Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 nov 74 reacties

Máxima op chic voor viering dertig jaar Home-Start

Koningin Máxima is vanmorgen aanwezig bij de viering van het dertigjarig bestaan van Home-Start in Nederland. Home-Start is een wereldwijd programma dat gezinnen ondersteunt bij de opvoeding van jonge kinderen.

Home-Start biedt samen met zo’n 2800 getrainde vrijwilligers hulp aan ouders met opgroeiende kinderen. Gezinnen geven zelf aan bij welke alledaagse opvoedkundige taken zij hulp wensen. Vrijwilligers worden voor een langere periode gekoppeld aan een gezin om continuïteit te waarborgen. Met deze ondersteuning probeert Home-Start te voorkomen dat kleine problemen in een gezin uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Circa 170 gemeenten zetten Home-Start binnen hun lokale jeugdbeleid in als vorm van pedagogische hulp. Zo krijgen per jaar ruim 3600 gezinnen en zevenduizend kinderen een steuntje in de rug.

Koningin Máxima woont de viering bij, waarin wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen in de afgelopen dertig jaar en de toekomstplannen en uitdagingen van Home-Start. Tevens delen ouders en vrijwilligers hun ervaringen. Afsluitend spreekt Koningin Máxima met ouders en vrijwilligers, met coördinatoren van Home-Start en met wetenschappers over de effecten van het opvoedkundig programma.

Mode
Voor de feestelijke gelegenheid haalde Máxima haar grijze jurk van Dolce & Gabbana uit de kast. Haar vilten flaphoed komt uit het atelier van Philip Treacy.

(c) Josine Droogendijk
Patrick van Katwijk

Jurk van Dolce & Gabbana:

Meer informatie volgt later vandaag. Ik ga nu eerst de bijeenkomst ter plekke volgen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
74 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Vrouwelijk, koninklijk, charmant.. ik vind het een hele mooie look!

Wat een prachtig plaatje. De hoed moest ik aan wennen, maar bij close-up foto’s vind ik het een steeds mooier geheel worden. Dit zou ik aantrekken naar welke gelegenheid dan ook, wel zonder de hoed. Maar met de mooie pumps, panty en handschoenen. Geen kleur dus. Ik zie haar tasje niet zo goed, zelf zou ik er mijn mooie kleine prada-tasje bij dragen.

Kijk nou eens, lijk wel of ik mijn eigen tekst, en van veel anderen, lees 😁

https://www.telegraaf.nl/vrouw/1176068313/liever-zien-we-maxima-stralen-in-een-knalkleur-maar-het-kan-niet-altijd-feest-zijn

Ik denk alleen dat dat artikel gister geplaatst had moeten worden aangezien “vandaag” en “gister” niet klopt.

Klopt, valt mij meer op, ook bij andere tijdschriften of kranten komen teksten langs die zo van deze site lijken geplukt.

Idd Elisah, niet alleen de RVD leest waarschijnlijk met al onze reacties mee 🤓

Ja sommige zinnen van dit artikel wel heel precies zeg 😄

Leuk dat ze deze mooie jurk weer uit de kast heeft gehaald. Staat Maxima heel goed. En het was prima geschikt voor het herfstige weer gisteren.
Lang leve weer de iets kortere en strakkere jurken. En yes, dunne zwarte panty’s, chique!

Ik vind het een mooie outfit: prachtige blauwe glans op de hoed (bedankt voor de tip Nel123). Een hoed lijkt me binnenshuis soms wat lastig omdat je het zicht beperkt van de mensen achter je. Ik vind het wel mooi dat ze niet heeft gekozen voor een knal-kleur en daardoor meer onderdeel wordt van de groep.

Ik voel me toch geroepen om een tegengeluid te laten horen: waarom zou grijs niet feestelijk kunnen zijn? Ik zou deze outfit zeker niet aantrekken naar een herdenking. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar ik vind het niet stemmig genoeg. Misschien zit het ‘m in de details zoals de broche, het kraagje van de jurk en het bosje bloemen. Voor een feestelijke bijeenkomst vind ik er echt niets mis mee.

Helemaal eens juffrouw Annie,
Ik hoor de commentaren al als Maxima dit zou hebben aangetrokken naar een herdenking (“waarom niet in het zwart zoals andere keren”, “ik vind het niet kunnen”, “respectloos” enz.😔).

Ik zag net een groepsfoto, ik vond de hoed al te groot, maar op deze foto is het duidelijk to much.
Leuke foto, Maxima straalt en staat niet vooraan maar in het midden, goed om de mensen die het doen een welverdiende plaats te geven

Zag net op een andere site dat de hoed en de broche rechts boven die ze draagt een mooie kleur blauw is heeft. Daar oogt het plaatje toch veel beter en staat het zelfs mooi vind ik. de hoed lijkt van blauw fluweelachtige stof te zijn.

Josine was vandaag ondergedompeld in de sfeer van het moment op locatie, en ik niet, dus kan ik ook niet inschatten of deze outfit van Maxima daar bij paste.
Maar wat ik wel zie is een stralende koningin die zich met zorg gekleed heeft in een mooie japon die haar keurig afkleedt en wat staan die schoenen, panty en handschoenen er chique bij!
De kers op de taart vormt voor mij de schitterende zwarte grote hoed die haar verschijning bijzonder elegant doet uitkomen.
En ik….ik ben apetrots op zó’n koningin, en dat is dan ónze Maxima!

Ik vind die jurk echt ge-wél-dig! Prachtig van belijning/model en het model past ook precies om Máxima haar lichaam heen.
De donkere kousen perfect erbij en de rustige zwarte schoenen ook, de zwarte hoed vind ik er ook perfect bij staan.
Eindelijk heeft Máxima weer eens een gewoon model jurk aan die rust uitstraalt, niet 5 maten te groot, geen jas half over de schouders, geen rare flappen en frutsel op de jurk, geen 10 cm dikke zolen. Helemaal perféct, een 10!
En dat geef ik haar zelden 😉

Maaaaaar, nou komtie, niet geschikt voor dít evenement!
Het gaat om een feestelijke viering met gezinnen met kinderen.
Trek dan iets vrolijks aan! Deze outfit is voor een serieuze gelegenheid, niet om feest in te vieren, de meeste kinderen zullen graag vrolijke kleurtjes zien bij een feestelijke gelegenheid, zeker van een koningin!

En Josine, dan kan jij schrijven dat de mensen genoten van een echte koningin in hun midden, ja natuurlijk, dat geloof ik absoluut, maar die mensen konden het nou eenmaal niet maken om te zeggen, nou Majesteit, het is feest, had U niet wat vrolijkers aan kunnen trekken? Anders hadden ze dat misschien nog wel gedaan ook. 😉

Sóms heb ik toch weleens het idee dat ze niet altijd aanvoelt welke sfeer kleding ze het beste aan kan trekken voor de gelegenheid waar ze heengaat.

O, foutje 😄
Ik nam dat eigenlijk als vanzelfsprekend aan gezien het feit wat Home-start doet en waar de viering over ging, dan had ik ook de kinderen verwacht.
Maar goed, dan nog is mijn mening, dit is geen feest outfit, eerder iets wat je bij een herdenking draagt, 4 mei ofzo.

Oeps oeps.
Ik schrijf net hierboven dat ik de hele outfit dan beter vind voor een herdenking, 4 mei ofzo, zie ik daarna dat PK020 een link plaatst naar waar Máxima die hoed inderdaad op 4 mei draagt. Ik zag dat dus pas na mijn berichtje en mijn zin daarover was dus niet vervelend cynisch bedoeld ofzo.

Ja, zéker wel 😄

Hè lekker, wintermode.
Niet dat ik nou zo dol ben op de winter, maar de overgang van een seizoen vind ik altijd weer fijn. Nieuwe mode, andere kleuren en stoffen.
Mooie stof, tophoed en schoenen en als klap op de vuurpijl heerlijke handschoenen erbij.
Staat haar prima.

De jurk vind ik een tijdloos mooi ontwerp, maar deze ‘stemmige koninginnen look’, is naar mijn mening voor dit bezoek echt te veel van het goede, een vlottere minder stijve set met kleur had ik meer op zijn plaats gevonden, of style hem af met bijvoorbeeld donkerrood of terra en een kleinere hoed (of beter geen). De jurk kan ze wat mij betreft ook eens met de kekke bordeaux laarzen dragen en een spannende ketting dat geeft dan een totaal andere uitstraling.

❓Josine, ervaar jij dit als feestelijke kledij passend bij een zo grootse 30 jarige viering van een geweldig positieve organisatie voor 2800 hardwerkende vrijwilligers die jaarlijks echt het verschil kunnen maken in de levens van 7000 kinderen?

Gisteren ging het over een al of niet persoonlijk ervaren ‘toegankelijke’ outfit en vandaag over de begrippen ‘feestelijk’ en ‘viering’.
Ik ben werkelijk waar benieuwd wat jouw idee over de context van vandaag is in relatie tot de kledij van onze koningin in relatie tot deze begrippen.

Natuurlijk zijn alle aanwezigen blij en onder de indruk van de aanwezigheid van onze zeer geïnteresseerde koningin ( ook dit ervaar ik overigens als een open deur ) maar wat vind jij als deskundige nu echt naast de kwalificatie ‘op chic’ ?
Ik ervaar deze omschrijving van een modejournaliste met alle respect als te algemeen, en ik hoef er niet aan toe te voegen dat ik je hoog heb zitten en toch doe ik dit om een negatieve connotatie hopelijk uit te sluiten.
Bij voorbaat dank voor je reactie.

Josine, ik lees toch echt in jouw blog woorden als ‘viering’ en ‘feestelijk’, daar refereer ik naar en stel ik een vraag over.
Ik lees alleen als reactie op de outfit ‘op chic’ en (idd) verder niets, en dat ervaar ik als erg algemeen (of te mager) voor een modejournaliste zoals jij.

Natuurlijk lees ik jouw persoonlijke blog van vandaag op mijn manier (ik weet niet hoe anders te doen) en vraag ik jou als deskundige aub iets meer professioneel kleur bekennen, maar misschien ( bedenk ik nu echt eerlijk pas ) kan ik daarvoor terecht bij het AD, omroep Max of eventuele andere media?

Wat is dan de kracht en toegevoegde waarde van een persoonlijk blog zoals vandaag vraag ik me af?
Naast (up to date) verhalen etc etc ben ik ook altijd werkelijk benieuwd naar jouw persoonlijke (blog) mening!
Ik hoop dat ik me begrijpelijk uitdruk, met respect, Peter

👍🏼 Helder Josine nu begrijp ik jouw opzet en aanpak beter, thanks voor je uitgebreide toelichting!

Josine, heel fijn dat de aanwezigheid van Maxima zo werd gevoeld, maar afgezien daarvan vind ik deze styling niet mooi, maar dat is uiteraard persoonlijk.

Hoop dat ze dat ook nog eens doet.

⌨️Net mijn reactie verstuurd en nu lees ik dit van 32 minuten geleden, dit is m.i. persoonlijk commentaar van jou als blogger die ik in de tekst van 12 uur geleden miste. Hopelijk begrijp je nu mijn vraag, mijn punt, dank!

Deed ze dat maar eens, oeps, sorry ☺️

Exact dat😁…

Catherine, tevens mee eens ☺️

Een hele mooie outfit, zeker met die hoed, maar geschikter voor een of andere herdenking ipv een feestelijke bijeenkomst.

Jurk, panty, hakken en broche (fijn weer een maxi modern exemplaar 🙌🏼) matchen 👍🏼 maar och hellepie wat is er met deze prachtige zwarte Philip Traecy gebeurt? 🙀
Is het echt een sapperdeflap hoed (geworden) of komt het wellicht door de 🌬️? 🫢

Een kleurrijker outfit voor deze geweldig jubilerende pracht organisatie 👌🏼 ( welke mij zeer bekend is ) had ik feestelijker gevonden en meer geapprecieerd.

Is dit werkelijk dezelfde 😯 Ik noemde hem in mijn reactie oubollig, maar op deze foto, prachtig!

Een hoed kan je maken en breken door hem net even verkeerd op te zetten.
Dit model hoed moet gewoon wat schuin en dieper op je hoofd gedragen worden .

PK, mee eens😁.

Heerlijke jurk!
Ik wil m ook.
En die broche is weer terug!

Ontzettend leuke jurk en mooi gestyled. Maar ik heb wel het idee dat net een maatje te klein is.

Prima gekozen voor deze stormachtige dag! Ze ziet er mooi en verzorgd uit.

Mooi jurkje maar wel veel kreukels. Wat is ze slank! Volgens mij enorm afgevallen en ben benieuwd wat voor sporten zij doet. Vroeger had Máxima veel vollere kuiten en nu zijn zelfs de kuiten prachtig elegant en toned

Wat staat Máxima elegant op alledrie de foto’s!
Ik vind het een prachtige outfit. En ik vind het leuk dat ze ook bij zulke bezoekjes haar best doet om er koninginnig uit te zien, en de glamour niet bewaart voor staatsbezoeken en diplomatendiners. Ze wordt uitgenodigd omdat ze koningin is, en dan is het leuk als ook de gewone mens Máxima op haar mooist ziet, en niet in een soort joggingbroek-plus. En kom op, dit is ook weer niet onnavolgbaar glamourous. En tweed-achtige jurk met een zwarte vilten hoed; ik zou het ook kunnen dragen.

Wat vind ik die hoed leuk!! Maar het jurkje een beetje saai en zeker geen favoriet van mij. Elegante look in ieder geval.

Mooi, mooi, mooi! Hoed vind ik iets te, maar rest is prachtig. En inderdaad dunne zwarte panty👍🏻

Ik vind het een heel elegant plaatje, maar twijfel over de hoed.

Goed zittende en mooie jurk. Mooi en verzorgd totaalplaatje ! Ook zonder jas !!!

Last edited 8 maanden geleden by Josine Droogendijk

Ja, nu zie ik een koningin!

Mooi geheel zo. Die hoed vind ik het geheel wat chiquer maken.

Naar welke begrafenis gaat ze? Overigens wel chique.

Dat vroeg ik me eigenlijk ook af. Een begrafenis outfit op zo’n feestelijke dag.
Was leuk geweest de zwarte jurk met iets fleurigs (rood of zo) te combineren.

Mooie jurk, ondanks de kreukels. Heel mooi de zwarte panty erbij. De hoed vind ik erg oubollig.

Zijn t kreukels? Of werkt de jurk wat naar boven tijdens t lopen? Even weer naar beneden trekken en dan weg?

Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat ze ” eruit” te trekken zijn.

Prachtige jurk, heel chique en elegant en staat haar goed. Welke roklengte in de mode is, interesseert mij persoonlijk niets. Wat maakt het uit?
De hoed vind ik zoals velen niet zo goed gekozen hierbij. Te groot en te grof.

Mooie jurk die als gegoten zit en de lengte vind ik helemaal goed, mode of niet. Gelukkig een niet te dikke zwarte panty erbij. Alleen die hoed….weliswaar een mooi exemplaar, maar voor hier veel te overdreven. Met een zwarte haarband of dopje had ik het totaalplaatje mooier gevonden.

Superelegant. Heel mooi. Ik ken Home- Start omdat we een kantoor naast elkaar hadden, en prettig collegiaal contact. Hoewel de outfit van Maxima heel elegant is past het naar mijn idee helemaal niet bij de gelegenheid en doelgroep.

Mooie look, goed gecombineerd. Zo van een afstandje lijkt het of de stof van de jurk een glitterende stof is, maar als je inzoomt zie je dat het gemeleerd is, mooi model, lengte prima, heel elegant.

In één woord prachtig. Niets meer aan doen.

Wat leuk dat ze deze jurk weer eens draagt.
En met de dunne zwarte panty goed afgestyld.
Hoed vind ik wat fors, maar dat is persoonlijk.
Mooi dat ze bij Home -Start betrokken is .

Mooi!

Super! Heel geraffineerd, ik ben altijd al dol op deze jurk geweest! Op en top gekleed, met hoed, voor deze gelegenheid. Leuk dat je er bij bent, Josine.

De huidige jurk/roklengte is iets langer, tot over de knie, en dat vind ik eigenlijk mooier. Maar Maxima heeft zeker gelijk om haar oudere jurken nog te dragen. Deze past mooi bij het jaargetijde.

Een prachtig silhouette in deze jurk. En wie om zwarte panty’s vroeg….voila!

Dat was ik!!😀

Dankzij jouw reactie volgt er binnenkort een beenmodeblog ;). Leuk dat ze juist nu een zwarte panty draagt. Staat er perfect bij.

Dat is leuk!! Bedankt

Ik word blij van dit silhouette. En dergelijke hoeden staan haar toch het beste (maar passen niet bij alles).

Mooi en feestelijk. Ik denk dat Maxima de ‘suffe’ midi-jurktrend zo zat is, dat ze eigenhandig een andere, strakkere en kortere, trend probeert te zetten. Ik ben voor😃