Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 aug 75 reacties

Máxima en spaghettibandjes

Dit weekend ontstond er op MKM een interessante discussie over Máxima en spaghettibandjes. Daarom nu online: een overzicht van Máxima’s spaghetti-collectie.

Een outfit die hier echt niet mag ontbreken, is Máxima’s lichtgrijze cocktailjurk die in beeld kwam tijdens een bezoek aan Australië (2006). De prinses was hoogzwanger, maar durfde het aan om zicht te hullen in sexy satijn van Valentino.

Eerder dat jaar droeg ze ook al spaghettibandjes tijdens een chic diner in de Ridderzaal. De jurk is een ontwerp van Natan. Let ook even op de feestelijke omslagdoek van fluweel en veren.

(C) PPE/nieboer Picture Press Europe (PPE)

Jaren later, in 2017, droeg Máxima een rood-wit-blauwe jurk met spaghettibandjes.

Foto: PPE/Nieboer

Verder zijn er nog wat jurken uit Máxima’s prinsessentijd. Bijvoorbeeld deze paarse met één bandje.

Foto: PPE/Nieboer

En dan zijn er nog de verstopte spaghettibandjes, zoals je hieronder ook wel ziet.

Foto: PPE/Nieboer

Lang verhaal kort: Ja, Máxima draagt spaghettibandjes, maar de keren zijn wel op twee handen te tellen. Prinses Beatrix koos er in haar jonge jaren veel vaker voor, vaak in combinatie met lange handschoenen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
75 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Oh die satijnen jurk die ze droeg toen ze zwanger was is zo mooi. Ik vind dit soort jurken niet zo bijzonder, maar wat zou het leuk zijn als ze de geweldige jurk van Beatrix herdraagt. En die handschoenen mogen ook weer terug voor een gala!

Spaghettibandjes 2002 – Foto 2️⃣ = 👍🏼

Het kan dus toch, M & spaghettibandjes, leuke foto!
Foto 1 is prachtig 👌🏼
https://www.harpersbazaar.com/nl/carriere/g36592324/maximas-zeldzame-foto-s-dertig/

Nu stop ik, ik kan duidelijkere foto’s uit 2006 /Australië/Staatsbezoek/Zwanger/Paisley, pastel & ruches niet vinden.

las net uw post. Volgens mij is er een foto te vinden in Máxima’s kledingkast. Ben voor de zekerheid even gaan kijken en jawel hoor hier istie dan. https://www.modekoninginmaxima.nl/wp-content/uploads/2022/06/Maxima-australie-2006-paisley-400×700.jpg..

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Dank U Tantie, mooie foto vind ik, deze was mij bekend 😉maar ik was gisteren op zoek naar wat duidelijkere foto’s evenals de nog onbekende ontwerper wat betreft deze jurk. Lief dat U in Maxima’s Kast gesnuffeld heeft ☺️

Djw PJ Hoogeveen. De avondjurk met paisley motief, in pastel en met volantes ( dat woord vergeet ik steeds ☺️ ) kan ik niet vinden, U wel misschien?

link onder: even naar beneden scrollen tot u willem alexander en maxima in australie tegenkomt

Wellicht kan u hier de plaatjes vinden die u zoekt, foto’s van de hele trip Australia & New Zealand 2006 https://id.pinterest.com/gretagpa/aaa-royal-tours-visits/willem-alexander-m%C3%A1xima-in-australia-new-zealand-2/

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

U heeft ‘m gevonden! 👏🏼👏🏼
~ Avondjurk + schouderbandjes
~ Paisley motief
~ Overall aardetinten
~ Inclusief volants @maribrune 😉

Ik zeg, herdragen in warme/zomertijden 🌞

https://www.gettyimages.ca/detail/news-photo/his-royal-highness-the-prince-of-orange-and-her-royal-news-photo/72258231

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Wederom dank voor uw zoekacties 👍🏼 Kom ik zowaar een prachtige zilvergrijze galajapon van Valentino tegen, ook gedragen toenmaals in Australië. Ik probeer de link op MKM nog even op te snorren, en idd Josine, het kapsel was “niet best” ~> Mijn woorden 😉

👉🏼 https://www.modekoninginmaxima.nl/terugblik-officieel-bezoek-australie-1/

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Pk 020 hierbij een geheugensteuntje : het betreffen volants of het meervoud van volant wat is afgeleid van het franse voler of vliegen . Het betreffen dus “vliegende” stukjes textiel.
.

Dank U wel voor dit geheugensteuntje, men schrijft idd volants. Klinkt zoveel leuker dan ruches.

Al zijn ruches de hele korte plooitjes bv aan manchetten van een hemd of bloes.

Een idee, gevoel of indruk is op deze site over mode is niet negatief Tina, maar een persoonlijke smaak, en dat kan èn mag, anders zou het hierro ook wel erg saai worden, toch? 😉

Een boodschap met een negatieve onder/toon is werkelijk waar iets anders!

Ohhhh wat errug 🫣 , naast de goedkoop “chique” overkomende zwarte het in mijn ogen nog “ergere” licht grijze exemplaar 😳

Zoals ik afgelopen weekend schreef in het andere ‘spaghetti blog’, wat betreft de zwarte goedkoop chique voor een Corps feest in Amsterdam, weg ermee.
Inclusief het licht grijze exemplaar kom ik niet verder dan ‘twee voor de prijs van één’ ~ Albert Cuypmarkt Amsterdam 🗣 ~> “Wie maakt me los dames, kooooopje hierroooo, nu of nooit”

Ik heb Valentino erg hoog zitten ~ aan de visnetjurk denken we effe niet ~ is dit echt een ontwerp van de meester zelf? Af-schu-we-lijk! 🙈

Verder wat betreft de lichtgrijze outfit:
– Op staatsbezoek èn hoogzwanger en dan dit? Brrrr
– ‘Sexy satijn’ op deze manier en in deze staat van zwanger zijn, ervaar ik op een totaal andere manier 🙊
– Veel te grote parels in vergelijking met het satijn en het model cq groote van dit “jurkje”.
– Zal vast een zalig ponnetje zijn, nietwaar Siobhan? 😊

Spaghetti bandjes en Maxima zijn /nog?/geen vrienden van elkaar, ik zeg, niet meer doen Majesteit 📢

Last edited 1 jaar geleden by PK020

De witte van het Staatsbezoek in Italie vind ik persoonlijk niet zo fraai, de rest wel, staat haar voortreffelijk! Ach, ik wordt gewoon blij die meid(als ik zo mag zeggen)te zien! Wat een Gouden keus van onze toenmalige kroonprins!

Sorry Pj hoogeveen, deel uw mening niet, ben zelden onder de indruk van haar verschijning, daarvoor is deze meestal te slordig, te weinig koninklijk, enz. Mi, teveel gericht op haar persoon, te weinig “de ander” en te weinig “bescheidenheid en mededogen ” maar dit is uiteraard mijn eigen mening en … De meningen zijn vrij .. dus respect ook voor de uwe.

Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt Maribrune.
Ik heb grote bewondering voor Maxima ,
haar charme, interesse, aandacht, en haar werk zijn mooi om te zien.
Maar ik mis ook vaak iets, ik noem het voor mezelf, het koninklijke tintje!!
Kleding en uiterlijk komen vaak wat slordig en rommelig over, sierraden groot en uitbundig en veel,
En daardoor ben ik wel eens teleurgesteld .
En om nog even terug te komen op Beatrix, heel andere persoonlijkheid, met wat meer afstand , maar wel uiterlijk altijd perfect verzorg en gekleed.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar van jongs af opgevoed in koninklijke kring geeft misschien net dat beetje anders?

….. “ En om nog even terug te komen op Beatrix, heel andere persoonlijkheid, met wat meer afstand , maar wel uiterlijk altijd perfect verzorg en gekleed.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar van jongs af opgevoed in koninklijke kring geeft misschien net dat beetje anders?”….

@Elisah: Klopt als een bus!
Ik wil hier aan toevoegen:
~ Verwar aub niet de verschillende rollen die Beatrix en Maxima vervullen, alsook dat het verschillende mensen zijn.
~ Het is m.i. een open deur te melden dat de opvoeding van WA en Maxima qua context anders is geweest, maar wie weet heeft deze qua inhoud eenzelfde warme inhoud gehad?! Het zou mij niets verbazen…
~ WA en Maxima komen ogenschijnlijk uit een warm nest.
~ Beatrix had het geluk haar geliefde Claus te mogen ontmoeten, de samenleef-situatie van haar ouders bleek verre van warm voor een gezin met vier kinderen, en met twee (?) keer bijna een constitutionele crisis als gevolg.

Als laatste,
voor mij heeft het lange tijd geleken dat Maxima voor haar huidige rol – koningin consort – in de wieg lijkt te zijn gelegd, en WA voor zijn rol als koning een stuk minder.
Dus waar je wieg ook staat hoeft niet bepalend te zijn of je exeleert in een latere – al of niet vastgespijkerde- rol en verantwoordelijkheid.
Onze koning is mooi in zijn rol gegroeid, en doet dat nog steeds, dankzij zijn keuze voor de liefde van zijn leven, Maxima. Hierin lijkt WA sterk op zijn moeder Beatrix, en hebben beiden met hun hart gekozen voor hun echtgenoten, partners en soulmates 👏🏼

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ik denk zeker dat ze beiden uit een warm en liefdevol gezin komen.
Maar wat ik probeerde te zeggen is dat het leven in een paleis anders is dan in een ” gewoon” huisgezin.
En dat zou ik kunnen doen door die dingen te benoemen.
Maar u zult ongetwijfeld begrijpen wat ik bedoel .

Jazeker begrijp ik U Elisah, dat bedoel ik met ‘verschillende contexten’; paleis versus upper-class milieu.

Dat het Koninklijke tintje af en toe misschien ontbreekt vind ik prima, laat haar lekker, ze is van origine een burgermeisje, wellicht wil ze zich zo ook af en toe nog kunnen kleden, ze heeft er kennelijk maling aan wat er, onder andere hier(zonder t negatief te bedoelen)over haar outfits gedacht wordt en trekt gewoon aan wat ze zelf leuk of passend vindt!

In de (aloude, hoge) adel geboren zijn, zoals bijv. Beatrix dat was, speelt ontegenzeggelijk een niet te onderschatten rol ! Geboren ‘burgermeisjes’ moeten dat, bijna noodgedwongen, wel ergens (over)compenseren; dat vind ik (bij alle bewondering voor Máxima, op vele vlakken !) wel bij haar terug. Dit maakt bijv. ook het verschil uit met de andere hoge dames uit de Lage Landen : Mathilde en Stéphanie, die beiden uit de (weliswaar ietwat lagere) adel stammen (Stéphanie hoger dan Mathilde).

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Trixedo, laten we eerlijk zijn,ook niet alles wat de adel doet is exemplarisch. Daar zijn ook genoeg voorbeelden van. Wat bij de adel minder een issue is, is “ambitie” want in het “verleden ” hebben de voorvaderen al “uitzonderlijke” prestaties “voor”gedaan . Aldus ligt de nadruk voor de volgende generatie op andere (meer sociale) aspecten van de maatschappij. Of hoe engagement ontstaat.
Bij maxima, die dan nog in een niet democratisch land is opgegroeid , is de “ambitie” mi tomeloos naar mijn gevoel op het genante af ( bv obama, interview amalia enz) . Voeg daar dan nog een economische opleiding aan toe, en dit wordt een cocktail waar weinig “koninklijke” ingredienten zoals oa mededogen, bescheidenheid, inzitten.
Het feit dat amalia in haar opleiding niet alleen economische invalshoeken zal hebben juich ik toe zeker ifv van haar toekomstige verantwoordelijkheden. , maar er is meer nodig dan een opleiding. Er is ook “gedrag” nodig en daar telt vaak “wat er niet inzit kan er niet uitkomen “. momenteel is geen zicht op hoe dit bij amalia zir, daarvoor werd het gezin tot op heden teveel afgeschermd. Hopen maar dat amalia niet alles overneemt wat haar moeder inspireert

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Het spijt me zeer, maar wat ik ook van u zie is alleen maar negatief, kan u t niet hebben dat Nederland mijns inziens de beste en meest invloedrijke koningin consort heeft? Heeft u zelf nog goede herinneringen aan uw laat ik zeggen basischooltijd? Sinds haar 12e is Argentinie democratisch, kunnen we nou niet n’s ophouden met dat gezeur?

mijn persoonlijke mening ?
mag ik zeggen dat ik soms geniet van de kledij van maxima, minder van haar optredens. Ik schaam me soms effenaf. De reden waarom ik deze website lees is omdat ook andere koningshuizen aan bod komen waar ik wel van kan genieten.
En jawel, ik herinner me ontzettend veel van mijn basisschooltijd…

“Soms geniet ik van haar kleding”, dat is uiteaard ieders eigen smaak en bepaald ze zelf wel, gelukkig doet ze dat ook, het gaat hier voornamelijk om de kleding, daarom heet t ook Modekoningin, die nagatieviteit die u vaak uit mag u van mij voor u houden, als u vooral in andere koningshuizen geinteresserd bent zijn er meer van dit soort sites, bijv Modekoningin Mathilde

Vergeten we niet dat Máxima en Mathilde met elkaar bevriend zijn, beiden van NATAN houden en ook, bij ontmoetingen, al menig elegantieduel met elkaar hebben ‘uitgevochten’ – tot groot oogstrelend plezier van… (zo denk ik er tenminste over) ons allen ! Prachtvoorbeeld : hun beider superchique kleding tijdens het onvergetelijke staatsbezoek van België aan NL (nov. 2016), waar o.a. bij de contraprestatie de beide meisjes echt strààlden : Máxima in haar onvergelijkelijke groene strapless Valentino, haar gast Mathilde in een NL erende…geraffineerde Taminiau !!

Of u het nu gelooft of niet : ik bewaak voor mezelf om eerst op het mode item te reageren. Soms krijg ik reacties, zoals nu het geval was, en ja dan “discussieer ik mee. Stijl en mode gaan hand in hand dus lopen de reacties soms uit . Ik schrijf dan mijn mening neer. Denk dat het ook de bedoeling is en dat iedereen zijn mening neerpent.
Ivm de website : Ik denk dat dit toch de enige website is waar zoveel aangeboden wordt over de verschillende koningshuizen. Een pluim voor josine .
En… ik was – echt waar – ooit enorm positief over maxima .

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

maribrune, na héééél lang zoeken in de hele wirwar van items (toch wel een nadeel van deze vernieuwde site – sorry, allerliefste Josine !) vind ik uw/je reactie op mijn er net boven staand stukje uitgerekend HIER. Daar er, voorzover ik zie (of vergis ik me ?), ook geen zoekfunctie is, heb ik heel wat ’trial & error’ moeten doorploegen, om het terug te vinden… Ik vrees, dat ik van nu af op een stukje papier zal moeten noteren, waar ik een bepaalde mening neerpoot, zomaar onthouden lukt me niet (meer).
Nu ter zake : zoals steeds bij U/jou zijn uw/je beschouwingen weloverwogen, evenwichtig, duidelijk berustend op kennis, door- en inzicht ! Ik leer er heel veel bij ! En ja, ik volg U/je wel, hoor : Máxima heeft tal van schitterende, uiterst waardevolle kwaliteiten en ook haar kleding (toch hét topic van deze prachtige site) is absoluut de moeite van het bewonderend bekijken méér dan waard, maar ze blaakt gewoon van wat U/jij “ambitie” noemt, ikzelf “overcompensatie”. Maar goed, op het eindresultaat komt het aan, en daar kan Hare Majesteit toch wel een positief palmares voorleggen (vind ik althans).

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Pardon?
…..” Bij maxima, die dan nog in een niet democratisch land is opgegroeid , is de “ambitie” mi tomeloos naar mijn gevoel op het genante af ( bv obama, interview amalia enz) . Voeg daar dan nog een economische opleiding aan toe, en dit wordt een cocktail waar weinig “koninklijke” ingredienten zoals oa mededogen, bescheidenheid, inzitten.“….

Pk 020 : hierbij enige toelichting waar ik naar refereer :
-Ik herinner mij de herdenking van d day normandie , in 2014 een belangrijk moment in de geschiedenis van europa, waar duizenden jonge mensen zijn gesneuveld voor onze vrijheid, op dit evenement staat maxima te schateren met obama. Genant vind ik dit op een moment dat de ganse wereldpers aanwezig is, ik schaam me diep in haar plaats. Voor mij is dit geen onbenulligheid …
-er is zelfs een officiele ontvangst van obama waar maxima het woord voert, wa ” stond erbij en keek ernaar” .. hij is het staatshoofd niet zij …
-het eerste interview op koningsdag waar zij amalia meerdere malen onderbreekt, waar zij het zelf heeft over competitiviteit, en aldus een deel van de aandacht opeist.
En ik kan u zonder veel nadenken nog een aantal voorbeelden geven.. maar dit is uiteraard de bedoeling niet op deze site.
Nogmaals, ik geniet soms van haar kledij, minder van haar
optredens .. mag het ?

Ps : ik kijk niet meer naar blauw bloed omdat de bewegende beelden de genoemde onhebbelijkheden nog meer in de verf zetten.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Elisah, ik mis idd het koninklijke, , wat ik oa als mededogen benoem waardoor mi een aantal “blunders” niet zouden zijn gebeurd…
en ook het steeds naar aandacht zoeken door oa steeds te “overdrijven” , haar mi “opeisende” houding tov amalia nee, dat ligt mij totaal niet.
Maar ja, vrouwen oordelen vrouwen vaak anders dan mannen …

Hier speelt U blijkbaar een/de ‘gender kaart’, kunt U uitleggen hoe anders vrouwen oordelen dan mannen in deze❓🤔💭

Wat Maxima’s – in uw woorden – “opeisende” houding is tijdens het paar vragen “gesprek” met onze kroonprinses tijdens Koningsdag, heb ik meer ervaren als haar spontane temperament als ook een moeder die steeds meer en meer ervaart waar haar nog maar jonge kind mee geconfronteerd wordt, en dat de gouden kooi slash het glazen huis waarbinnen haar oudste dochter zich de rest van haar leven door een systeem moet manoeuvreren steeds duidelijker vormen aanneemt.
Dat het misschien “niet zo handig was” die eerste en enige keer tot nu toe, wilt U dat koningin en moeder Maxima nu haar hele leven nadragen? Ik denk dat iedere puber, achttienjarige zou denken en laten blijken ‘Mam nu effe stil’. Dat deed Amalia op haar eigen manier heerlijk authentiek dus ook.

Tijdens de officiële persconferentie van laatst waarin Jeroen Snel een zeer onbetamelijke vraag stelde aan Amalia, hield Maxima zich op de achtergrond en was het WA die voornemens was voor zijn dochter in de bres te springen, dat blijkbaar in de gaten had en de ruimte gaf aan zijn jonge achttienjarige dochter.
Beide ouders van Amalia moeten, lijkt mij, natuurlijk nog wat wennen aan de nieuwe situatie, tegelijkertijd geeft het ons een klein inkijkje dat Amalia zich nu al prima kan redden in het openbaar, en dat dit oa de vruchten zijn van haar opvoeding en haar autonome ‘zijn’.

Maribrune, reageer ik nu als man of als medemens❓

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ik denk dat Amalia helemaal geen inbreng van haar ouders nodig heeft bij het omgaan met de pers.
Ondanks haar geringe ervaring doet zij het heel goed, en weet op een goede manier te antwoorden
Maar de koning en de pers ligt altijd wat gevoelig, daarom denk ik ook dat hij dit heel goed in de gaten wil houden .

Precies, we zeggen het zelfde👍🏼

Elisah, een detail : is het u ook opgevallen dat amalia Snel als eerste zou inlichten als er ernstig nieuws zou zijn daar waar wa aangaf dat Snel de tweede zou zijn of hoe wa toch wel zijn plaats (1 ste) duidelijk maakt aan zijn dochter. Vond deze nuance grappig !!

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Grappig he ?

Pk 020, ivm “gender” : kan mij een reactie van een duitse journalist herinneren nav een decollete avondjurk bij een officieel
bezoek van belgie aan nederland en de teneur was dat het moeilijk zou zijn om het hoofd koel te houden bij het zien van deze uitdagende kledij van maxima. Dergelijke kledij laat mij persoonlijk koud, maar ik vond het wel een “eerlijk” statement van deze mannelijke journalist al besef ik ook dat niet alle mannen .dezelfde ervaring delen. . In het tijdschrift werd zelfs opgeroepen naar minder uitdagende jurken.

Uw interpretatie van ‘de gender-kaart spelen’ richt zich dus blijkbaar op “uitdagende kledij en het hoofd koel houden”.
Niet mijn idee maar ‘t uwe, dat kan.

Pk020, ik heb alle “genders” in mijn (vrienden)kring en heb als hetero met niemand problemen. Integendeel, ik ervaar het als een verruiming van de geest.
Maar ik blijf van mening dat “het hoofd koel houden” nodig is om een objectief oordeel te vormen !!! Ik streef zelf bij het oordelen objectiviteit na ook voor maxima. Weet dat ik zelf naar a’dam ben afgereisd voor de kroning. Vanuit de krasnapolski heb ik geen seconde gemist. Maar ik blijf erbij : onder het toeziend oog van toen nog koningin beatrix hield maxima zich koninklijker dan wat het geval is sedert de kroning van Wa. Wat het effect van een schoonmoeder kan zijn of het kan verkeren zei bredero al !!!

Ik denk ook dat mannen er anders naar kijken dan wij..
Want ondanks de” missers” is ze een stralende verschijning.

Ach Maribrune, dat U en onze koningin geen vriendinnen zullen worden dat b/lijkt meer dan duidelijk uit diverse posts die U post. 😉
Respect voor uw posts, het is wat het is.

Tot nu toe pakt de partnerkeuze van WA erg goed uit, en ik vermoed dat het Huis van Oranje wel wat ~ af en toe bling bling 💍 ~ glans en pit kon gebruiken, dat is gelukt! 🤩

Maxima is een vrouw, koningin die vele harten raakt èn bovendien een stralende persoonlijkheid! Ze staat voor haar zaak, lijkt een goede echtgenoot en moeder èn doet – ook – haar eigen “ding”, chapeau in een dergelijke positie 👌🏼

JP Hoogeveen, van “die meid” worden velen met U blij 😊

Ja, zoals u zegd, ieder z’n eigen smaak en mening, prima! En PK020 u heeft wat mij betreft ook helemaal gelijk, ze is de beste Koningin die we ons hadden kunnen wensen!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

En daar sluit ik me graag bij aan! Een warme persoonlijkheid en we mogen blij zijn dat WA zo iemand heeft weten te vinden, iemand die de positie als vrouw van de koning heeft aangedurfd en ook aankan, iemand die WA zoveel prettiger heeft gemaakt als persoon en zich met hart en ziel en haar warme en stralende persoonlijkheid inzet voor Nederland!! En ja, dat ze dan wel eens wat slordig voor de dag komt, dat neem ik dan maar voor lief…..

De zachtgroene japon van de toen nog jonge Prinses Beatrix staat haar goed, door het prachtig ontworpen bovenstuk, in combinatie met de lange handschoenen. Het geheel geeft haar een ontwapenende en lieve uitstraling.
Verder ben ik geen fan van spaghettibandjes en ik vind ook de daarbij horende getoonde japonnen van koningin Maxima niet bijzonder.
De rood-wit-blauwe doet het vast wel goed op vakantie in Griekenland, ’s avonds op een terrasje.
Maar de zwart fluwelen omslagdoek met veren hoop ik bij een andere japon nog eens terug te zien.

Ben het met je eerste alinea volledig eens, Lieske !

Fashion fades, style stays…..

Mooie quote van niemand minder dan YSL !!! Dank u.

Inderdaad, prachtige, zeer rake quote ! Ik wist alleen niet dat hij van YSL (niet de eerste de beste !) afkomstig was !

Die smalle bandjes geven toch een ponnetjes-idee.
onthouden Siobhan!

😄 Geweldige reactie Siobhan, ik hoop idd dat je dit onthoudt 😉

Ja, niet alles wat nu in is, is mooi, zo is ook niet alles wat vroeger in was, lelijk.
Ivm de (lange) handschoenen : mss kan er hier aandacht aan besteed worden, want DE handschoen is niet uit, integendeel met corona kwam de handschoen terug in de belangstelling.
En royals waaronder maxima dragen er ook heel veel. Maxima draagt ze mi niet altijd correct , vaak te groot of in een onaangepast materiaal. Zo hoort bij bv een lange prinsjesdag jurk mi geen lederen handschoenen. Mathilde daarentegen draagt haar handschoenen mi beter ( zie oa laatste nat feestdag)

Ik vermoed dat U deze prinsjesdag japon bedoelt inclusief korte bordeauxrode leren handschoenen:

🧤https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/dutch-design-met-een-japanse-knipoog/

🧤
https://www.elle.com/nl/mode/mode-nieuws/a505341/foto-s-koningin-maxima-draagt-jan-taminiau-en-geen-hoed-tijdens-prinsjesdag-2015/

Ik moest even wennen, dat beken ik, maar vond en vindt de combi hoogst verrassend en ook mooi. De bordeauxrode kleur heeft een voor mij positief prikkelend effect op de gehele outfit! 👌🏼

Deze wederom indrukwekkende en prachtige japon van Jan Taminiau is ook zonder handschoenen meer dan de moeite waard; fotosessie van de eveneens geweldige fotograaf Erwin Olaf en een feestje ergens in Scandinavië, ter ere van wijlen prins Henrik?

Ik onderschrijf uw opmerking, soms zijn/lijken ze een half maatje te groot.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Pk 020, ik bedoel de bordeaux jurk met cape van taminiau dacht ik, maar eigenlijk is het een probleem bij veel prinsjesdagjurken. Ik zou voor een gala jurk zelfs overdag stoffen of aanverwante handschoenen nemen, maar zeker geen lederen.

Deze zal u bedoelen https://www.vorsten.nl/app/uploads/sites/2/2020/09/ANP-202138350-1-683×1024.jpg Prinsjesdag 2019, als u de verjaardag van Prins Frederik van Denemarken bedoelt was dat wel een creatie van Jan Taminiau, maar niet die van Prinsjesdag https://europeanroyalhistory.files.wordpress.com/2018/05/img_2717.jpg?w=529

Aha dank U PJ Hoogeveen 👍🏼
Ook bij deze Prinsjesdag outfit ervaar ik de handschoenen als mooi!

Ik kwam deze vanmorgen nog tegen, de jurk van Jan Taminiau geinspireerd door de Japanse zaal van Huis ten Bosch gedragen op Prinjesdag 2015, ook daarbij droeg ze korte rode handschoenen https://1.bp.blogspot.com/-kgiHCZRXr38/VfgvGuDJ2lI/AAAAAAAAxok/kqY-9VwwfHY/s595/Queen-Maxima-2.jpg droeg ze begin Mei 2017 voor verjaardagsdiner van Koning Harald en Koningin Sonja opnieuw https://www.modekoninginmaxima.nl/wp-content/uploads/2022/07/18361744_10208536186621453_647138019_n.jpg die zal u dan bedoelen

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Ja deze bedoel ik PJ Hoogeveen, dank; het betrof dus een verjaarsfeestje bij de koninklijke buren Noorwegen en niet in Denemarken.

De genoemde Prinsjesdag jurk is wonderschoon en incl handschoenen verrassend mooi! Zonder handschoenen zou het een voor mij te hoog galajurk-gehalte hebben, en ik vind eigenlijk dat jurken gedragen op Prinsjesdag geen blote armen/te korte mouwtjes horen te hebben, afijn wat heurt?

Prinsjesdag is geen gala maar een officieel, serieus en politiek zakelijk gebeuren, lange/re mouwen hebben dan mijn voorkeur.
Uit mijn hoofd enkele toppers:
– De gouden wiebertjesjurk van Taminiau
– De blauw gouden combi van Iversen
– De rode robe van Valentino

Handschoenen werden vroeger op maat gemaakt, ik vraag me af of dat nog wel eens gebeurt .
Te grote handschoenen vind ik geen gezicht, dat doet echt denken aan werkhandschoenen.

Idd elisah, “te groot” is geen zicht. En, er zijn best wel nog winkels waar handschoenen in alle kleuren, alle lengtes, . alle materialen worden aangeboden. ik heb er ooit gezien in oa brussel, rome, wenen, london. Het zou me zelf verbazen dat handschoenen in london niet op maat gemaakt kunnen worden. Voor een globetrotter als maxima kan het dus geen probleem zijn.
Ps : Ik denk dat maxima te grote handschoenen kiest ifv haar ringen en armbanden.

Heel interessante, en vooral heel evenwichtig uitgedrukte beschouwingen, maribrune !

Ik verkies sowieso strapless jurken boven de spaghettibandjesjurken.
In combinatie met de lange handschoenen : uiterst geraffineerd.
Strapless jurken zijn meestal “voorgevormd” ter hoogte van de borst en dat alleen al maakt het eleganter.
De jurk van beatrix met spaghetti bandjes staat beeldig en mag zeker opnieuw herdragen worden. Dit heeft wrschl veel te maken met het afgewerkt decollete zowel vooraan als achteraan. Om dan nog niet over de lange handschoenen te spreken, die het geheel vollledig af maken.
Spaghettibandjes – als het dan al moet – staan mi veel beter bij lange avondjurken dan bij korte maar ook als topje onder een doorzichtige blouse kan het mi wel.
De korte witte jurk van de zwangere maxima , ook al is het een valentino – is mi wansmakelijk.De hormonen in combinatie met de zwaartekracht , onder een lichte stof ?????
De blauw, wit, rode jurk is een mooie zomerjurk, maar niet voor een staatsbezoek ( hier italie).
De zwarte jurk met omslagdoek op de schouder is best sexy met de ruime decollete zowel voor als achter maar de vraag is of een koningin of prinses er perse sexy moet uitzien. Mi is dit voor de prive sfeer. Bovendien is er weinig aangepaste en goedzittende lingerie beschikbaar voor dit soort decollete en oogt het geheel al snel ” ordinair” .

Ooh, die zachtgroene van (de jonge) prinses Beatrix : oogstrelend-verrukkelijk !! Vooral nog met die toen nog (gelukkig !) obligate, ongemeen chique en elegante lange handschoenen, waaraan dan nog die mooie armbanden een extra verfijnd cachet toevoegen !! Volledig akkoord dus met de appreciatie én de ‘bewaar-/hergebruiksuggestie’ van Mary, Elisah, Juffrouw Annie en Oranjefan !

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

… en nu ook van Catherine (zie net hieronder)

Nee, de combi “Maxima spaghettibandjes” is niet zo geslaagd. Gladde kil ogende stoffen, onderjurk achtig en dan die vreemde keuze voor panty kousjes. De transparante blouse op de combat print, oei. Wow wat ziet Beatrix er glamoureus en koninklijk uit, fantastisch, mooie stof, subtiele afwerking, passende belijning, rijke accessoires en niet te vergeten jawel de lange handschoenen, waanzinnig stijlvol….

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

De schoenen van de eerste foto vind ik heel erg mooi. De ‘japon’, tja?? Ik kan er niet aan af zien dat het Valentino is, “Daar laat ik het maar bij” om die gevleugelde woorden ook eens te gebruiken 😉
De zwarte die gedragen is in de Ridderkerk vind ik uit verhouding. Een te diep decolleté en dan veel stof aan de onderzijde, nee. De extreem dunnen bandjes en de dikke juwelen passen ook niet bij elkaar. Dus zowel in de lengte als in de breedte geen succes.
De japon van Beatrix daarentegen is zeer smaakvol, ik sluit me aan bij de eerdere meningen!

Die van prinses Beatrix is prachtig! Als deze goed bewaard is gebleven zou ik zeggen: voor herhaling vatbaar om te dragen door het nageslacht!

Helemaal mee eens Mary, het herdragen meer dan waard!
@Josine Droogendijk, is de ontwerper van deze prachtige japon bekend?

Ik ervaar hier niet het ‘spaghetti bandjes thema’, vooruit koningin Maxima, probeer deze nog een keer uit! 🙂

Wow, die van Beatrix is mooi.
Wat een mooie uitstraling zo.
Het kan dus echt wel chique staan.

De witte satijnen jurk van Maxima is het tegenovergestelde.

Last edited 1 jaar geleden by Elisah

De rood/wit/blauwe vind ik erg leuk, die mag ze nog weleens dragen in een zonnig oord. De witte heeft een heel hoog pyamajurkje/onderjurkje gehalte, wat mij betreft komen die niet meer tevoorschijn. Bij de witte heeft ze wel goede juwelen en een prachtig kapsel. De groene jurk van Beatrix vind ik ook prachtig, ook een mooi detail met de broche.