Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 jun 32 reacties

Máxima ontmoet ‘haar’ modeontwerper Benchellal

Máxima’s publieke agenda was leeg, maar dat betekent niet dat ze vandaag heeft stilgezeten. Vanmiddag prikte ze een vorkje met 25 uitblinkers, waaronder ‘haar’ modeontwerper Benchellal.

De genodigden hadden in de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst en cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima willen door het aanbieden van uitblinkerslunches hun erkenning en waardering uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Patrick van Katwijk

Een van de genodigden was Benchellal, een Nederlandse ontwerper die vooral in het Midden-Oosten bekend staat vanwege zijn uitermate goede beheersing van het draperen en mouleren. Zijn ontwerpen zijn naast kledingstukken ook kunstwerken en haast sculpturen. Máxima droeg op Prinsjesdag 2022 een jurk van zijn hand.

Prinsjesdag 2022. Foto: PPE

Koningin Rania heeft ook een jurk van Benchellal gedragen.

Letizia heeft zijn talent inmiddels ook ontdekt.

Mode vandaag

Voor de uitblinkerslunch liet Máxima helaas een ontwerp van Benchellal achterwege. Haar keuze viel op een midi-jurk van Valentino met een zomerse dessin van een zonsondergang.

De jurk kwam ook in beeld tijdens de ontvangst van de Griekse president, 4 juli 2016.

(c)PPE

Voor wie het is ontgaan: om de negatieve sfeer van de reacties om te buigen, worden respectloze of zure reacties zonder verdere communicatie of waarschuwing verwijderd. Kritisch zijn op de kleding mag uiteraard, maar zorg ervoor dat je reactie plezierig is om te lezen en niet op iedere slak zout legt. Hier lees je er meer over.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Willem-Alexander en Máxima hadden ook nog een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap. Bij afspraken met een religieus karakter draagt Máxima meestal behoorlijk bedekkende kleding.
De jurk vind ik niet zo mooi. En een riempje dwars over de print begrijp ik echt niet.

Ze waren na de Uitblinkerslunch nog in Vlaardingen, voor een ontmoeting met zowel een vertegenwoordiging van de Joodse Gemeenschap, als met een vertegenwoordiging van de Palestijnse Gemeenschap. Vlaardingen heeft de grootste Palestijnse Gemeenschap van Nederland. Deze jurk van Maxima is een van mijn favorieten, maar inderdaad jammer van het riempje 🤔.

Ik zou de jurk vele malen mooier vinden , en mooier vinden staan, als hij wat korter zou zijn.

Wat een super leuke keuze voor deze warme dag!
Zo’n zonsondergang…eiland…palmbomen….water….: dat geeft al een beetje vakantiegevoel hoor!
Heel mooie jurk en prima gecombineerd met passende sieraden en schoenen.
Kapsel heel verzorgd: top!

Leuke jurk, schoenen en oorbellen erg leuke touch.

Wat ziet onze koningin er weer stralend uit, ze heeft een mooie jurk aan. Zelf ben ik niet zo enthousiast over de ontwerpen van deze ontwerper. Wat hebben onze koning en koningin een druk programma zo voor de vakantie… Respect!

Wat ziet ze er toch weer stralend uit! Ze is echt ‘on a roll’!

Moet eerlijk bekennen dat ik aan deze jurk geen Valentino af lees, maar: ik vind hem haar wel erg leuk staan. Inderdaad een beetje beach vibe, ha ha, maar goed gecombineerd eerder met de rode hoed en nu met de rode schoenen (die vind ik mooier dan de blauwe de vorige keer).

En: deze jurk is nu ook eens echt geschikt voor zo’n zit foto. Zo vaak heb ik gedacht met die lunches, “waarom zo’n kort strak rokje, dit staat niet goed op de foto”, maar dit staat echt super elegant! En ook nog kapsel netjes in een staart, onze dag kan niet meer kapot 😉

Bovendien zulk een leuk initiatief, deze lunches. Het viel me op dat er veel sporters waren!

Overigens, toch nog even over Benchellal gesproken: ik vind de jurk die Letizia droeg echt s.c.h.i.t.t.e.r.e.n.d. De mantel van Rania vind ik m.o.o.i. Maar de jurk (of wat is het?) die Maxima droeg echt h.e.l.e.m.a.a.l. n.i.k.s….

Ik ben het hier helemaal mee eens. De outfit die ze op prinsjesdag droeg vond ik meer een dikke wollen deken dan dat het op een jurk leek

Voor wat betreft uw tweede opmerking over Benchellal: 100% eens!

Ik heb precies hetzelfde Royal Ellen

E.n z.o i.s h.e.t m.a.a.r n.e.t R.o.y.a.l E.l.l.e.n 😄

Ha ha 😉

Ze ziet er leuk uit! Prima! Ze ziet er creatief uit en knap om toch op te vallen in het gevarieerd gezelschap. Mij valt wel op dat HM in de winter juist korte mouw aan heeft en in de zomer vaak lange mouw of wat herfstachtig is gekleed. Zal dit te maken met haar Argentijnse achtergrond? Misschien leuk om eens een pagina te wijden over Argentijnse mode/ontwerpers?

Ik denk dat die lange mouwen komen omdat dit luchtiger is dan korte mouw, mits de goede stof en beter tegen de zon beschermd.

Ik moet bij deze jurk altijd denken aan de uitvaart van prinses Christina. Zo mooi dat iedereen toen voor vrolijke kleuren koos (ik verwacht ook dat dat haar wens was). Vind Maxima deze jurk erg mooi staan, ook fijn zomers. Wel een lichte voorkeur voor blauwe schoenen bij deze overigens prachtige blauwe oorbellen. Het lijkt er trouwens op dat veel jonge uitblinkers zijn uitgenodigd, leuk dat te zien!

Ik hoop/wil nog steeds zoooo graag dat dit 🌴🌅🌊 géén Valentino is 🫤…..

Niet best / Gedateerd / Weg ermee 🗑️

Terechte hulde voor Benchellal 👏🏼
Wat ziet Rania er mooi uit in één van zijn ontwerpen 👌🏼

Maxima ziet er tiptop uit, en WA lacht zo schattig 😊

Hele attente traditie! In een vrolijke sfeer zo te zien!
Ik denk de airco hoog in t paleis dus Máxima kiest voor lange mouw. Niet mijn favoriete dress en Valentino had beter zn best moeten doen, creatief.
Maar kan wel, is netjes.

Wat is dit toch een leuke traditie. Van mij had ze zeker voor Benchellal mogen kiezen, maar deze jurk blijf ik ook heel erg leuk vinden. Voor vandaag had ik iets met korte mouwen gekozen maar de print is heerlijk zomers.

Jammer dat ze niet een meer zomerse look heeft gekozen. Dit toont in mijn opinie toch meer najaar/winter.Verder wel een verzorgde look.

De kleurenmix van deze valentino kan ik smaken. Maar in een figuratieve contekst vind ik dit voor de strandlakens van weleer.
Wat benchellal betreft vond ik de jurk van letizia bij het staatsbezoek aan nl zeeer mooi, werkelijk een plaatje…
De prinsjesdag outfit vond ik dan weer te “omslachtig” al was de kleur goed en het totaalplaatje verzorgd.
Ook de outfit van rania vind ik minder geslaagd.
P

Last edited 18 dagen geleden by maribrune

100% eens met al je opmerkingen. Strandlaken is rake typering😁

Ik zie een zonsopkomst. En dit is een Valentino? Sorry maar dit zie ik er in iedergeval niet aan af. Zal met dat printje te maken hebben ….

Last edited 18 dagen geleden by Jacqueline

Máxima droeg deze jurk ook tijdens het afscheid van prinses Christina.
Mooie jurk, staat haar goed. Ondanks de zomerse print, vind ik hem toch wat winters ogen.

Ik vind dat hij mooi kan draperen, de japon van Letizia is daar een mooi voorbeeld van, maar de japon van prinsjesdag 2022 vond en vind ik er vooral uitzien als een dikke deken. Lekker om onder te liggen op de bank, maar niet passend bij Prinsjesdag.
De japon van Valentino vind ik gecombineerd met het bordeaux rode riempje erg leuk.

Ik vind dit mooi! Leuke jurk is dit hoor! Top gecombineerd met toffe oorbellen (kan ze niet goed zien helaas) en de rode schoenen. En, goed haar.

leuk die twist met rode schoenen

Mooi zo met het rood van de schoenen en het blauw van het tasje en de oorbellen! Mooi kapsel!

Ik vind dit een heel charmante jurk, staat Maxima erg goed.
Zou deze jurk graag eens zonder ceintuur zien, taille komt beter uit mét, maar het landschap op de jurk wordt zo lelijk onderbroken, wat ik jammer vindt.
Logisch dat ze niet een van Benchellal aan heeft vandaag, dat zou een beetje teveel op “voortrekken” lijken tov de andere uitblinkers.
De donkerrode schoenen erbij vind ik mooier dan de blauwe.
Wat me nu pas opvalt (laatste foto), is dat de print niet doorloopt (voor en achter); dat vind ik misser van het huis Valentino.
Het is duurder om dat wel te laten doorlopen (kost meer stof), maar dat moet geen probleem zijn, lijkt mij zo.

Last edited 17 dagen geleden by Roos

Leuke jurk, mooi gecombineerd met deze pumps en oorbellen. Kapsel netjes! Iedereen ziet er wel goed gekleed uit, het was ook weleens dat ik dacht: zo zou ik niet naar de koning en koningin gaan.