Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 22 jun 89 reacties

Er moet me even iets van het hart….

Zoals de titel al zegt: er moet me even iets van het hart. Ik ben de laatste tijd niet meer zo blij met de reacties op de website.

Ruim twintig jaar geleden begon ik een website over de mode van Máxima omdat ik merkte dat iedereen het leuk vond om te keuvelen over de koninklijke hoeden, outfits en juwelen. Nog steeds praat ik je dagelijks met héél veel plezier bij over dit alles, maar het modereren van de reacties gaat me steeds zwaarder af. Want waar het vroeger keuvelen was, lijkt het tegenwoordig wel een wedstrijdje vliegen afvangen. Op basis van één momentopname worden er allerlei conclusies getrokken, die vaak niet eens meer te maken hebben met mode, maar meer met een persoonlijke aanval of irritatie. Tegelijkertijd zijn er ook bezoekers die kritische reacties zo fel bekritiseren, dat de sfeer alleen maar negatiever wordt. Terwijl een losse en enthousiaste reactie waarschijnlijk veel gezelliger had uitgepakt. Ik kan er lang over praten, maar ik doe het kort: ik ben het zat. Ik wil dat ModekoninginMáxima een gezellige plek op internet is, waar men onder het genot van een bakje thee keuvelt over de koninklijke franje. Een kritische noot over de kleding zelf mag uiteraard geplaatst worden, maar hou het luchtig en gezellig. Vraag je af: zou ik het ook zo verwoorden als Máxima bij ons aan de koffietafel zat? Is de manier waarop ik het plaats gezellig, luchtig, leuk? Het is geen nationale ramp als een naad van een jurk niet mooi is, het is evenmin een nationale ramp als iemand niet enthousiast is over het een of ander.

Zit een reactie je dwars? Gaat iemand over de schreef? Laat het ons weten via een mailtje, maar niet meer dan dat. Elkaars reactie recenseren is niet (meer) de bedoeling. Tot het begin van het nieuwe seizoen (september) zullen de moderators hier met een zero tolerance-beleid op modereren. Dus: staat ons een reactie niet aan, dan wordt hij zonder uitleg verwijderd. Hopelijk pakt dit goed uit, zodat we de reactiemogelijkheid niet definitief hoeven uit te schakelen.

Het doel van deze blog lijkt me duidelijk: van ModekoningMáxima opnieuw een fijne plek maken, waar je na het zien van het nieuws met al haar rampen en noden weer even kunt ontspannen en genieten. Er staan veel leuke blogs klaar om het je extra makkelijk te maken, dus wees voorbereid op een hele lading mooie foto’s en leuke verhalen.

Hartelijke groet,

Josine

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
89 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat betreft commentaren vind ik de blogs waarin je kunt kiezen tussen twee kledingstukken of tussen de kledingstukken van een bepaalde maand heel erg leuk en mogen er daar ook wel meer van komen, want dan kun je toch uitspreken wat je favoriet is.

Zo blij met alle energie die jullie steeds weer in dit blog steken! Jammer dat een bericht als dit nodig is, maar hopelijk met het gewenste resultaat
Ik hoop dat jullie na dit bericht weer kunnen focussen op de mode en het maken van fijne blogs in plaats van negatieve reacties! Ik volg je al vanaf het begin en vind het nog steeds een van de beste NL blogs!

Last edited 22 dagen geleden by AnnekeM

Hè hè eindelijk Josine, sorry dat ik het zeg. Ik dacht na mijn laatste mail aan jou “er veranderd helaas niets”, maar eindelijk schrijf je het nu openlijk op. Dank!

Last edited 22 dagen geleden by Jacqueline

Hoi Josine en Petra, sinds de troonswisseling in 2013 volg ik MKM. Graag wil ik jullie voor één keer hartelijk bedanken: jullie geven talloze lezers steeds weer toegang tot allerlei informatie over met name de mode van Koningin Maximá. Mooie indrukken, ook over haar werk en betrokkenheid.
En jullie doen dat altijd op zo’n eerlijke en bewonderenswaardige manier. Ontzettend bedankt – ga ajb nog heel lang zo door!

Last edited 23 dagen geleden by Heart4Royals

Jammer dat het geschreven moest worden, maar goed dat wel een keer gedaan is. Ga alsjeblieft door met dit mooie werk want ik geniet met volle teugen van alle verslagen die voorbij komen. Succes en op naar een positieve swung in de reacties en de gesprekken. 🇳🇱👸🧡

Afgelopen jaren heb ik geen blog gemist maar reageer nooit. Nu toch maar ingelogd om te kunnen zeggen: Groot gelijk en fijn dat het gezegd is! Tot slot zou ik reaguurders willen adviseren het allemaal niet zo serieus te nemen. Keep up the good work, MKM!

Helemaal mee eens, dank dat het gezegd wordt.

Helemaal mee eens! Het is een vast cabaretgezelschap van personen die verschrikkelijke reacties plaatsen. Ik ben er vaak op in gegaan maar de laatste tijd ben ik wat meer op mijn handen gaan zitten. Complotten, geschiedvervalsing en persoonlijke aanvallen op leden van het Koninklijk Huis, ik heb alles langs zien komen. Het zou zo fijn zijn als meerdere sites een moderator aan zouden stellen die dit soort reacties verwijderd. Het heeft niets meer met de vrijheid van meningsuiting te maken. Bij de site van het Koninklijk Huis is iemand actief met 140 accounts, hij stuurt bagger en sexueel getinte reacties privé naar vrouwen. Facebook noch de RVD doet hier iets aan. Ben heel blij met dit initiatief. Kritiek prima maar geen gescheld en beledigingen!

Mosterd na de maaltijd (maar er zijn veel blogs op het moment): ik verbaasde mij soms ook wel over de felheid van de reacties. Als ik iets lees waar ik het niet mee eens ben, kies ik er 9/10 keer voor om er niet op in te gaan, omdat ik felle discussies met vreemden op internet persoonlijk als vrij zinloos ervaar. Niet dat ik hier met opgeheven vingertje de betweter uit wil hangen, dit is gewoon echt hoe ik het zie.
Ik zou zeggen, ieder z’n mening, óók de (opbouwend) kritische. Die vind ik zelf meestal juist het interessantst.

Algemeen beschouwend denk ik dat de “spanning/discussie” ontstaat bij het koppelen van de “persoon/kledij” aan de functie.
Als die koppeling er niet is dan kan mi het “beoordelen van de outfit” herleid worden tot het “barbie” moment uit de kinderjaren …

Mijn Barbie (uit de 60’s incl. kleding) ligt ervoor klaar; ik doe mee.
Glaasje erbij (fris of iets anders), gezellig😉😂

Ik heb nooit veel met barbies gespeeld, maar u bedoelt dat het dan te oppervlakkig wordt allemaal? Deels is dat misschien wel zo. Aan de andere kant worden er soms aannames gedaan en interpretaties gegeven. Die kunnen niet gecontroleerd worden, dus dan wordt het een welles-nietes gebeuren waar niemand veel aan heeft.

Ja dat bedoel ik … vind ik zelf wat “vrouwonvriendelijk” om alleen het accent te leggen op de uiterlijke verschijning …
Ps: heb nooit een barbie pop gehad 🙂🙂

Last edited 21 dagen geleden by maribrune

Juffrouw Annie, ook uw laatste zin kan ik alleen maar beamen, bovendien voegt het niets toe als we allemaal in polonaise achter elkaar aanlopen en hetzelfde toeteren😁.

Last edited 23 dagen geleden by Catherine

Zo waar Catherine… 🐒🐒🐒🐒🐒🐒

Inderdaad Catherine!

Heb gelijk ook een inlog gemaakt veelste zonde dat ze zo doen en heel mooi dat je dit zegt en ga a.u.b. door met deze prachtige blogs kijk en lees het graag

Ik heb gelijk een inlog aangemaakt. Lees hier al jaren met veel plezier jullie berichten, maar voelde mij niet vrij om te reageren. Ik was even bang dat jullie ermee zouden stoppen. Ben heel blij dat dit niet het geval is. Dank jullie wel voor al jullie werk.

Mooiste blog die je ooit geschreven hebt. Zo knap de keuze van je woorden

Mooi dat we weer even helder en duidelijk ‘ge-reset’ zijn. Dank daarvoor. Ik ‘lees’ al jaren deze en meerdere internationale royalty blogs (als bijvoorbeeld ‘the order of sartorial splendor’, ‘her majesty’s jewelry vault’ en ‘the handbag’). Die communities zijn inmiddels ‘offline’ naar een uitgenodigde Whatsapp omgeving gegaan. Ze waren toen en zijn nu nog een omgeving van bekenden waar vriendelijk met elkaar wordt omgegaan. MKM en Josine specifiek wordt als dè specialist gezien waar het de Nederlandse royals betreft. Ik heb altijd een gevoel van trots als Josine aangehaald wordt door experts en lezers vanuit de hele wereld! Er is zeker kritiek en een verschil van mening maar deze wordt op een plezierige en respectvolle manier geuit. Dank Josine, ik zal er nog eens extra zorgvuldig naar kijken. Ik wil graag mee blijven lezen en (vooral positief maar soms ook kritisch) becommentariëren. Hartelijke groet allemaal.

Last edited 24 dagen geleden by Ingemariet

Josine en collega’s, eens met jullie oproep. Eerst even denken, dan pas iets typen / plaatsen. Ik geniet iedere keer weer van jullie enthousiasme, dank daarvoor. Op naar een mooie zomer en alles wat daarna weer komt.

Helemaal mee eens. Ik wil kunnen genieten van het koningshuis/huizen. Voor gekonkel en venijn en leugens zoek ik wel het internet of de politiek op.

Goede actie Josine. Moet ontspannend en respectvol blijven.

Ha Josine en team,

Veel dank voor alle leuke blogs, heerlijk ontspannend vind ik het altijd en in de loop der jaren veel geleerd over ons eigen en andere koningshuis(/zen).

Tip aan de reageerders; ik zeg op mijn werk vaak ‘ik ga even op mijn handen zitten’, en dan bedoel ik dat ik nog even nadenk en teruglees voordat ik een e-mail verzend. Wellicht is dat hier ook behulpzaam 🙂

Inderdaad, ik schrik vaak van de felle reacties. Ik begrijp die ook niet. Maximá is een prachtige vrouw. Maar uiteraard is niet alles wat ze draagt ieders smaak. So what.
Dank Josine en blijf vooral zo doorgaan!

Late to the party, maar ik ben hier zo blij mee! Nu durf ik ook te reageren. Wist niet dat dit het was wat me hiervoor tegenhield. Soms begrijp je iets pas als het verandert. Hoe dan ook, veel dank Josine. En de keuze voor de foto bij dit bericht vind ik ook behoorlijk geniaal 🤣

Accepteren dat niet iedereen dezelfde smaak heeft en als diegene dat uitspreekt (op een normale manier!) niet gelijk persoonlijk beledigd zijn . Zoveel mensen zoveel smaken

Als die acceptatie er is, is er al een wereld gewonnen!

Klopt hoor. Alleen is niet iedereen even ver in dat ontwikkelingsproces, en kan het ook door bepaalde gevoeligheden of gebeurtenissen soms moeilijk zijn voor iemand om zich niet aangevallen te voelen. En dan is het de kunst, aan de ander, om ook dat te accepteren, en niet gelijk fel te worden. Zo is het over en weer soms best wel eens lastig om echt respect te hebben voor elkaar. Eigenlijk zouden we altijd moeten bedenken: er zit een mens achter deze reactie. En misschien is er een reden waarom hij/zij zo reageert. Maar ja, we zijn allemaal mensen, met onze fouten en gebreken. Maar ook met onze mooie kanten. Als we ons allemaal inzetten, allemaal even eerst nadenken voor we op de ‘plaatsen’ knop klikken. Misschien eerst nog even onze eigen reactie nalezen ‘Is mijn reactie oke?’ Dan ben ik er van overtuigd dat we weer de fijne kant op gaan ❤️.
Ps deze reactie is overigens niet persoonlijk naar Celeste en Marijke toe, maar meer een aanhaken op ;).

Last edited 25 dagen geleden by Moderator Petra

Petra , we vertrekken trouwens ook elk vanuit onze eigen achtergrond en perspectief , voor de ene is dit lokaal voor de ander internationaal . Dit is geen verwijt maar wel een wezenlijk verschil …
En… ook josine is hier al uit haar “krammen geschoten ” als het om de fameuze “zichtbaarheid” van het KH ging …. ook dat moet blijven kunnen om een dialoog in te zetten…
Verder eens met celeste hierboven ivm acceptatie…

👉🏼 Verder he-le-maal eens met u Maribrune wat betreft onze diverse perspectieven incluis ieders “reikwijdte” tav gedachtegangen & gedachtegoed.

🧠 Een bezoekje aan een markt in Buenos Aires geeft andere /zintuiglijke/ indrukken, ervaringen, gesprekken dan aan de pak weg de Albert Cuyp in Amsterdam.
Allemaal input 🌱 die zeker ook maakt wie we zijn en van waaruit we dialogen aan gaan èn dus ook reageren op een blog als MKM.

Ik probeer me in dialogen graag te gedragen als OEN 😉
🟰 Open Eerlijk Nieuwsgierig

Een dialoog vereist wel wederkerigheid incl diverse vormen van feedback waar ook een kritische blik toe behoort 👀

👍🏼 En zoals Celeste terecht opmerkt in en met respect’, voor ieders mening, idee, eigenheid, toon en kleur. 🙌🏼

Last edited 24 dagen geleden by PK020

😅 ‘Uit haar krammen geschoten’ …
Een pracht van een uitdrukking mij onbekend.
🤓 Meteen opzoeken, Vlaams van oorsprong als ik het goed begrijp?

Ik leer deze week nog es wat incluis ‘tepelcovers’ 😊, heerlijk!

Last edited 24 dagen geleden by PK020

Ik ben het met je eens Petra! Niemand is volmaakt, en gaat weleens de fout in. Dat is geen verontschuldiging, uiteraard.
Maar fijn is het, als we daar verandering in aanbrengen als we erop gewezen worden.
Er kunnen altijd weer positieve veranderingen nagestreefd worden.
Ik doe mijn best 🤓

…..én een heel waardevolle aanvulling op datgene wat Josine heeft geschreven, Petra!!

Eerlijk gezegd lees ik ook voornamelijk de blog en met enige regelmaat de reacties. Inderdaad, de laatste tijd wat bitsig !
Gelukkig dat je het voortouw genomen hebt om hier iets over te zeggen Josine .

Ik geniet van de blogs, en kan mijn niet echt in het koningshuis geïnteresseerde vriendinnen regelmatig leuke weetjes vertellen !
Bedankt

Ik ben een stille meelezer die al jaren geniet van de artikelen die jullie plaatsen. Ik ben het helemaal met je eens

Hoi Josine,

Ik verbaas me ook regelmatig over de aanvallen op Maxima, die steeds persoonlijker lijken te worden. Zo jammer.
Goed dat je ons even tot orde roept!
Want het moet voor iedereen leuk blijven. Niet in de laatste plaats voor jou en jouw team. Fijne zomer met gezellige tafels wens ik je toe!

Hoi Josine, ik kan alleen maar zeggen, wat goed dat je ingrijpt want soms dacht ik ook, wat een negativiteit over zulke leuke onderwerpen. Hopelijk leren mensen hier wat van!

Goedenavond Josine,

Indien ik jou en je team een onprettig gevoel heb gegeven dan spijt me dat oprecht, vanzelfsprekend lijkt me dit niemands bedoeling en toch heb jij helaas een reden voor dit bericht. 😶

Communicatie tussen lezers onderling is de afgelopen maanden wisselend intens geweest en zo, in de afgelopen jaren is dat naar ik heb ervaren een periode die af en toe terugkeert, kort&krachtig is en ook weer wegebt òf dat we weer even tot de MKM orde worden geroepen. ✋🏼

Wat de afgelopen dagen mijn uitwisseling met een specifieke medelezer betreft steek ik deels een hand in eigen boezem, voer voor reflectie zullen we maar zeggen. 🪞

Ik hoef geen zorg te dragen voor andere lezers, de actieve reageerders op MKM kunnen dit prima zelf.
Mijn voorkeur gaat uit naar fairplay, zoals Rien mooi verwoordt op de bal ⚽️ en niet op de man/vrouw/het/hun/hen🧍🏽‍♀️👬👩🏻‍🤝‍👩🏾👩🏾‍🤝‍👨🏻🧍🏼‍♂️
Een medelezer verwoorde afgelopen week m.i. to the point 👉🏼 Je bènt niet je al of niet kritische reactie….👈🏼

Neemt niet weg dat er overall ook veel heel leuk prikkelende 🌵 uitwisselingen en overpeinzingen plaatsvinden, deze dragen m.i. ook zeker bij aan de bruisende 🫧en verdiepende 🌱 sfeer in de grote MKM woonkeuken. 🙌🏼

Fijn dat humor in alle soorten en maten nog steeds welkom is, als fijne gastvrouw laat jij dit meteen heerlijk merken getuige de door jouw gekozen foto bij dit blog. 😁

Dank je wel Josine & team van MKM, door velen op prijs gesteld. 👏🏼

Op naar een heerlijke zomer 🌞, goed idee Catherine om de tafels buiten te zetten 🫖 ☕️ 🍵🍰🧁🥧🍪🍩

Hartelijks, PK020 🙋🏼‍♂️

Last edited 25 dagen geleden by PK020

Dankjewel Josine. Het liep soms idd de spuigaten uit.

Goed Josine dat je ons even aanspreekt. Ik betrap mezelf ook wel eens op een iets te scherpe reactie.

Heel goed! Ik geniet zo van deze site en ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft

Dankjewel! Dit is de eerste keer dat ik commentaar geef. Je hebt volkomen gelijk! Hoe durven sommigen zo’n commentaar te geven!!
Altijd negatief, foute schoenen, kapsel niet goed, tas past er niet bij enz. enz.
Goed dat je het niet meer pikt.

Hoi! Maar dit (de voorbeelden die je noemt) mag toch juist wel? Zolang het maar op de ⚽️ is en niet op de man.

Zolang het maar blijft bij -bijvoorbeeld- ‘zelf koos ik misschien een andere kleur’ (bal)

ipv

‘wat zet jij er toch altijd zure reacties onder’ (man).

Toch? Ik laat me graag corrigeren hoor.

Last edited 25 dagen geleden by Rien

Nou, dat mag zeker wel denk ik. .

Last edited 25 dagen geleden by Celeste

Dank je wel. Dit is de allereerste keer dat ik hier iets achterlaat. Ik lees je blogs altijd met veel plezier. De commentaren sloeg ik op het laatst gewoon over. Ik vroeg mij inderdaad vaak af of de schrijvers dit ook rechtstreeks tegen de koningin of welke royal dan ook zouden zeggen wat ze opschrijven.
Soms wenste ik dat je helemaal geen commentaar zou kunnen geven. Gewoon jouw leuke blog en verder geen gezeur over kreukels, naadjes, oogjes aan oorbellen of het kapsel van de koningin.

Helemaal met je/jullie eens!
Bedankt voor je heldere uitleg/berichtgeving ♥️♥️♥️

Dank Josine en natuurlijk Petra voor jullie werk en al de tijd die jullie in deze site stoppen🙏🏻👍💋❤️

Dankjewel Josine voor je duidelijke uitleg waar deze site voor bedoeld is. Ik lees vanaf het begin mee. Eerst plaatste ik nog weleens wat hier. Maar die lust is mij vergaan. Ik kijk graag naar wat jij post en schrijft en laat tegenwoordig de redacties erop wat het is!

Goed verwoord, josine!! Helemaal eens met jouw insteek en ik snap heel goed dat jij de laatste tijd met stijgend, ja wat eigenlijk? Verdriet, teleurstelling? Dat jij jouw leuke blog zag veranderen in een manier om ongenoegen over allerlei zaken, die niets met royale mode en aanverwante zaken te maken hebben, te ventileren. Wat dan weer uitliep in digitale ruzies. Zo jammer en zo onnodig! Ik lees jouw blogs (en artikelen in tijdschriften en jouw boeken) al jaren met veel plezier. Je schrijft leuk, en eerlijk, over de mode en achtergronden van onze koningin en die van andere royals. Ik hoop nog lang van jouw artikelen te kunnen genieten 🩷

Echt fijn Josine, hoe je een en ander verwoord hebt naar ons in dit blog!
Wat kijk ik uit naar alles wat jij en Petra (en misschien nog wel anderen) in de zomervakantie voor ons in petto hebben, want juist in die tijd is het heerlijk om afleiding en ontspanning te zoeken in MKM, en wanneer het stiller om mij heen is in ’t zomerreces, toch gezellig even mee te babbelen met anderen die een reactie plaatsen.
Wat leuk trouwens, om nu ook andere “namen” hieronder te zien die anders niet vaak reageren.
Ik hoop dat ze dit vaker doen; dan wordt het vást nóg gezelliger aan de keukentafel van Josine.
Want: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!☺️

Hallo Josine,
Als trouwe fan lees ik je interessante blog ModeKoninginMaxima al zeer vele jaren met heel veel plezier! Een goede gelegenheid om je nog eens heel hartelijk te bedanken voor deze geweldige en complete “databank” van Maxima’s garderobe, en de leuke en interessante informatie die je daar altijd bij weet te geven! Af en toe moet er even rigoureus ingegrepen worden als de commentaren weer eens ontsporen. Het is al vaker gebeurd, en het komt altijd weer goed!

Lieve Josine, wat een goed voornemen van je. Negativiteit is er ruim voldoende en jouw blog brengt juist een beetje luchtigheid. Het was me al eens eerder opgevallen, maar je hebt ook een zeer fijn gevoel voor humor.Dat blijkt wel uit de foto die je hebt gekozen bij jouw statement. Ik moest er om lachen: want er moest jou overduidelijk iets van het hart.
Normaal chapeau voor al jouw werk!!

Haha, heerlijk dat jij de humor van de foto ook in ziet. Ik appte ’t ook gelijk naar Josine, zo van; heerlijk die foto er bij. We hebben er samen heerlijk om gelachen. Al was ’t niet leuk dat dit bericht geplaatst moest worden.
Maar Máxima die dr zo bij kijkt, als een teleurgestelde moeder, zo van: en NU is het klaar (ff vergeten waar de foto toen voor gemaakt werd, en even dit bedenken 😊)

Helemaal eens Josine! Dank je wel dat je je uitspreekt en actie onderneemt! Ik vind het geweldig van je!

Prima dat er wat gaat veranderen. Laatste dagen werden de reactie draadjes zo lang dat het ook niet meer duidelijk was waar het over ging of wie op wie reageerde. Net zoals het wel in FB groepen gebeurt.
Veel success met het modereren

Hopelijk vind je snel weer het plezier terug in jouw website, Josine! 20 jaar is een lange tijd, daar horen ups en downs bij, maar dit heb je zo niet verdiend. Uiteindelijk draait het allemaal om respect: naar jouw site, naar de royals èn naar mede-reageerders.

Super!!! Hartelijk bedankt Josine.
Ik heb vaak plaatsvervangende schaamte gevoeld, bij de reacties van de “fans ” zo onbeschoft en persoonlijk. Fijn dat je gaat handhaven. Zo blijft het leuk en kan ik met vreugde weer kijken naar al de creatieve kleding en accessoires van Maxima en de rest. 🙂

Hoi Josine, dankjewel voor dit bericht. Ik reageer bijna nooit, maar kreeg de laatste tijd het idee: als wij vrouwen onder elkaar, elkaar zó bekritiseren, dat is toch niet redelijk! (Aangenomen dat de meeste lezers vrouwen zijn…)
We moeten elkaar als vrouwen juist helpen en niet veroordelen. We hebben allemaal zo onze onzekerheden. Geef elkaar wat ruimte om te vallen, maar vang elkaar ook weer op.
Het gaat hier over mode, heerlijk onderwerp.

Hè, hè……visualiseer: ‘het is inmiddels zomer, Josine zet de MKM tafel buiten in de zon, we nemen een thee- of koffietje met iets lekkers, er wordt gezellig gekwebbeld, je hoort veel verschillende meningen en af en toe knipper je met je ogen, maakt niet uit, want zoveel mensen zoveel ideeën, gewoon leuk, nou daar wil toch iedereen bij aanschuiven zou ik zeggen…..🌞🌺🌼.”

Dag Josine en anderen, als dit toch eens zou lukken. Dan kom ik graag na lange afwezigheid weer terug!

Liefs, Jens

Hey Jens! Still missing you!

Mee eens Jens! Groetjes Joke uit het Westland!

Wat leuk, nog iets van jou te horen/lezen, Jens !

Ik begrijp je reactie, deze site moet leuk en gezellig blijven.
Vervelende en akelige dingen kunnen we al genoeg lezen .
Ook ik ben niet altijd positief over Maxima en haar kleding, en dat geef ik dan ook eerlijk aan.
Mocht ik wel eens hebben bijgedragen aan een onprettige sfeer hier dan spijt mij dat .
Ik wil daar dan ook excuses voor aan bieden.
Ik hoop voortaan zorgvuldiger om te gaan met reactie,s ,.

👏🏻👏🏻👏🏻

Het is een teken van deze tijd helaas, goed van je, en voor mij een reden om je blog weer eens te gaan volgen.

Volledig eens met het eerste stuk van uw zin …. een teken van deze tijd …

Zeer netjes verwoord.

Beste Josine ik reageer nooit ik heb ook geen verstand van hoe jurken gemaakt moeten worden, ik vind het leuk of niet, ik lees de reacties en denk soms oh, ja die mevrouw heeft een punt meer niet. Het viel me op dat er de laatste tijd een andere sfeer hing, heel goed dat je dit aanpakt, we willen natuurlijk wel blijven genieten van de pracht en praal en soms missers!

Daar ben ik erg blij mee, Josine! Ik vond dat onderling tegen elkaar opbieden met steeds zogenaamd spitsvondiger en vileiner reaguren ook irritant. Dank je en goed weekend!

Zeer terecht wat je schrijft Josine! Dit was precies de reden waarom ik een poosje geleden heb aangegeven niet meer mee te reageren….de vraag die Josine opwerpt: had je het ook zo gezegd als je face to face met Maxima (of de prinsessen) had gesproken is de beste manier om jezelf te recenseren!
Bedankt Josine en collega’s voor de altijd mooie blogs; foto’s en achtergrondinfo die we keer op keer krijgen!🙏👏🏻👏🏻