Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 14 aug 2 reacties

Terugblik: Officieel bezoek Australië (1)

Nadat we eerder deze week terugkeken op het officiële bezoek aan Slovenië, start vandaag een nieuwe serie over de reis naar Australië (23 t/m 28 oktober 2006) en Nieuw-Zeeland (31 oktober t/m 4 november 2006). Op het programma van de eerste dag stond -naast een kranslegging en een ontmoeting met de Nederlandse Gemeenschap- een officieel diner in het Government House. Een goede reden voor Máxima om een avondjurk en juwelen mee te nemen tijdens de meerdaagse en intensieve reis! 

23 oktober: 
– Officieel ontvangst
– Kranslegging

Tijdens de officiele ontvangst en kranslegging droeg de zwangere prinses een positiemantel van modehuis NATAN en een hoed van Fabienne Delvigne. Het kralenpatroon dat we zien op de mantel is ook gebruikt voor het hoofddeksel, zodat er een mooi geheel ontstaat. 

Wat mij betreft draagt de prinses hier een prachtige mantel, die mooi gecombineerd is met de warme kleur bruin. Helaas oogt het glanzende materiaal bij flitslicht heel massief, maar op de middelste foto is goed te zien hoe de mantel er bij daglicht uitziet. 

Na de reis aan Australie kwam de mantel opnieuw in beeld tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen, december 2006. 

– Ontvangst Nederlandse gemeenschap

Tijdens de ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Australie trok Máxima haar mantel uit, waardoor we een beter beeld kregen van de jurk die zij eronder droeg. (links) Het ontwerp is eveneens afkomstig van modehuis NATAN en zagen we eerder in aangepaste versie in het paars tijdens de reis naar Marokko in 2005. (rechts)

– Officieel diner in Government House. 

Tijdens het officiele diner koos prinses Máxima voor een bekende avondjurk van modehuis Valentino en haar grijze parels van juwelier Steltman. Hoewel ik niet zo enthousiast ben over het kapsel van de prinses, vind ik haar avondjurk wel heel erg mooi door de sleep en de glanzende pailletten bij de hals. 

De avondjurk van Valentino verdween na de reis niet voorgoed uit beeld, want tijdens het staatsbezoek van Turkije aan Nederland (2012) zagen we hem opnieuw bij Máxima. 

Foto's met dank aan:

www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com
www.monarchypress.com

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

In de blog “spaghettibandjes” werdt gevraagd naar meer foto’s, hier link met plaatjes van deze hele trip https://id.pinterest.com/gretagpa/aaa-royal-tours-visits/willem-alexander-m%C3%A1xima-in-australia-new-zealand-2/
wel even naar beneden scrollen om Willem Alexander en Maxima te vinden

De zilvergrijze Valentino incl sleepje 👌🏼
Kapsel snel vergeten!

Last edited 1 jaar geleden by PK020