Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 mrt 32 reacties

Máxima in het donkerblauw tijdens congres over psychiatrie

Koningin Máxima opende vanmorgen het 51ste voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging (NVvP) voor Psychiatrie in het MECC in Maastricht. Tijdens de plenaire opening hield ze een toespraak.

Onder het motto ‘Building connections together’ wisselen ruim 2.500 psychiaters kennis en ervaring uit. Dit doen zij in lezingen, workshops, discussiegroepen, mini-symposia en door middel van diverse presentaties. Het congres duurt van 29 tot en met 31 maart.

(c) Raoul Limpens

Naast Koningin Máxima spraken in het openingsprogramma ook de voorzitter van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten en de bestuursvoorzitter van de NVvP en er is een lezing over de invloed van sociale ongelijkheid op de mentale gezondheid.

(c) Raoul Limpens

Tijdens haar toespraak ging de koningin in op de groeiende wachtlijsten binnen de psychiatrie. Koningin Máxima: “We weten het allemaal: het is een hectische tijd. De coronapandemie werkt nog steeds door in het leven van mensen. De oorlog in Oekraïne heeft grote onzekerheid gebracht. Door de hoge inflatie hebben veel mensen moeite om rond te komen, met alle stress die daarbij hoort. En steeds meer mensen ervaren prestatiedruk en vinden het moeilijk om hun ware gevoelens te tonen. Al die vragen en problemen komen binnen in uw spreekkamer. De werkdruk in de psychiatrie is hoog. Er zijn wachtlijsten en het is moeilijk om iedereen de zorg en de begeleiding te geven die nodig zijn. Dat maakt uw werk extra uitdagend. De behoefte aan psychische zorg is groot. Maar capaciteit, menskracht en middelen zijn beperkt. Dat dwingt ons om goed na te denken over hoe de zorg wordt georganiseerd. En om te investeren in preventie. Door de mentale weerbaarheid van mensen te versterken, kunnen we veel psychisch leed voorkomen. Daarbij is het goed ons te baseren op ervaringsfeiten en onderzoek. We weten dat de meeste psychische problemen ontstaan op jonge leeftijd. Drie kwart ontstaat vóór het 25ste levensjaar. De helft zelfs voor het 15de levensjaar! We weten ook dat het loont om snel in actie komen. Hoe eerder signalen worden opgevangen, hoe groter de kans dat jongeren hun mentale weerbaarheid weer terugvinden voordat de problemen té zwaar worden. Dit is de basis onder MIND Us. Een platform van, voor en door jongeren, opgestart met steun van MIND.  

Door de mentale weerbaarheid van mensen te versterken, kunnen we veel psychisch leed voorkomen.

Koningin Máxima
(c) Raoul Limpens

Na de opening ging Koningin Máxima in gesprek met enkele wetenschappers en psychiaters over kinder- en jeugdpsychiatrie en de invloed van sociale ongelijkheid en preventie op de mentale gezondheid van jongeren.Koningin Máxima is erevoorzitter van MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Mode

Voor het symposium haalde Máxima een eerder gedragen jurk van Oscar de la Renta uit haar kast.

Het ontwerp van donkerblauwe crêpe en witte bloemapplicaties van kant werd eerder gedragen tijdens een streekbezoek, maar toen met pillbox van Bettina Thomas.

(c) PPE

Wil je de jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

PS. Voor de website van Omroep MAX, www.maxvandaag.nl, schreef ik een artikel over de koninklijke hoed. Heeft de accesoire nog een toekomst? Benieuwd? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Kom nu pas plaatjes tegen dat ze op de terugweg in Roermond twee projecten van het Oranjefonds, Vrouwencentrum Maximina en DB4ALL/Tigers Roermond bezocht heeft, zelfde outfit, maar zonder de hoed https://www.instagram.com/p/CqYbbODNJqo/ leuke plaatjes, in de weer met potten en pannen

Heel verzorgd. Idd wat mooier en toegankelijker met de phillbox.

Weer die mooie jurk. Heel stijlvol en donkerblauw vind ik Máxima erg mooi staan. Ik zou wel graag willen weten waarom ze voor deze hoed gekozen heeft. Maar al met al een mooi plaatje.

Prachtige jurk. en de hoed vind ik ook niets mis mee en leuk zo net die paardenstaart. Misschien had Maxima een slechte nacht of zo en dus behoefte aan wat afscherming.

Jurk mooi, maar ik had persoonlijk voor de pillbox gekozen. Staat gewoon pittiger. Ook is het fijn wanneer je iemands gezicht kunt zien bij een presentatie.
Jammer dat bij het volgende bezoek polletje piekhaar weer tevoorschijn komt.
Ik snap werkelijk niet dat iemand zo “onverzorgd” ergens op bezoek kan gaan. 🤔

Schitterende jurk! Ik vind deze hoed meer voor buiten dan voor binnen.

Grappig, bij ons in de kerk wordt dit model hoed heel veel gedragen. Binnen dus ;). Maar ik snap je reactie wel ;).

Met de brede rand lijkt het me handig tegen de zon. In de kerk kan ik het me enigszins voorstellen, maar bij ons gaan alle vrouwen (ik dus ook) zonder hoed naar de kerk, dus ik ben dat niet gewend.

Lijkt me inderdaad ook handig tegen de zon. Kan me voorstellen als je dat niet gewend bent, dat je het anders ziet ;). Ik zie iedere zondag heel wat hoeden, en heel veel daarvan zijn fedora’s. Gelukkig ook wat andere modellen, anders wordt het ook zo saai. Maar goed, we zitten er gelukkig niet voor de hoeden.
En oh ja, het verschil is natuurlijk wel dat Máxima tijdens een gedeelte spreker was, en het handig is als haar gezicht te zien is. In de kerk luisteren we gewoon rustig, en als je de dominee maar kunt zien maakt het verder niet zoveel uit.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Mooie jurk, mooie hoed maar niet voor het podium. De pill box had het hier zeker beter gedaan.

Hè? … Deze begrijp ik niet. dus als je haar los hangt dan ben je meer opener, toegankelijker, kunnen de mensen je meer benaderen?, dan als je het haar opgestoken, in een staart wellicht een knot of een vlecht hebt?? Ehh… ik ben het ff kwijt.

Dus bij iemand als Grace Kelly is jouw natuurlijke reflex ook afstand, Louise? Of bij wijlen prinses Diana?? Kan het zijn dat je eigenlijk charisma bedoelt? Met het laatste is niet iedereen van nature gezegend – geldt eveneens voor stijl.

Bij deze prachtige japon zou ik vandaag opnieuw voor de pillbox gekozen hebben om de praktische reden van zichtbaarheid tijdens het spreken.
Grote(re) hoeden staan Maxima heel mooi, maar een neergeslagen rand is voor een koningin, wie iedereen graag wil zien, niet handig.
Leuk hè, even een staartje maken; staat gelijk verzorgd….top!

Ben ik met jou eens Lieske. Verder vind ik de kleurkeuze attent afgestemd op toch wel een serieus onderwerp.

Heel mooi ingetogen. Ontzettend jammer dat de jurk veelste strak zit en dat er geen goede onderkleding gekozen is

Erg mooie jurk! Goede keuze ook voor de gelegenheid. De hoed binnen is overbodig, zeker bij een toespraak wil men toch liever het gezicht van de spreker zien.

Heel mooi deze japon in combinatie met de fedora!! Japon had alleen iets ruimer gemogen, staat echt beter majesteit!!!

Schitterende jurk. Staat goed met de hoed.
Een huisnaaister met staf zoals bij de Windsors, is wel zo handig: een naadje uitleggen, een naadje innemen. Raad ik aan voor Maxima.

Prachtige jurk, mooie decoratie, iets te strak. Maar heb wel eens gelezen dat Máxima dit zelf mooi/prettig vind. De lengte van de jUrk vind ik ook mooi. Met een pillbox had de look iets frisser getoond, met de fedora wel mooi maar iets “zwaarder” met al het donkerblauw.

Voordat we allemaal hetzelfde gaan neerpennen; helemaal eens met uw verhaal.

De hoed vind ik hier overbodig, een donkerblauwe haarband met opgestoken haar was mooi geweest bij deze prachtige jurk.

Gewoon mooi.

Jurk is mooi, hoed ook maar voor deze gelegenheid had ze beter de hoed achterwege kunnen laten je ziet nauwelijks haar gezicht. Of zou ze, na alle kritiek op haar kapsel, denken ik verstop mijn haren even.

Beeldschone jurk!!

Wat een mooie jurk is dit. Ik dacht echt even dat deze nieuw was. Inderdaad wel een jurk die met een iets grotere maat, nog mooier oogt. Hele mooie styling met de fedora hoed, alhoewel haar gezicht daardoor wat minder goed te zien is.

Josine, helemaal mee eens. Dat van die vetrollen weet ik zo net nog niet😁, maar dat het gezicht van de koningin zichtbaar moet zijn vind ik ook vanzelfsprekend.

niet mijn jurk, te nadrukkelijke applicaties, en een pillow had haar gezicht wat meer laten sprankelen, maar wat ziet ze er overigens super mooi uit

Mooie jurk met de applicaties. Ik zou voor vandaag met de pillbox mooier vinden, omdat ze in de zaal in Maastricht geen mantel aan heeft oogt de fedora wat “zwaar”, die had meer bij het streekbezoek gepast, omdat ze toen buiten was en ook een mantel droeg.

Prachtige jurk!

Deze jurk vind ik zo mooi, kleur, pasvorm en subtiele applicaties. Blauw is altijd chique. De hoed bedekt haar gezicht teveel en doet nogal winters aan. Die had ze van mij mogen af zetten.