Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 18 apr 52 reacties

Máxima in het roze op de tweede dag staatsbezoek

De tweede dag van het Spaanse staatsbezoek is zojuist van start gegaan. In deze blog lees je meer over de mode van beide koninginnen.

’s Ochtends bezoeken Koningin Máxima en Koningin Letizia LAB6, een verzamelplaats waar activiteiten van sport tot cultuur worden georganiseerd voor en door jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud in Amsterdam Nieuw-West. Hier wordt gesproken met jongeren en organisaties als Ara Cora, El Mazouni Coaching en @ease over het belang van laagdrempelige inloopvoorzieningen voor de mentale gezondheid van jongeren. Inloopvoorzieningen bieden jongeren een plek waar ze zich welkom voelen en waar niemand er alleen voor staat als het even wat minder gaat. Aansluitend krijgen Koningin Máxima en Koningin Letizia een rondleiding door LAB6 waar zij kennismaken met verschillende initiatieven voor jongeren. Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us, een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren.

Amsterdams Spaans Film Festival 

Koningin Máxima en Koningin Letizia wonen in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het tienjarig bestaan van het Amsterdams Spaans Film Festival bij. Dit filmfestival is gericht op het versterken van wederzijds cultureel bewustzijn door middel van Spaanse en Latijns-Amerikaanse cinema in Nederland. Dit jaar vindt het Spaans Film Festival plaats van 12 tot en met 21 april in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. 

Mode koningin Máxima

Koningin Máxima draagt op de tweede dag van het bezoek een bekende robe manteau met rafeltjes van Claes Iversen.

PPE
PPE

Máxima met de mantel tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk, 2018.

Bij het 125-jarig jubileumcongres CNV Vakmensen dook de creatie ook op.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk

Mode koningin Letizia
De roodoranje jurk van koningin Letizia is ontworpen door Carolina Herrera.

De jurk kwam ook in beeld tijdens het staatsbezoek aan Zweden.

BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
52 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Beiden zien er geweldig uit.

De robe manteau vond ik bij eerdere keren niet verkeerd maar nu… die brede ceintuur onder haar lage boezem. Nee dat is em niet voor mij. Misschien vind ik de kleur ook te gedateerd of zo. 7- wat mij betreft

Wauw wat ziet Letizia er mooi uit. Die kleuren, prachtig. Mooi model jurk ook. Ik word niet zo blij van deze outfit van Maxima, de kleur is in mijn ogen flets en maakt haar bleek.

Zo leuk die roze jas over de rode jurk van Letizia en de roze schoenen niet vergeten🤩 en de roze robe manteau van Maxima blijft schitterend.

Letizia ziet er zeer verzorgd uit. Ze kiest vaak voor eenvoudige (lijkende) ontwerpen. Als wat vrolijker kijkt dan is het plaatje compleet.

Letizia gaat voor ern gedurfde kleurencombi , niet alleen origineel maar ook geslaagd !

Veel gedoe over hoe Letizia nu en maanden geleden Rania keken. Persoonlijk denk ik dat beide dames gewoon uit veel warmere oorden komen en het gewoon koud hebben in het Nederlanse klimaat en daardoor zich niet zo goed voelen. Letizia vanmiddag ook niet warm genoeg gekleed voor ons weer.

Volgens mij is er iets anders aan de hand. Beide dames zijn zo volgespoten en strakgetrokken dat ze hun mimiek verliezen. Ze gaan ook steeds meer op elkaar lijken. Ik snap het nog ook want er worden duizenden foto’s van ze gemaakt en kritiek op uiterlijk van vrouwen is gigantisch. Maar het is onmogelijk om zo slank te zijn en boven de 50 en geen rimpels te hebben of een ‘zak huid’ ze is mooi maar ze verliest wel eigenheid en mimiek. Het is maar waar je voor kiest

Sorry, maar ik ben het hier niet mee eens. Wat Rania betreft, denk ik wel dat ze strakgetrokken is, maar wat Letizia betreft niet. Jullie moeten eens allemaal gaan kijken op een blog die Queen Letizia Style heet (in het Engels) en daar zie je op close-ups dat ze wel degelijk rimpels heeft hoor en grijze haartjes. Vooral bv. bij het bezoek aan Lab61 samen met Máxima. Ze is wel heel goed verzorgd en is van nature zeer slank, net zoals haar moeder en zus. En tussen haakjes, Photoshop doet ook wel iets, videobeelden zijn dan dikwijls duidelijker.

Je moet maar eens kijken naar foto’s van een jaar of 10/15 geleden. Haar neus was anders en ze had al diepe neus/lip plooien. Ik heb die ook, zeker als ik teveel al val ( net na de geboorte van mijn jongste) . Daarom viel het mij op. Ik dacht toen. ‘ ben niet de enige ‘ ,🙃. En opeens waren ze weg. En dat kwam echt niet omdat ze een voller gezicht had. En een beetje rimpels of grijze haren is tot daar aan toe, maar door een verslapte huid zie.je er al heel snel veel ouder uit. Afijn.. ik ben wat zwaarder geworden ,😁en dat was prima en Letizia heeft operaties gehad. Onmiskenbaar. Maar ik veroordeel haar niet.. ik snap het heel goed. Ik zou misschien hetzelfde hebben gedaan in haar positie.

🙌🏼 Helder geschetst, verder…. er is een ‘categorie’ vrouwen welke enorm veel visuele overeenkomsten lijkt te hebben, see for yourself, ‘goedemorgen dokter’ 💉….

Wow geweldige kleurencombinatie van Letizia! Top.

Vraag me steeds af de foto’s ziende of Letizia het naar haar zin heeft of dat ze zich niet helemaal OK voelt…
Qua gezichtsuitdrukkingen en algehele houding weet ik het niet goed.

Mogelijks zag letizia de bui al hangen…. las zonet dat een kopstuk van de mocro in spanje de kans zag / had om te vluchten …… wa was nog zo lovend op het staatsbanket …

Last edited 24 dagen geleden by maribrune

Same same Nel123, ik heb me vanmiddag iets dergelijks afgevraagd 🤔

Hetzelfde gezicht zag ik een paar jaar geleden ook al bij Rania van Jordanië toen zij hier op Staatsbezoek kwamen. Die keek destijds ook al niet vrolijk.

Nou u haalt mij de woorden uit de mond, beide dames eenzelfde uitstraling.

Via een roddel-media-filmpje 🎦 op internet van Jeroen Snel werd gedeeld dat hun Spaanse 🇪🇸 collega’s reppen over kritiek van Letizia op Máxima over hoe zij haar dochters opvoed. Ik kijk niet naar Boulevard brrrr 😬 maar kwam dit al googelend tegen …

Waaien wat zien ze er beiden mooi uit. De kleding is goed op elkaar afgestemd qua kleur dit bezoek. De robe manteau van Máxima is echt heel mooi, dus leuk dat deze weer herdragen wordt. Letizia springt er wat mij betreft echt uit. Dat roze met rood oranje is echt een top combinatie.

Beide koninginnen zien er geweldig uit!

De jurk van Letizia vind ik geweldig. Wat is dat voor blauw broche op Maxima d’r schouder?

Fijn deze roze outfit weer uit de kast. Ik houd van die brede riemen. Helaas. niet in webshop van CI.
Rode jurk ook mooi van Letizia, en haar jas is super!

Letizia dacht wat Máxima in het rood kan, kan ik ook😉! Ik houd wel van de kleurencombinatie rood met roze. Maar Máxima ziet er ook geweldig mooi uit.

Deze robe manteau is zoooo mooi, en de kleur is prachtig bij Maxima. Fijn om hem weer een keer te zien. Ook Letizia ook een prachtig model jurk aan. Heel anders maar zeker niet minder mooi.

De gedurfde combinatie die Letizia gekozen heeft spreekt mij zeer aan. Lekkere knalkleurtjes! De robe manteau van Maxima vind ik (nog steeds) ook wel mooi, en ook netjes, maar heeft naast de zeer moderne Letizia toch een gedateerd tintje. Ik zou misschien de brede riem eens vervangen door iets anders, ik weet niet, een smal zwart riempje bijvoorbeeld? en dan een keer iets anders erbij dan die haarband? Dat zou het geheel weer wat opfrissen.

Een grote taupekleurige relevé bijvoorbeeld, en dan een wat smallere ceintuur en accessoires+ schoenen in dezelfde tint taupe misschien….?

De robe manteau blijft een topper. De haarband staat ook mooi met de haren zo naar achteren gestoken. Ik moest even wennen aan de kleurencombi van Letizia. Maar ik kan het tóch waarderen. Als nu de zon volop had geschenen….

Oehh, Maxima ziet er prachtig uit en Letizia vond ik eerst wat verbleken ernaast, totdat ik de foto’s van buiten zag!!! Wat ziet Letizia er geweldig uit, rood en roze: love it!! En wat een schattige tas en mooie pumps heeft ze. Weten we waar die van zijn? Ik wil se ook wel :p

Ik houd enorm van deze kleuren combi ❤️🩷 Letizia shines hier enorm!

Het model jurk staat haar erg goed, en heur mantel = WoW 🙌🏼
Koninklijk modern basic chique, complimenten 👌🏼

De aanvankelijk mooie C.I. robe manteau van Máxima valt op de één of andere manier voor mij een beetje in het niet naast de bijna lichtgevende C.H., de roze kleur komt nu wat stoffig en grauwig op mij over.

Verder valt de lichaamshouding van Letizia op foto 6️⃣ mij op of zou ze zo gewoon lekker zitten? 🪑

Wow, Letizia! Echt geweldig!! Spectaculair, haar color-blocking met de rode jurk en roze jas en accessoires.

Ook het ensemble van Maxima vind ik heel erg mooi. Vooral in Engeland vond ik het toen geweldig, omdat haar kapsel toen ook heel gepast was. Dat vind ik het enige minpuntje vandaag: dat het losse haar met een haarband zo meisjes-achtig staat (net iets minder koninklijk).

Maar echt allebei super verzorgd en heel elegant. Echt twee koninginnen!

Nou Ellen, ik ben het helemaal met je eens, super kleuren van Letizia, dit is echt modegevoel!! Haar kapsel is ook zo mooi glanzend en deze lengte is perfect.

Last edited 1 maand geleden by Catherine

Roze met rood, erg gedurfd, ik ben er niet weg van, met deze felle kleur rood. Roze met donkerrood vind ik dan mooier. De styling bij de jurk tijdens het staatsbezoek aan Zweden stond wat mij betreft mooier.
Máxima: prachtige outfit uit de kast gehaald.

Wat een prachtige kleur heeft het pakje van Maxima.

Mooie jurk van Letizia! Met lichtbruine accessoires zoals bij de onderste foto vind ik mooier dan met roze. Ook de panty maakt het daar net even wat chiquer. Ik denk tenminste te zien dat ze nu geen panty draagt.
Maxima ook netjes. Persoonlijk ben ik niet zo weg van de grauwe grijs-rozige kleur. De brede riem lijkt me ook vreselijk zitten, maar verder mooi.

Dames zien er prachtig uit. Ik vind het mooi dat de frutsels ( of hoe ik dat moet noemen) van Maxima haar robe manteau, parallel lopen op de mouwen. Letizia ook erg mooi, combinatie rood/rose erg geslaagd. Deze kleurcombinatie doet mij altijd denken aan India.

Last edited 1 maand geleden by Chiara

Wat zien ze er samen prachtig uit, echt twee koninginnen van onze tijd: hedendaags, tot in de puntjes verzorgd en elegant. Chapeau!
Ik merk dat ik soms twee kleuren echt niet graag gecombineerd zie, zoals hier bij Letizia het fuchchsia en oranje-rood. Echt iets persoonlijks, bizar eigenlijk, want ik kan zelf niet bedenken waarom 🙂 Ik ben ook erg gecharmeerd door Letizia’s nieuwe haarlengte. Als je de twee laatste foto’s vergelijkt dan vind ik haar huidige kapsel zo’n winner!

Heel mooi en stijlvol beiden. De combinatie roze rood vind ik ook erg geslaagd. De haarband had voor mij niet gehoeven. Maakt het een beetje te meisjesachtig. Maar het staat haar wel. Ik zou deze mooie robe manteau ook weleens met andere kleur accessoires willen zien, maar zou niet zo goed weten welke. Dus dit zal wel de beste optie zijn.

Leuk om Maxima weer te zien in deze prachtige robe manteau!
Staat haar zo elegant en stijlvol!
Kapsel ook heel verzorgd.
Valt zo mooi ‘zacht’ en vloeiend onder de haarband uit.
Letizia in krachtig rood.
Eenvoudig jurkje, waarvan de mooie mouwen het net even een tikkie bijzonder maken.
De combi met roze zou ik zelf niet gemaakt hebben, maar dat is persoonlijk.

Allebei erg mooi gekleed….prachtig die rode jurk val Letizia. Snap alleen de keuze niet van roze schoenen en tasje.

Leuk omgekeerd van gisteravond. Nu Maxima keurig in Claes en Letizia gewaagder in rood met rose. Mooie combi zo.

Zeer mooi! Máxima weer wat uitbundiger en aanweziger, maar denk niet dat Letizia hiermee zit. Ik ben wederom gecharmeerd van de sublieme, chique stijl van Letizia.

😊 Voor mij is het net andersom en verder onderschrijf ik uw omschrijving wat betreft deze stijl van de Spaanse koningin 👌🏼

Wat een grappige foto die eerste! Lijkt even net dat de drie dames hand in hand aankomen: zoals je een kind tussen je in 1, 2, 3 tussen de ouders laat schonmelen. Verder krijg ik het “Spaans” benauwd van die brede riem van Máxima. Het jasje is ook iets te klein met de coupenaden die nu zo hoog zitten. Maar Letitia’ stralend fris.

Last edited 1 maand geleden by Doro

Volgens mij zit de riem een gaatje strakker dus dan zou het jasje ruimer zijn?

Allebei de dames zien er top uit.
Maxima heeft gelukkig deze robe manteau weer uit de kast getrokken en dat verdient deze creatie van Claes Iversen.
Letizia staat beeldig in deze kleur en de japon geeft haar meer “body”.
Prima gedaan voor beiden👏

Prachtig allebei de dames.
Roze en rood vind ik persoonlijk wel mooi.
De spikkels hadden voor mij ook niet gehoeven.

Als je goed kijkt, dan heeft de man naast haar met sneakers ook spikkels op zijn voeten. Zal wel aan de foto liggen.

O ja, hij ook! Ik zie het nu pas

Hoi Nina, ik denk dat dat een foutje is in de foto (o je, weer een Photoshop momentje😉).
Je ziet als je goed inzoomt dat de spikkels ook rond de schoenen zitten. Dus geen gespikkelde kousen/panty’s of zo.

Ik had een bodypaint van spots en spikkels wel een interessante mode / uiting gevonden maar kon me dit statement al bijna niet voorstellen bij Letizia 😉

😂

Och ja ik zie het 🙈
Vond het eigenlijk ook al niet bij haar passen. Dank je!

Ik vind het een prachtige mantel. Hier hou ik wel van. Letizia heeft rare roze spikkels op haar voeten bij de zittende foto. Het roze met rood is niet mijn smaak