?

Hele mooie jurk. De kleur staat haar prachtig.

Prachtige jurk!
Maar dat haar en die rode oogschaduw : waarom waarom waarom?

Grappig, doe mij maar de make-up en eventueel het kapsel wat ze draagt bij die rode Matthijs Bergen jurk hierboven
Fris

Wat een plaatje! De kleur is prachtig. Ik vind haar een one shoulder japon (of top…) altijd geweldig staan. En twee keer dezelfde riem? Maakt mij niets uit. Snap nu wel waarom de gesp canochtend aan de achterkant zat 😀.

Vanochtend dus

Valt me nu met d beteer foto’s pas op: draagt ze Stuart diamanten als oorbellen?

Ja, goed gezien. 🙂 De ronde diamanten die normaliter op het Stuart diadeem gemonteerd zijn…

Wat is ze goed bezig deze dagen! Wauw !!!
Hopelijk maakt ze hem morgen nog in stijl af 🤞🏻

Wat een mooie queen! Deze jurk verdiende t weer een keer gedragen te worden. Mooi met brede ceintuur. Vanavond niet gedraaid dus 😀
En past heel goed bij de tegenprestatie: het Nederlands danstheater: modern met basis klassiek.
En die broche is goed gekozen door Willem III en voor deze avond.
Ik vind dit kapsel waanzinnig!

Wat een uitmuntende japon, een van de mooiste die ze heeft. Wat zit Claes Iversen lekker thuis vanavond van een heerlijke succesvolle dag te genieten, denk ik zo!
Het kapsel vind ik dan helaas minder, maar alles bij elkaar tot nu toe een heel geslaagd staatsbezoek!

Heel mooi, jurk staat haar echt goed , niets op aan te merken , maar ik zie bij de foto,s de rode jurk staan die ze in Duitsland heeft gedragen.
Voor mij had ze die vanavond mogen dragen, wil ik zoooo graag nog eens zien.
Ik blijf het apart vinden om de koning in een gewoon kostuum naast Maxima te zien , in avondkleding.
Een mooi donkergrijs kostuum had ik wel mooier gewonden .

Het is nu flagdressing: Nederland!

Wow, ik geniet want dit is een van mijn favoriete galajurken. Zo mooi door zn eenvoud geweldige kleur, bravo koninging Maxima wat een fantastisch staatsbezoek 🙂

Heel mooi, behalve het kapsel.

Alles klopt, ik vind het prachtig.

Heel mooi, ook deze keer de broche prachtig! maar dat kapsel zo raar naar achteren moet ze nooit meer doen.

Wat ziet ze er prachtig uit. Mooie jurk, sieraden en prachtig los haar. Ik had zelf voor een andere rode avondjurk gekozen. Niet 2x zelfde stijl met riem. Maar oké, het is wel een plaatje.

Wát een pláatje!

Heel mooi hoor! Wat een geweldig staatsbezoek qua kleding!

Erg mooi! Inderdaad waarom 2x jurk met gesp…… Maar ik zie het door de vingers😉

Prachtige jurk, geweldige broche maar dat het kapsel… zo niet mijn smaak.

Mooie japon, maar ik denk dat ik niet voor een tweede keer een jurk met riem uit dezelfde collectie had gekozen.

Nee dan had ik ook een andere jurk gekozen ze heeft nog wel een mooie rode avondjurk.

Gelukkig is het met name de riem, en is het model jurk verder behoorlijk anders. Maar ben het met je eens dat het totaalplaatje mooi en verzorgd is. Stiekem had ik eigenlijk ook nog wel een nieuwe japon van een Nederlandse ontwerper willen zien vanavond. Maar ja, dan had ze wel vrij veel geld uitgegeven voor dit staatsbezoek aan kleding, dus ik ben dik tevreden. Sowieso vind ik alle outfits geslaagd.