Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 jul 26 reacties

Máxima en Dior: een goede combinatie?

Máxima heeft een zwak voor Belgische en Italiaanse mode, maar een Franse creatie op z’n tijd kan ze ook wel waarderen. Daarom nu online: een overzicht van Máxima’s aankopen bij Dior.

Het Franse modehuis stond in de jaren vijftig van de vorige eeuw bekend om haar ‘New Look’, met wijde midi-rokken en jasjes met wespentailles waar je U tegen zegt. Zowel letterlijk als figuurlijk een adembenemende look en door de keuze voor kledingstukken die onderling gecombineerd konden worden, was het nieuwe plaatje ook op meerdere fronten ‘nieuwerwets’.

Máxima’s aankopen refereren daar niet aan. Haar meest bekende aanloop is een witte zomerjurk met afneembare peplum.

Foto: PPE

En dan is er ook nog een rood-witte top, die mijns inziens sméékt om een herkansing. De eerste droeg Máxima hem namelijk met een korte broek en pet. Need I say more? De tweede keer kwam het kledingstuk in beeld met een wijde, lange broek, een rode turban en los haar. Stond best aardig, maar mijns inziens zijn er betere keuzes mogelijk. Als ik de top mocht combineren, zou ik kiezen voor een rode kokerrok tot net over de knie, opgestoken haar en een kanjer van een hoed. Wie duimt er mee voor een herkansing?

Foto’s: PPE

En dan zijn er ook nog drie tasjes. Van de eerste weten we dat ze hem cadeau kreeg tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk (2016).

De tweede is een lichtblauw snoepje met een bolvormige sluiting. Mooie keuze, Majesteit!

En dan is er nog een tas waar Máxima’s eigen naam op staat. Je ziet hem hieronder in haar auto staan. Handig voor als ze d’r naam vergeten is 😉

PPE/Schoemaker

Tot zover Máxima’s aanwinsten van Dior. Wat vind jij: moet ze hier vaker gaan shoppen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Koningin Mathilde heeft prachtige outfits van Dior. Mijns inziens mooier dan Máxima.

geweldige top wat staat die haar goed! Die zou ik niet zo maar in de kast laten hangen. Inderdaad met een mooie strakke kokerrok. De witte jurk is ook geweldig, de peplum eraf en dan wauw! Dior is zoveel meer dan Natan

De witte Dior is echt prachtig -> TEXAS? zeker inclusief hoed en accessoires èn inclusief de zeer exclusieve & kostbare oorjuwelen, toch? Ik ben de naam kwijt van de ontwerper die o.a. “oorbellen ontwerpt en verkoopt” o.a. via veilinghuizen, dus excellent bereikbaar voor de happy few. Althans, dat begreep ik via MKM/vorige website/; ik kan het bericht en mijn reactie hier niet terugvinden, denk aan deze emoticons ☘️👂🏻💰… 😉 en de jurk 👉🏼 Verdikkemie mensen ik heb ‘m gevonden hierro op de nieuwe MKM! – https://www.modekoninginmaxima.nl/maxima-draagt-jurk-uit-2013-tijdens-afsluiting-van-het-werkseizoen/

Ps: Wel ander schoeisel AUB! 🙂

Ik vind het een mooie top, maar ik zie er weinig Dior’s in. Het had ook een Natan kunnen zijn toch? alleen het BB-ruitje vind ik wel echt Frans.

Prachtige witte jurk, blijft mooi. Heeft Máxima hem ook al eens zonder de peplum gedragen?
De rood geruite top is ook geweldig. Lijkt mij inderdaad ook geweldig met een rode strakke rok. En dan een grote witte hoed erbij…

Dan moet ie zeker zonder peplum nog eens terugkeren 😁

De rode top is helemaal niet mijn ding, maar het witte jurkje vind ik leuk staan! Alleen die schoenen er bij dan weer niet…
Ook de kleine tasjes kan ik erg waarderen, maar de grote tas (in de auto) liever zonder naam…

Jazeker, ik duim mee voor de herkansing. Heerlijke pttige zomer combi, Josine.
Ben ook dol op de zomer look in de witte zomerjurk met grote hoed tijdens staatsbezoek Italië. Prachtig, eenvoudig, chic en helemaal des Maxima.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wie koopt er nu een jurk met zakken op de heup? Wat mij betreft net zo lelijk als een (driekwart-)broek met zijwaartse zakken. Gewoon niet doen!
De twee laatste tasjes zijn beeldig, nog een gratis tip voor Máxima: shop eens bij Santini. Beeldige kleine snoepjes en lekkere grote baggy’s.

Ach Jens, ik moet zo om U lachen i.v.m. uw “driekwart-broek met zijwaartse zakken opmerking”,dank! 😁 Weet U waarom? Vanwege Ipie -> Koefnoen -> Driekwart-broek -> Zoooo Hollands 🤣 en zeker niet Dior -> https://www.youtube.com/watch?v=NoqAXf91_8k

Ik kan mij voorstellen dat ze twee inloopkaners heeft. Een voor haar ‘gewone’ kleding en een voor dr koninginnenkleding. De roodwitte top lijkt mij fantastisch voor ‘gewoon’. Op een smalle rode of witte broek ofzo.
Josine, de nieuwe site is prachtig, gefeliciteerd!

Last edited 1 jaar geleden by Wiekie2004

Ja, dat moet ze zeker doen – bij dit prachtige, chique, verfijnde merk !!

De witte jurk met de enorme hoed erbij, prachtig, heerlijk zomers. De top, ik ga meeduimen voor jou optie Josine!
De tassen vind ik alledrie mooi.

De witte jurk vind ik mooi, de rode top heeft door het vichy motief een te hoog bardot gehalte

Wederom met U eens Maribrune, althans vandaag.😉 De rood-witte Brigitte Bardot Dior ruit top – waar ik Maxima overigens absoluut niet in hoef terug te zien – ervaar ik als veel te meisjesachtig en “het” doet me tevens aan een “Milka boerin” denken 🤭 òf nog erger…. 🫣 Ik zou zeggen, geef het aub door aan prinses Ariana dan kan deze best leuke Dior top prima & goed tot zijn/haar recht komen.

Super leuke top, het idee om deze top te combineren met een koker rok is zeker een goede optie.
Maar het lijkt me ook leuk om er een echte jaren 50 stijl van te maken met een midi klok rok .
En met de slanke taille van Maxima moet dat een goed plaatje zijn.

Even testen

Ben het eens met je voorstel voor de rood-witte top Josine. Dat zal een mooi plaatje opleveren. Prachtige kraag!
De Dior tassen bekoren mij niet zo, kenmerken zich eigenlijk alleen maar door de extravagante prijzen. En die rare bungelende lettertjes 😉

Hallo allemaal, als bezoeker lees ik al een tijdje mee op de MKM site en de nieuwe jas daarvan haalde me over me te registreren.
Ben zeer onder de indruk van deze site en de hoeveelheid informatie die er op staat. Chapeau!

Ja zeker, wat een leuke tasjes en de rood/witte top en witte jurk zijn ook fantastisch, zeker voor herhaling vatbaar.

En Josine even de complimenten voor de mooie site.

Een vraag: de tas-met-naam lijkt van gobelin, klopt dat?

Ik heb wat info opgezocht over de tas:
de stijl is volledig geborduurd met een bloemenprint motief op de voorkant en een Balinese Endek print op de zijkanten.

Dank je wel voor de info!