Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 sep 66 reacties

Máxima in romantisch roze tijdens streekbezoek de Peel

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag in Noord-Brabant voor een streekbezoek aan de Peel. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel en Helmond.

Het bezoek staat in het teken van ontwikkelingen in natuurbehoud, de toekomst van de agrarische sector, nieuwe vormen van maatschappelijke coöperaties en innovatief ondernemen in de Peelregio. Ook wordt stilgestaan bij de invloed van corona op het in 2020 zwaar getroffen gebied.

De Peel is een streek gelegen in Noord-Brabant en Limburg en was oorspronkelijk een gebied van moerassen, berkenbossen, heide en akkers. Het veengebied is voor turfwinning grotendeels afgegraven. De regio kenmerkt zich tegenwoordig door landbouw- en natuurgebieden. Met de Brabantse Peel wordt het zuidoosten van Noord-Brabant aangeduid, met de Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. De gemeenten werken regionaal nauw samen bij onder meer de strategische afstemming op gebieden als ruimtelijke ontwikkeling en economie en bij de uitvoering van bijvoorbeeld veiligheid, afvalverwerking en regiomarketing. 

Deurne

Het Koninklijk Paar bezoekt als eerst de Deurnsche Peel in de gemeente Deurne. Tijdens een wandeling krijgt het Paar een toelichting op dit Natura 2000-natuurgebied. De boswachter, omwonenden en afgevaardigden van Werkgroep Behoud de Peel en Waterschap Aa en Maas geven uitleg over het belang van natuurbehoud in dit gebied, de effecten van stikstofneerslag en de transitie van cultuurgrond naar natuurgrond. Er wordt tevens stilgestaan bij natuurbranden in de Peel. Vervolgens spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met verschillende boeren uit de omgeving over de effecten van de nabijheid van een Natura 2000-gebied op hun agrarische bedrijven. De boeren lichten hun kijk op de actualiteit toe en benoemen hun opties voor de toekomst.

Gemert-Bakel

In de gemeente Gemert-Bakel wordt het Koninklijk Paar ontvangen in het gemeentehuis. Zorgmedewerkers, een voormalige coronapatiënt, nabestaanden van coronaslachtoffers en andere betrokkenen vertellen hier over hun ervaringen tijdens de pandemie en over de impact van corona op de zorg en de samenleving in de Peel. Vervolgens gaan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar het Boerenbondsmuseum. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van pater Gerlachus van den Elsen, de grondlegger van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond en meerdere boerencoöperaties. Het Koninklijk Paar krijgt uitleg over het ontstaan van de coöperatieve gedachte. Vervolgens geven vertegenwoordigers van verschillende hedendaagse coöperaties in een rondetafelgesprek hun visie op het belang van coöperaties in de Peel en lichten zij de kansen en uitdagingen van een coöperatie toe.

Foto: PPE/Nieboer

Helmond

Op de Automotive Campus in Helmond sluit het Koninklijk Paar het streekbezoek af met aandacht voor durf en innovatie. De campus is een ontmoetings- en vestigingsplaats op het gebied van automotive (technologie) en slimme mobiliteit. Tijdens een rit in een zelfrijdende shuttle horen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima over het last-mile-principe, waarbij vervoer wordt ingezet om bij een reis met het openbaar vervoer de laatste mijl tot de eindbestemming te overbruggen. Ook krijgt het Koninklijk Paar een toelichting op de verschillende testvormen van zelfrijdend vervoer. Vervolgens vertellen Brainport Development en de gemeente over de Helmondse wijk Brandevoort. Doel is de slimste wijk ter wereld te ontwikkelen, waarbij de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van participatie, gezondheid, data, mobiliteit, energie en circulariteit worden ingezet om een duurzame en leefbare woonomgeving te creëren. Het streekbezoek wordt afgesloten met een rondetafelgesprek met diverse ondernemingen die met hightech innoveren op het gebied van mobiliteit of energie.

Mode
Koningin Máxima is op de romantische tour vandaag. Haar zachtroze japon met ruches is een ontwerp van Natan, haar handgemaakte bloemenband een ontwerp van Berry Rutjes.

Foto: PPE/Nieboer
Foto: PPE/Nieboer

Vanwege het vele wandelen en de drassige ondergrond draagt de koningin platte schoenen.

De jurk en haarband kwamen eerder in beeld bij de opening van het Jeroen Pit Huis, 11 mei 2022.

Foto: PPE

Oké, tijd voor een cijfer! 5 staat voor een onvoldoende, 10 voor perfectie.

Ik geef deze look een....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
66 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het ensemble doet mij denken aan Koningin Juliana, die er soms ook uitzag alsof er op het laatste moment wat bij elkaar gezocht was. Hierdoor ziet Maxima er moederlijk, gezellig uit….al denk ik niet dat dat haar bedoeling was. Het bloemenkransje is zo vreemd voor een vrouw van haar leeftijd, dat het bijna weer aandoenlijk is……………

Grappig, het lijkt kennelijk niemand op te vallen dat ze de platte schoenen later heeft verruild voor een prachtig paar pumps😂

Alleen tijdens de wandeling had ze deze platte lelijkerds aan, daarvoor en daarna gelukkig haar G pumps.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Ik moet een beetje denken aan de Oekraïense klederdracht.

Wat een slecht verlopen verkleedparty!
Het is nooit saai wat de koningin draagt en daardoor heel verschillend wat we van haar zien.
Maar daarmee bewijst ze wel dat ze na al die jaren nog steeds geen eign style neer heeft kunnen zetten.
En bovendien is het me erg tegengevallen, dat Maxima haar steun voor abortus heeft uitgesproken.
Dan kan je wel zeggen dit is een mode site, daar hebben we het hier niet over. Maar mijn beeld van de koningin is daarmee erg naar het 0- punt gezakt en dan doet de mode er voor mij niet zoveel meer mee toe.

Ik ben het helemaal eens. Ze bemoeit zich met zaken die ze moet laten rusten.
Ik had wel verwacht dat ze pro abortus zou zijn. Maar hoe het verwoord werd: “Kansen grijpen”. Te erg voor woorden dat zij daar een mensenleven voor opoffert

Helemaal met u eens.
Ook al is dit haar mening, dan mag ze zich daar niet over uitlaten in het openbaar.
Het koningshuis hoort dat niet te doen
Het doet mij veel verdriet, de zorg voor het kwetsbare ongeboren leven vind ik onze plicht.
En dat is mijn persoonlijke mening , die ik toch één keer hier wil uiten

Of de mix aan al die stijlen is juist haar stijl, zo valt het ook te bekijken. Wat ik nooit snap (in het algemeen) is dat iets of iemand heeft “afgedaan”, men toch de behoefte heeft om te (blijven) reageren. Ik vond het juist goed dat ze zich daarover uitsprak en deze outfit staat daar los van. Maar goed, wie ben ik zullen we maar zeggen 🙂

Beste Sjanine, ik moet toch even kwijt dat ik best wel schrik van uw reactie.

Hier nog een, juist prima dat ze het aanspreekt of het bij de uiterst conservertieven wat uithaalt is een tweede

Ik snap je reactie wel Sjanine, ik denk dat jij net als veel andere bezoekers van deze site behoort tot de behoudende vleugel binnen de protestantse kerk. En dan is de Koningin als voorvechter van abortus natuurlijk een gruwel.
Persoonlijk ben ik blij dat juist onze Koningin dit onderwerp in Texas onder de aandacht heeft gebracht. Nu is het zo dat vooral oudere, blanke mannen (senatoren) beslissen over het leven van een vrouw. En volgens mij is degene die zwanger is de enige die hier over kan en mag beslissen.
Wij gaan het over dit onderwerp vast niet eens worden en dat hoeft ook niet, maar het toont maar weer eens aan hoe belangrijk het is dat WA nooit zijn mening ergens over geeft. Zo is en blijft hij Koning van ons allemaal.

Idd, de koning zal nooit zijn persoonlijke mening geven, dat hoort bij zijn koningschap, maar Maxima is onze koningin, en die hoort evenmin haar persoonlijke mening te geven .

Dat vind ik zelf ook het fijnste. Het viel me bij de fotosessie ook op dat de koning het over de stikstofcrisis had, etc. Hoewel dat niet direct een onderwerp is waar ik me druk over maak, heb ik liever dat hij zo neutraal mogelijk blijft.

Maar enerzijds zijn er ook mensen die het juist fijn vinden als hij zich op een, neutrale, manier uitspreekt en dat zien als een steuntje in de rug.

Absoluut, ze zullen zeker een eigen mening en ideeën hebben, over diverse zaken ,maar uit het niet, houd het voor jezelf, hoe moeilijk dat soms kan zijn.
Dat valt ook onder hun professionaliteit wat betreft hun ambt.

Mee eens

Mooi gesproken Jens!

Inderdaad, dank je wel Jens.

Voor dit streekbezoek met bijbehorende programma onderdelen vind ik deze outfit niet zo geschikt. De jurk is qua model niet onaardig, maar zou met iets dikkere soepele stof beter uit de verf komen. De omslagdoek is best leuk, maar matcht wat minder bij de kleur van de jurk. Het wordt te zoetig.
Kapsel vind ik heel netjes. Wanneer onze vorstin een stoffen haarband zonder bloemen zou dragen, ontstaat gelijk een andere beeldvorming. Een klein dophoedje lijkt mij nog mooier.

Oke, daar gaan we…. De kleur van de jurk is mooi, het model is ook prima maar door de te dunne stof is het een rommelig gordijnachtig geheel. Hetzelfde probleem heeft de jurk met de verticale rimpeling in dezelfde kleur. De bloementooi mag maar hoeft niet perse op haar leeftijd. De plaid had beter vervangen kunnen worden door een omgeslagen lange mantel en de schoenen. Waar heeft ze die in vredesnaam opgeduikeld, die komen volgens mij uit de tijd dat ze verkering had met WA. Volgens mij is een rubberen laars nog de beste oplossing als de pumps tijdens een werkbezoek even uit moeten. Want zoals wij eerder zagen zijn loafers ook geen mooie optie.
Maar, zie haar eens stralen tegen de kindertjes, daar gaat het toch om.

Dat bloemending op haar hoofd sorry maar ik vind het niks.

Zoals velen had ook ik hier véél liever een paar van haar mooie, chique laarzen gezien !! Die platte schoenen vind ik maar niks !

Een prinsesjesoutfit met een lappie om haar schouders. En dan ook nog die platte stappers. Wat een zootje.
Trek een broekpak aan als je baggerwandelingen moet maken. En laat dat bloemetjesding over aan twee- tot zesjarige bruidsmeisjes.

Wat jammer…. Ik had een mooie broek of langere rok/jurk met laarzen en een jas aangetrokken. Dit oogt erg frisjes en de haarband; weg ermee!

Prachtig gedragen omslagdoek! Handgemaakte bloemenband deed het iets minder goed…

Wat natuurlijk vooral verbazingwekkend is, is dat niemand tegen haar zegt “weet je het zeker, wil je je hiermee publiekelijk tonen?” Maar misschien is dit wel gezegd en vindt ze het zelf erg “mooi”. 😂Afijn.

Say no more!!!!

tjonge, een hoog Roodkapje gehalte…. Nou ja, alles is al gezegd, maar dit is nou echt iets om met een broek en laarsjes heen te gaan. Of desnoods een leren rok en hoge laarzen.

nee zeg! dit moet gefotoshopt zijn. Maar serieus, wat bezielt haar om dit aan te trekken? Meest afschuwelijke outfit ooit.

Hoe komt ze erbij !!!! Werkelijk van alles wat, maar niets echt passend !

Verschrikkelijk

Oeps. Kleine misser. De bloemen vind ik te meisjesachtig en in ieder geval niet passend bij de gelegenheid. Cognackleurige laarzen en een mooie mantel zouden het geheel ook goedgedaan hebben vermoed ik.

Mijn dochter zei: Máxima is net een fee.

Oh wat lief, kinderen kijken met heel andere ogen.

Een bloemenfee 🌸

Nouveau maakte ervan dat ze zelf haar bloemen meegenomen had😂

Je schrikt als je de bovenste foto ziet. Ik wel in ieder geval.
Haar gezicht is te “oud” voor zo’n bloemenband.
Niks mis met haar leeftijd, begrijp me niet verkeerd, maar dit kan absolut niet meer.

Volgens mij zit ze gewoon te koukleumen op de bovenste foto. Althans, daar vind ik haar gezichtsuitdrukking op lijken.

Niet raar dat koukleumen als je zo verkleed ten tonele verschijnt.

Met de omslagdoek erbij dacht ik direct aan een bekende opera van Puccini…oei oei. De sfeer is gemoedelijk en het wordt gewaardeerd daar gaat het uiteindelijk om. Toch begrijp ik niet dat ze voor een bezoek in de natuur dit aantrekt en geen leuk pak met een jasje. Zou zeggen voor de volgende keer in de modder, neem een paar Hunter enkel wellies mee, modieus en altijd leuk.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Haha! Ja deze stijl (vooral haarband) popt af en toe op en sluit totaal niet aan bij de stijlen van vorige week of die van deze week. Toch echt van haar vanwege die continuiteit.

Investeren in een serie mooie jassen kan geen kwaad, die ook passen bij de roklengte. En daar dan weer zo n sjaal overheen.
Valt vaker op met bv koningsdag dat weinig rekening wordt gehouden met wisselende Nederlandse weertypes.

Goed deze gesprekken in de regio.

haha ik moet zo lachen om die haarband. Ik ben dan op zoek naar de bruid op de foto’s.

Oei, laten we zeggen dat Máxima vandaag even een off day had. De jurk met de pump is een keurig geheel. De haar accesoire vind ik zelf een beetje kinderachtig. Voor de sjaal had ik liever een mooi jasje gezien. En de platte schoenen zijn uiteraard heel praktisch, maar niet echt charmant. Maar kan de keuze wel begrijpen, zelf had ik een stoere laars aangetrokken.

Ik moet wel lachen om de reakties, zag eerste foto uit Deurne al online voordat Josine dit blog plaatste en dacht gelijk oei, kan me herinneren dat t een paar maanden geleden bij t bezoek aan t Jeroen Pit huis ook al bedenkelijke reakties opriep! Nu dus evenzo! Bovenste nieuwe foto, leuk, weer zoals we streekbezoeken kennen, de platte schoenen ook weer verruild voor hakken!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Des te stoerder dat ze ’t gewoon weer aantrekt, dat dan wel weer haha. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het ook niet mijn favoriet compleet plaatje is.

Dat vind ik ook, ze heeft kennelijk lak aan alles wat er van haar kleding gevonden en geschreven wordt en trekt gewoon aan wat ze zelf het leukste vind, prima!

Zou Máxima meelezen hier?

Ze leest hier wel eens ja. Ze zal vast niet alle blogs lezen (denk ik?), maar ik heb van Josine wel begrepen dat ze de site kent.

Oh wat jammer, nee deze outfit is niet mijn stijl, niet mijn kleur. Sorry majesteit, ik vind u een hoed beter staan dan een bloementooi.
Gut en dan de omslagdoek, een pluspunt het wordt einddelijk gedragen waarvoor t bestemd is 😉 ik geef een zes omdat t wel een verzorgd totaalplaatje is. Tja smaken verschillen. Misschien waren onze verwachtingen te hoog voor vandaag.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Te hoge verwachtingen Tantie, U misschien? Ik begrijp dit werkelijk waar niet, zo’n totaal misplaatste en onverzorgde misser….
En deze verklede “fee”, deze “oudere elf 🧝🏻‍♀️“ gaat als koningin in functie bij protesterende boeren op bezoek, niet te ge-lo-ven 🫣

Genoeg in De Kast hangen, een kleine greep:
https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/wollen-pak-met-ceintuur/

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/41937/

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/een-mouwloze-ruitentroef/

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/zeg-het-met-bloemen-2/

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/casual-in-maxmara/

Bij “verzorgd” denk ik toch aan iets anders dan dit plaatje .

Mag hoor, ik bedoel natuurlijk niet t moment in het bos met een omgeknoopte omslagdoek, das ff wat minder, Nee t ging mij om haar kleding, kapsel, make up, sieraden en pumps over de hele dag genomen. Het is niet mijn smaak maar t oogt wel verzorgd.

Wat een bont geheel die haarband met de oorbellen. Ik vind het helemaal niets zo’n bloemengeval in het haar bij een volwassen vrouw. Meer iets voor een kleuter. Ook de kleur van de jurk en omslagdoek staan haar niet echt mooi.

Je gelooft gewoon je ogen niet 😂 dit ziet er niet uit! Om die reden ook wel weer grappig, zo’n koningin van ons, never a dull moment.

De japon is mooi, maar deze schoenen staan bij geen enkele japon mooi, hooguit onder een spijkerbroek. Neem dan een paar mooie laarzen met een platte hak.
En dan die bloemenband, ze is toch geen bruidsmeisje. Een bloemenband staat ridicuul bij een volwassen vrouw.

Ik ben echt fan van de ontwerpen van Betty Rutjes, maar ik denk dat deze creatie (haarband) leuker staat bij Amalia of Alexia. Maar gelukkig doet Máxima wat ze zelf leuk vindt en dat weet ik dan wel weer erg waarderen. Alles aan leeftijd hangen is ook weer zoiets. De jurk is mooi, maar blijkbaar is het kouder dan gedacht. Ik geef het een zeven, omdat ik de kleur en het ontwerp heel mooi vind.

Een zesje, de kleur van de jurk is mooi.
Maar hij hangt zo ongelijk van onderen, ik ben ook voor stevige schoenen (van die instappers met chunky zool). De haartooi vind ik te frivool als je ook met mensen gaat praten over hun verdrietige tijd met corona. Een blazer ipv zo’n doek is ook meer van deze tijd.

Echt heel lelijk, die malle haarband, het lijkt net alsof ze konijnenoren uit de verkleedkist op haar hoofd heeft. De kleur van de omslagdoek matcht niet met de kleur van de jurk matcht niet met de kleur van die afschuwelijke schoenen.
Verder is de hele outfit een totale misser gezien het doel en de omgeving.

Heel matig hoor! Waarom geen mooi broekpak bij dit veelal buiten bezoek? Te flodderig, te zoetsappig en die bloementooi is hier misplaatst. Gevalletje, jammer….kan zoveel beter

Idd Joke, ik had ook voor een broekpak gekozen, met een fijne top. Warm jasje uit, koud jasje aan.

Goede suggestie Joke, met dit weer is een broekpak veel beter. En ze heeft van die mooie… Maar misschien zoals vaker net voor Prinsjesdag moeten we nu misschien even mopperen om dinsdag verrast te worden met iets heel moois

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Wat teleurstellend.
Haar decoratie zo lelijk en kinderachtig en dan ook nog losse haren.

Een kleur jurk die het niet is voor haar.

En ook al wil je makkelijke schoenen, er zijn echt veel leukere te krijgen, een mooie blok hak o.a.

Jammer, jammer , de dekentjes zijn weer tevoorschijn gehaald .

Het spijt me, maar ik heb een 5 gegeven.

Ik heb geen cijfer gegeven, mijn keuze is niet mogelijk, spijtig idd maar “dit” is echt niet best.

Ach nee, weer die kinderlijke bloemenstruik op heur hoofd 🙈
Gezien de context en het doel van de bezoeken m.i. een totale mismatch qua outfit 🙊

Last edited 1 jaar geleden by PK020