Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 jan 26 reacties

Máxima in het bruin tijdens werkbezoek Almere

Voor het werkbezoek aan Almere haalde Máxima vanmiddag een Griekse jurk uit haar kast.

De koningin bezoekt het stadsdeel Almere Haven in de gemeente Almere. Het bezoek staat in het teken van de bewoners van het stadsdeel, waarbij aandacht is voor de initiatieven om de verbinding tussen wijkgenoten te vergroten en voor hoe inwoners omgaan met de uitdagingen op het gebied van leefbaarheid, kansengelijkheid en eenzaamheid.  

Almere Haven is het oudste stadsdeel van Almere en heeft ongeveer 25.000 inwoners. De eerste woningen in Almere Haven zijn opgeleverd in 1976 en een groot aantal van de eerste bewoners woont nog steeds in het stadsdeel. 
 
Het bezoek aan Almere Haven start in Het Buurtlokaal, een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren en inwoners samenkomen voor kennismaking en bijpraten, gezamenlijke maaltijden en spelletjes. Koningin Máxima bezoekt de handwerkclub en gaat met deelnemers in gesprek over hun leven in Almere Haven, over wat de activiteiten in Het Buurtlokaal voor hen betekenen en over thema’s die hen bezighouden.

PPE/Nieboer
NLbeeld/Van Emst
24-01-2024 © PPE/Nieboer

Vervolgens bezoekt Koningin Máxima scholengemeenschap De Meergronden, de oudste middelbare school van Almere. In één van de kunstlokalen vertellen leerlingen over hun deelname aan een kunstproject. Het werk van leerlingen die examen doen in Kunst wordt jaarlijks tentoongesteld op een locatie buiten de school.
Aansluitend spreekt Koningin Máxima in de school met leerlingen, ouders en begeleiders van de Haven Academie. Dit is een initiatief voor leerlingen van de basisscholen in Almere Haven en voor leerlingen van De Meergronden om hun kansen in de wijk te verbeteren. De Haven Academie biedt gratis buitenschoolse activiteiten zoals samen koken en eten, kickboksen, muziek en sieraden maken. Het aanbod van activiteiten wordt samengesteld in overleg met de Haven Academie Jeugdraad, die ook meedenkt over de ontwikkeling van de organisatie.
 
Na het bezoek aan de school gaat Koningin Máxima naar Senior-Live. Met behulp van vrijwilligers ondersteunt deze organisatie senioren bij vragen over het gebruik van hun computer, tablet en smartphone. Senior-Live biedt een wekelijks inloopspreekuur, heeft een telefonische helpdesk en wil mensen met beperkte digitale vaardigheden ondersteunen en hun zelfredzaamheid vergroten. Koningin Máxima sluit aan bij het beantwoorden van vragen over het werken met digitale apparatuur en spreekt hierna met medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van Senior-Live over het belang van computerhulp en over het aanbod van cursussen en andere activiteiten om de participatie van ouderen te bevorderen.
 
Het bezoek aan Almere Haven wordt afgesloten in buurtcentrum Corrosia. Hier gaat Koningin Máxima met een aantal actieve bewoners in gesprek over de uitdagingen in het stadsdeel, over de ideeën om hun leefomgeving te verbeteren en over hun inspanningen om de contacten in de buurt te versterken.    

Mode
De bruine jurk die Máxima vandaag draagt, komt van het Griekse label Zeus + Dione. Het bovenlijfje van de jurk is versierd met verticale stroken, die in hert midden een V-hals vormen. Bij het oorspronkelijke ontwerp althans, want Máxima heeft de halslijn gekuist.

Máxima met de jurk in maart 2022:

In november 2023:

PPE/Van Katwijk

Nieuwe oorbellen:

De hibiscus-oorbellen komen van Coolook.

Qua tas is de keuze gevallen op een vintage ontwerp in een nieuw jasje. Het gevlochten ontwerp komt uit de collectie van Bottega Veneta, en dook eerder op in de jaren ’80-film American Gigolo. Omdat de Amerikaanse actrice Lauren Hutton het tasje in beeld bracht, heet de tas ‘The Lauren 1980’. De prijs maakt het verhaal af: 1980 euro.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Jas en laarzen zijn top. Het allerleukste zijn de foto’s bij de haakclub, daar zet ze een miniatuur hoedje op en een lol dat ze hebben, ach wat doet de jurk er dan nog toe…. (het zou zo maar kunnen dat de jurk in het echie heel anders toont).

https://youtu.be/J4azk4WdIuU?si=ImTn37tYrNusJs5g

Leuk de bewegende beelden en het enthousiasme van de mensen

Jurk zit niet alleen lelijk, (te strak) maar de kleur werkt er ook niet echt aan mee. Laarzen en mantel zijn mooi, kapsel, nou ja kapsel…. Hier mag ze nu wel eens een professional naar laten kijken.

De jas is mooi.
Ik kan helaas niets met deze bruine jurk. Beter die roze jurk aan kunnen houden….
De tas van t model, die zou ik willen hebben.

Ze had deze zet leuk kunnen combineren met de bruine jas/cape uit de collectie van Beatrix die ze eerder heeft gedragen tijdens het ontvangst van het Belgisch koningspaar tijdens hun staatsbezoek aan Nederland. Had me passender geleken dan deze jas

Jammer dat deze jurk met deze jas gecombineerd is. Zo halen ze niet het beste in elkaar naar mijn idee. Heerlijk die laarzen, mag ze vaker dragen😉

Ja, ook ik vind die laarzen prachtig !

De kledingstukken en accessoires apart van elkaar zijn prima, al is de jurk aan de bovenkant wat te strak, maar alles bij elkaar een saaie look. Ik had liever gezien dat de jurk was gecombineerd met een kleur van de, nu wat onopvallende en gekleurde en prachtige oorbellen, blauw, groen of paars.

Ze heeft toch verschillende cape jassen? Waarom dan een gewone jas zo dragen, vind ik altijd zo’n dom gezicht.

Het kan niet iedere dag een Máxima modefeestje zijn. 💩 De bruine kleurtinten lijken niet te matchen op de foto en over de jurk heb ik me eerder 👎🏼 uitgelaten. Laarzen en ‘The Lauren 1980’ zijn 👍🏼

Ik vind dat de koningin een hele toffe bril heeft!

Met deze bril doet maxima mij erg denken aan een ex vrouwelijke minister van financien 🤓!!

Wat vind ik dit toch een leuke jurk (zou m zelf graag in de kast hebben en veel dragen). Lekker stoer met de laarzen en wat een super leuke oorbellen. Ik ben blij dat Máxima zoveel herdraagt. Wat heeft ze toch veel moois in heer kledingkast!
Alleen deze bril vind ik qua montuur minder goed bij haar passen. Doe de vierkante maar weer!

Klopt, deze bril doet t niet voor haar, de eerder gedragen bril stond veel beter, zeker met deze wat fletse kleding keuze.

Oh ja, waar is de pracht 👓 van gisteren?

Ik vind het toch wel meevallen hoor, vooral door de combinatie van de verschillende bruintinten. De jurk op zich is inderdaad minder geslaagd, maar de total look is best leuk. Ben benieuwd waar de oorbellen vandaan komen!

Altijd al een lelijke jurk gevonden. Kleur doet me denken aan minder welriekende zaken, en pasvorm is niet goed.

Hier word ik niet echt blij van, de jurk zit te krap en kreukelt, het totaalplaatje ziet er slordig uit!

Jas prima, zou ik zelf wel willen hebben. De jurk vind ik qua model wel gaan maar dan andere stof. Dit is echt zo’n kreukelstof en hij trekt aan alle kanten.
Dus op zich dus niet zo mooi .

De jas is prima, het jurkje….ach, nou ja, aardig…. en de laarzen okay!
Maar wat zou ik deze outfit graag even opleuken met een mooie sjaal in een tegenkleur.
En dan het haar in een losse knot en een paar matchende oorbellen, zoals ook de nieuwe parelarmband hier prima bij past.
Dan krijgt de hele uitstraling direct meer pit!

Beetje saaie outfit vandaag. Ik ben sowieso geen grote fan van bruin. De mantel vind ik wel mooi, maar ik had in dit geval een stoer kort jasje gekozen, zeker omdat ze de jas nu ook binnen om de schouders laat hangen. Ben het met Roos eens dat grote oorbellen de outfit ook nog een vibe hadden kunnen geven

Eén ding is zeker, deze jurk staat Maxima vele malen beter dan het model op de foto🫣
Een mooie ketting had de boel onderbroken, maar met een voorkant als van deze jurk wordt dat best “een dingetje”.
Dan zou ik knotsen van opvallende oorbellen in hebben gedaan en mijn haar omhoog of een staart om ze te laten opvallen.
Andere kleur riempje had ook gekund, maar dat vind ik zelf een mindere oplossing.

Een saai plaatje.

Ik word hier niet heel enthousiast van. Voor Máxima’s begrippen is het een erg saaie outfit. De pasvorm van de jurk is tamelijk belabberd, veel te strak over de boezem. Die flapjes kloppen ook niet, naar mijn idee. Maar misschien is dat vooral omdat ik het raar vind dat ze uit zichzelf omhoog blijven staan. En hoog split middenvoor is leuk als je loopt, maar wat minder handig als je zit. De laarzen zijn leuk hierbij, ze passen bij deze wat stoerdere outfit.

Eerlijk gezegd vind ik de mantel mooier dan de jurk.
En zoals ze er aan komt lopen met de jas over haar schouders is het een leuk plaatje, maar de jurk alleen vind ik wat saai,
Over het kapsel maar niets meer zeggen