Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 mrt 32 reacties

Máxima draagt opnieuw een hoed van Philip Treacy in Slowakije

De tweede dag van het staatsbezoek aan Slowakije is begonnen. Hier lees je meer over het programma en de mode.

De tweede dag, Internationale Vrouwendag, begint het Koninklijk Paar met een discussie met Slowaakse jongeren over gendergelijkheid en vrouwenemancipatie. De jongeren spreken over hun ervaringen en hun kijk op de toekomst. Vervolgens ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima parlementsvoorzitter Boris Kollár in het Kasteel van Bratislava. Later die ochtend bezoekt het Koninklijk Paar het Business Forum ‘The future is now’ waar Nederlandse en Slowaakse innovatieve ondernemers ideeën en kansen uitwisselen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en circulaire economie. Hier worden meerdere overeenkomsten getekend om de samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit beide landen verder te verstevigen. Hoe de circulaire economie in de praktijk wordt gebracht ziet het Koninklijk Paar aansluitend bij een inzamelpunt voor PET-flessen en blikjes. Met innovatieve sensortechnologie en AI is een statiegeldsysteem ontworpen waardoor recycling in Slowakije een vlucht heeft genomen.

In de middag ontvangt minister-president Eduard Heger het Koninklijk Paar voor een regeringslunch. Vervolgens brengt het Paar een bezoek aan het LHBTIQ+ café Tepláreň. Voor dit café werden op 12 oktober 2022 twee mensen doodgeschoten vanwege hun geaardheid. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gaan in gesprek met nabestaanden en iemand die de aanslag heeft overleefd. In de namiddag vindt de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in Slowakije plaats. ‘s

Avonds biedt het Koninklijk Paar president Čaputová als dank voor de gastvrijheid in het Nationaal Theater een concert aan van trompettist Eric Vloeimans met Juan Pablo Dobal, Oliver’s Cinema en Holland Baroque.

Mode
Outfit: japon met draperie vanuit de taille
Eerder gedragen: Ja, tijdens uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2022

Bruno
Bruno

Met de jurk bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.

PPE

Máxima’s hoed is een ontwerp van Philip Treacy.

Misschien herken je hem wel van de Nationale Dodenherdenking 2022.

PPE/Nieboer

De strikbroche met parelpendant dook voor het eerst op in 2017 en kan met verschillende hangers gedragen worden.

(c) PPE
PPE

Wil je de jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De stof van de jurk vind ik heel mooi, zeker in combinatie met de zwarte cape. Maar helaas wat een slechte pasvorm heeft deze jurk. De hoed kan ik niet mooi vinden, Maxima verdwijnt eronder. Verder zou ik het met een primaire kleur combineren. Dat doet het altijd heel goed met winters zwart/wit

Schitterende hoed. Leuke jurk, al krijg ik er geen goed beeld bij. Misschien is er een goede foto waar je het geheel beter kan zien. Cape makkelijk, maar een mooie mantel erover had ik chiquer gevonden.
Al met al mooie verschijning. 👍😄

Prachtige hoed! De jurk vindt ik saai en kleed niet goed af. De mantel is mooi.

Geweldige hoed!! Totaalplaatje is mooi maar niet spectaculair maar dat hoeft ook niet altijd.

Prachtige hoed. Koninklijk!
Alles bij elkaar zeer elegant!

Jurk heeft voor mij geen wauw factor, maar voor de gelegenheid een prima keuze. Ik houd van capes, ook in dit geval en de hoed vind ik erg mooi.
Benieuwd naar de kleding bij het avondprogramma.

Ook vandaag weer een mooie verzorgde look. Mooie juwelen erbij. Ook de hoed vind ik erg mooi.

Prachtig. Van deze style hou ik van. Verzorgd en elegant.

Ik vind Maxima er mooi uitzien, maar ik vind de hoed gevoelsmatig meer een ‘buitenhoed’ dan een ‘binnenhoed’ en daardoor de outfit niet in balans als ze haar jas/cape uitdoet. Opvallend dat ze de afgelopen dagen voor wat minder hoge hakken kiest dan normaal.

Last edited 1 jaar geleden by LindaVanDeventer

Heel verstandig van Maxima om af en toe haar hoge “aardappelpoters” in te wisselen voor keurige pumps met lagere en stevige hak tijdens haar wandelingen bij dit bezoek.
Haar voeten moeten nog langer mee dan vandaag… 😉

De hoed en de jurk vind ik niet echt samenpassen, maar met de cape erover is het toch een mooi geheel. Ja, het is wat somber, maar ik vind dit zeer gepast voor de beladen thema’s en wie weet, worden we vanavond verrast met een sprankelende outfit.

So far mooie kledingkeuzes. Is het nou nog goedgekomen met die bungelende saffier?

De prachtige hoed en de lange cape máken dit plaatje!
De kleur van de jurk past er prima bij, maar de te krappe pasvorm die vooral van dichtbij opvalt, is een minpuntje.
Juist bij deze gedekte zwart/wit tint komen de juwelen goed tot zijn recht (met name de oorhangers).
Ik waardeer het dat onze koningin niet altijd gaat voor de felle kleuren die haar goed staan, maar juist een afwisseling maakt met warme en sobere tinten, passend bij de gelegenheid.
Door de keuze van een zwierige of chique hoed en/of bijzondere sieraden weet zij vaak aan de ingetogen look toch een speciale draai te geven.
En oh ja, nog even zeggen dat het kapsel nu aan de linkerkant zo leuk opgemaakt is!

Een hele goede stemmige combinatie.. gepast voor het programma en mooi ‘uitgevoerd’..

En opvallend: de afgelopen dagen zijn meermaals plattere schoenen voorbij gekomen…

De hoed is een plaatje, met de jurk erbij (die inderdaad wel iets te strak oogt). Met de cape erbij wordt ze een soort flying object..

Dat de kleur van de kleding samenhangt met een deel van het programma kan ik me voorstellen, maar zwart is héél erg somber en dan ook nog eens zo’n zwaar aangezette zwarte hoed èn zwarte cape vind ik erg dramatisch overkomen. Een warme groene, caramel of bordeaux rode kleur staat haar veel beter en is zeker in alle opzichten ook gepast en veel toegankelijker. Over de jurk is al genoeg gezegd. De juwelen zijn koninklijk, maar als het dan om soberheid gaat, had ik andere oorhangers meer op zijn plaats gevonden.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

De jurk met cape en de zwarte hoed vind ik een mooi totaalplaatje. Ik vind de look minder mooi zonder de cape. Het model van deze jurk spreekt mij niet aan. De sieraden vind ik er heel mooi bij staan, het gaat immers om een staatsbezoek. Ben benieuwd wat Máxima vanavond zal dragen.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ik vind knalroze, hoewel haar kleur en mijn favoriet bij haar, toch ook niet zo passen hier. De jurk had iets vrolijker gekund maar het totaalplaatje is zeer geschikt. Statig met de cape en hoed en sieraden. Zo fijn dat ze dit land steunen door accenten te leggen waar t kwetsbaar is.
En natuurlijk, as always, aandacht schenken aan de economische relatie.

Ja, ik denk dat de kleding en de kleuren heel gepast zijn, ben ik helemaal met je eens. Persoonlijk zie ik liever wat meer kleur, maar het gaat niet om wat ik/wij willen, maar om het versterken van de banden en relaties. En als je het programma ziet, dan is het echt gepast.

Opnieuw best wel somber. Persoonlijk vind ik voor een staatsbezoek Máxima meer sprankelend in fellere kleuren. De hoed is mooi. Ik had me kunnen voorstellen dat dit wat meer gepast is voor 9 maart, als het onderwerp vluchtelingen uit Oekraïne op het programma staat. Maar sowieso is het programma grotendeels best wel beladen qua onderwerpen waar aandacht aan besteedt wordt.
Gisteren ging het o.a. over het IJzeren Gordijn en de moord op onderzoeksjournalisten en persvrijheid.
Vandaag echter een totaal ander programma. Al weet ik niet hoe gevoelig het thema gendergelijkheid en LHBTI ed ligt in Slowakije. Het programma gaat deels over ook over 2 mensen die voor een LHBTIQ café zijn doodgeschoten vanwege hun geaardheid.
Dus tja, al met al denk ik dat er wel wat te zeggen is voor wat sombere kleding.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Ja, ze is ook niet zo van kledingwissels, gisteren ook overdag de hele dag hetzelfde, wellicht heeft ze rekening gehouden straks nabestaanden van de LHBTIQ slachtoffers en n overlevende van die aanslag te ontmoeten, dan is de outfit perfect en ingetogen, vanavond kan ze dan als gastvrouw weer uitpakken!

de combinatie met het zwarte mouwloze vest maakt t voor mij weer een mooi plaatje, zeer benieuwd wat ze voor vanavond in de koffer gestopt heeft, overigens is er morgenavond op NPO 2 van 19u35 tot 20u een samenvatting “Koningspaar in Slowakije”

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Dank je voor de NPO melding!

echte winterkleding. mooie hoed

Iets is er mis met deze outfit. De hoed is zo kunstig, de jurk past er niet bij en leidt te veel af. Dan nog de e-nor-me oorbellen én een dikke broche, het is een beetje te veel van het goede.
De jurk vond ik de eerste keer al niets toevoegen aan Maxima’s garderobe en mijn mening is niet veranderd. Jurk zit te strak, kreukt en trekt en de manchetten en zoom zijn m.i. niet mooi afgewerkt. Met de mantel eroverheen wordt het totaalplaatje wel wat beter.

Ik ben het met u eens wat betreft de pasvorm van de jurk, maar het totaalplaatje vind ik mooi.

Schitterende hoed. Staat mi veel beter met de langere cape dan met de korte mantel van de nat herdenking. Van de jurk vind ik alleen de stof mooi, deze stof doet het ook goed met de cape en hoed. Het model van de jurk kan ik niet mooi vinden en zit te strak.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Wat een donkere kleuren voor dit bezoek. Keurig, maar het doet zo weinig voor Máxima. De hoed vind ik dan wel weer een topper!

Deze hoed vind ik mooi maar de jurk te licht van kleur onder deze zware goed. De jurk zit echt veelste strak.
Helass

Weer een chique look, maar wel weer somber, net als gisteren.

Daar dacht ik ook al aan. Wel een mooie gebaar. Maar bijv. donkerbruin of bordeauxrood staat haar veel mooier en heeft dezelfde allure.