Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 27 okt 2 reacties

Maxima en Mathilde krijgen dezelfde oorhangers: Staatsbezoek Koning Filip en Koningin Mathilde aan Portugal

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben de afgelopen week een 3-daags Staatsbezoek gebracht aan Portugal! Het bezoek startte op maandag 22 oktober. Ze werden bij het Praca de Imperio in Lissabon ontvangen door de Portugese President. Tijdens de eerste dag droeg Koningin Mathilde een in 2017 eerder gedragen deux pieces van Giorgio Armani. Ze droeg er dezelfde hoed bij als destijds, een ontwerp van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy.

Foto

Foto

Foto

Foto

Tijdens het Staatsbanket, dat dezelfde avond gehouden werd, droeg Koningin Mathilde een nieuwe champagnekleurige japon. De ontwerper van de japon is niet bekend, maar het zou me niet verbazen als de japon een ontwerp is van Giorgio Armani.

Foto

Foto

Foto

Koning Filip en koningin Mathilde startten de tweede dag van hun staatsbezoek aan Portugal met een trip naar het Oceanário de Lisboa. Dit is een groot aquarium in het oosten van Lissabon, in het Parque das Nações. Het is één van de grootste aquariums van Europa. Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Peter Chermayeff en lijkt op een vliegdekschip. Het ligt op een pier in de rivier Taag, en werd gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1998 in Lissabon. Leuk weetje: Prinses Laurentien zit in de Raad van Toezicht!

Foto

Koningin Mathilde bezocht in Lissabon ook een privéziekenhuis en onderzoekscentrum voor kanker: Champalimaud Centre for the Unknown. Mathilde droeg een japon van Natan, die ze al eerder heeft gedragen. Ook toen combineerde ze de japon met dit rode hoedje van Natan.

Foto

Foto

Foto

Een buitenwijk in Lissabon, Alto da Cova da Moura, werd door Koningin Mathilde met een bezoek vereerd. Ze was hier bij een Creoolse gemeenschap. Voor deze gelegenheid koos Koningin Mathilde voor een broekpak van Natan met een bladermotief. Ook dit broekpak is niet nieuw. Mathilde droeg overigens wel nieuwe oorhangers. Deze kreeg ze van de Portugese President als geschenk. De oorhangers zijn van dezelfde juwelier als de oorhangers die Koningin Maxima kreeg tijdens het Staatsbezoek van Nederland aan Portugal. En, ze zijn niet alleen van dezelfde juwelier, het zijn ook nog eens exact dezelfde oorbellen… Met een prijskaartje van 805 euro geen goedkoop cadeautje. Ook Kroonprinses Mary heeft oorhangers van deze ontwerpster, al heeft zij wel andere oorhangers. Ze heeft ze al verschillende keren gedragen. Ik ben heel benieuwd of zij ze zelf heeft gekocht, of ook een keer gekregen bij een bepaalde gelegenheid.

Foto


Foto: PPE

Tijdens de contraprestatie werd er een concert gehouden. Koningin Mathilde droeg een nieuwe groen gebloemde japon van Natan.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Tijdens de laatste dag van het Staatsbezoek gingen Koning Filip en Koningin Mathilde verder naar Porto. Ze werden ontvangen door de burgemeester en brachten onder andere een bezoek aan Serralves: een enorm grote tuin van 18 hectare en een art-decovilla, een rozentuin en een museum met moderne kunst. Verder werd er geluncht met Portugese ondernemers, en bezochten Filip en Mathilde een Universiteit. Tot slot volgden er twee seminars.

Koningin Mathilde koos voor de complete outfit die ze eerder droeg bij een herdenking in Londen. Een japon van Esmeralda Ammoun, een klein zwart hoedje (een bibi) en accessoires in zwart en zwart/wit.

Foto

Foto

Foto

Foto

Beelden: screenshots video's ©Presidensia Portuguesa en ©Wim DeHandschutter, Foto ©Koninklijk Paleis op twitter

Info met dank aan: Jelka van www.modekoninginmathilde.be

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Super geslaagd bezoek aan portugal wat de kledij van mathilde betreft.
De “schotelhoed” draagt ze fantastisch ( haar gezicht blijft zichtbaar voor de buur), schitterende juwelen en jurk met een goed “geleid”ordelint voor het staatsbanket,
mooi gebaar om de oorbellen die ze gekregen heeft van het gastland daar ook te dragen.
Verder ongecompliceerde jurken en pak.
Maar … de laatste jurk van natan staat haar mi helemaal niet.

Twee keer vind ik Mathilde hier prachtig :
bij de ontvangst op de (!) Praça (!) do Imperio (jurkje en hoed);
op het staatsbanket, met haar champagnekleurige japon én de superprachtige juwelen (diadeem, oorhangers).
We kennen ondertussen genoeg haar ware ‘elegantieduels’ met haar vriendin Máxima !!