Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 aug 39 reacties

Máxima en de little black dress

Het was Coco Chanel die honderd jaar geleden van de little black dress een begrip maakte en nog steeds is het kledingstuk erg in trek. Ook bij Máxima.

Het is simpelweg te warm om een compleet overzicht in elkaar te zetten, dus ik hou het vandaag bij vier opvallende exemplaren. Allereerst is daar de zwarte Natan die opdook in New York, 2009. Vanuit de asymmetrische halslijn ontstaat een riante draperie.

09-09-2009 (c) PPE/v.d Werf

Net als prinses Marie van Denemarken kocht Máxima een jaar later ook een LBD van Azzaro. Het ontwerp heeft plooien en strass-steentjes aan de linkerzijde.

17-03-2012 (c) PPE/Nieboer

In 2006 kocht Máxima ook nog een bijzondere LBD bij Natan. Wie goed kijkt, ziet namelijk dat het deel rond haar taille doorschijnt. Zeker in die tijd best een gewaagde keuze.

Foto’s: BSR, BSR en PPE

En last but not least nog een foto van de meest recente aanschaf: een fijn gebreide jurk van Carolina Herrera.

Foto: PPE/Nieboer

De afwisseling in Máxima’s garderobe, zelfs bij basisstukken zoals een LBD, waardeer ik enorm. Toch vind ik eigenlijk alleen nummer 4 mooi. Bij nummer 1 vind ik de halslijn te laag om te flatteren, nummer 2 vind ik qua stof goedkoop ogen, nummer 3 zou mooier zijn zonder doorkijkje en nummer 4 vind ik helemaal prachtig. Welke is jouw favoriet?

Mijn favoriete LBD...

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
39 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

🤩 WoW, geen lbd en ook niet totally black, maar hier kan ook
geen lbd tegenop 🤩
Een voor mij nieuwe outfit, helemaal geweldig, alles, op en top Maxima 🙌🏼

Idd een prachtig kapsel Josine en let allemaal even op de weer “goed gevulde” clutch 😄

👉🏼 Foto 3 vanaf boven.
👉🏼 Foto 4 = amusant 😄

https://www.nouveau.nl/artikel/maxima/royalty/josine-van-modekoningin-maxima-over-half-opgestoken-royal-kapsels?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0Vl8yBNs0qyPWYDQ7xP4JPAtc_YwFJx7gzy3xRZkc0LJ5EGhgFDaz4NIg

Last edited 1 jaar geleden by PK020

🖤 Voor het slapengaan was ik nog even actief, wellicht is deze post aan uw aandacht ontsnapt, best de moeite waard 🤩

Josine, ik kan de blog niet meer terugvinden waarin wij het hadden over Maxima’s missers. Ik had het daar over een kort lichtroze jaren 30 jurkje.
Ik heb m inmiddels gevonden en ik zat fout: die van Máxima werd gedragen in in 2013 maar was een glittervariant. De lichtroze was net zo lelijk maar was van schoonzus Mabel. Nu weet jij vast welke twee nachtponnetjes ik bedoel.

Ik zie het probleem niet, waarom is een dunne zwarte panty bij een mouwloze LBD verkeerd?
Eerlijk gezegd vind ik het heel verzorgd staan.
Als je met een kort strak jurkje zit kan het behoorlijk optrekken, juist dan is een dunne zwarte panty erbij heel netjes

Smaken kunnen gelukkig verschillen ;-).

Draagt men het soms zo (donkere panty’s en bloot van boven) omdat ‘Lady Di’ het ook zo droeg?

https://beaumonde.nl/artikel/446793/dit-is-het-verhaal-achter-de-iconische-revenge-dress-van-prinses-diana/

Last edited 1 jaar geleden by Mary

Het is mij een raadsel waarom Maxima er de ene keer uit ziet om door een ringetje te halen, en de andere keer weer iets aantrekt dat totaal ongeschikt is; hetzij qua pasvorm, hetzij qua lengte, hetzij qua gelegenheid. Alle vier deze jurken mogen van mij in de zak van Max. De Herera is het mooiste, maar daarvan vind ik het gebreide materiaal en het gordijnkoord weer heel vreemd (voor een LBD).

Hier heb ik al vaker aan lopen denken, wat is de reden? Geen zin, ? Geen kamenierster op dat moment? Geen tijd ?
Er kunnen vele redenen zijn, maar ook het verzorgd gekleed gaan bij officiële activiteiten horen bij haar taak.( Denk ik hoor)
Ze zal best druk zijn, maar over haar huishouding hoeft ze zich geen zorgen te maken, dus wat extra tijd besteden aan haar uiterlijk moet kunnen volgens mij .

Ik zie uw reactie nu pas verschijnen, volgens mij heeft de nieuwe website nog wat kinderziektes. Ik denk ook dat representatief voor de dag komen bij haar taak hoort. Hierin slaat ze met enige regelmaat de plank mis naar mijn bescheiden mening.
Sowieso hoe meer beelden ik bekijk van Maxima, Catherine, Mathilde enzovoorts, hoe meer mij het enorme verschil opvalt in (ongeschreven?) regels voor dames- en herenmode. Eigenlijk best raar als je er goed over nadenkt. Neem nu de foto van de 2e LBD in deze blog. De heer naast Maxima: seksloos pak, jasje zit niet goed, broekspijpen te wijd, oninteressante kleur, afgetrapte schoenen. Maxima: een te korte, zeer nauwsluitende jurk met (als ik me niet vergis) Louboutins eronder. Het verschil valt me vooral in deze foto enorm op. Ik begrijp niet goed waarom de dames eraan meedoen. De heren doffen zich ook niet zo mal op, en iedereen neemt hen serieus. Ik snap wel waarom Angela Merkel altijd degelijke pakken droeg in gedekte kleuren. Er valt niet veel te beleven op modegebied, maar het is wel een statement.

Mijn voorkeur gaat uit naar de nieuwste aanwinst, de Herera jurk. Ik vind dit model jurk Máxima echt heel goed staan. De paarlen halsketting vind ik bij deze jurk wat zwaar ogen, ik zou kiezen voor 3 rijen parels ipv 5. Hierdoor wordt de halslijn wat luchtiger. Zelf ben ik verzot op de zwarte cocktailjurk die Máxima droeg in 2013 tijdens de opening van het Holland Festival(maar dan zonder de omslagdoek) Zie link https://i.pinimg.com/236x/42/98/4c/42984c5d2b0ebddc8c74e50151d7e3a3.jpg
.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ja, prachtig.

Nr 3 en 4. Overigens eens met degene die schrijft dat zwart wat hard staat bij Maxima. En niet alleen bij Maxima! Eerlijk gezegd vind ik de LBD wel eens overrated. Zeker als je wat ouder bent of een licht type staat een donkerrood of grijs jurkje veel mooier. Zwart laat je er snel bleek en/of ouder uitzien.

Ik vind ze alle vier niet geweldig. Nr1 en Nr 4 veels te ouwelijk en geen goede pasvorm. Nr 2 vind ik er goedkoop uitzien en onvoldoende sjiek en nr 3 snap ik helemaal niks van. Je zou toch denken dat een mooie LBD vinden niet zo moeilijk is 🙃.

Wow, zo’n mooie vrouw bij LBD nr 1, schitterend dit kapsel! (Jurk niet)
Lekker jong nog en superslank in LBD2.
LBD3 heel mooi, mn winner. Graag in herhaling.
En LBD4 graag nog een keer aandoen.

Zie nu pas die schoenen bij die jurk met die knopen rechts brrrr

Last edited 1 jaar geleden by Doro

De doorschijn jurk dan maar. Wel jammer die lichte panty icm de lange mouwen

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Eigenlijk is alleen de Herrera jurk mooi, maar die zit veel te strak, trekt aan alle kanten en kleedt niet mooi af. Jammer, waarom toch steeds weer te kleine kleding… De zwarte panty is echt heel raar, wellicht om de benen slanker te doen lijken…hoe dan ook weg ermee.

Josine, kan er bij gelegenheid een blog komen ivm (mode van) mabel die precies vandaag 9 jaar terug afscheid moest nemen van prins friso, haar echtgenoot ?

Kan iemand mij uitleggen waarom je met een LBD kiest voor donkere panty’s in combinatie met weinig stof aan de bovenkant (blote armen, stapless, off shoulder). Ik kan die combinatie niet mooi vinden.

Ik vind het ook heel raar, zelfs lelijk eigenlijk, blote armen en dan een zwarte ietwat dikkere panty.
Het ene is zomer het andere winter. Als je bij blote armen een zwarte panty aan wilt neem dan zo’n superdunne doorzichtige

Met u eens. Vind blote armen en zwarte benen ook vloekend en het is mij ook een raadsel waarom dit vaak zo gecombineerd wordt. Ben ook benieuwd nr de reden/oorsprong van deze combine .
Daarom ook vind ik versie 3 van lbd op dat vlak evenwichtig. Armen zijn mi eenlagig voile, borst waarschijnlijk 2 lagig en buik denk is zelfs 3 lagig voile. Samen met de zwarte voile panty klopt het.

Eens. Versie 3 is wel in evenwicht.

🤷🏼‍♂️ Ach Maribrune, ‘wat klopt wel en wat klopt niet’? Wat U schrijft is uw idee, en als U even googelt ~ de oorsprong van de door U opgeworpen combi kwam ik in de afgelopen 10 minuten googelen helaas niet tegen ~ dan ontmoet U vele “worstelende” sexe genoten die zich afvragen wat wel/niet te dragen onder een LBD; lees en Njoy 🤓

https://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/little-black-dress

Pk 020 , ik ondersteun de vraag van mary want ik ben ook benieuwd naar het antwoord. Jammer dat u niets kon vinden. Het is idd mijn mening . Vooral bij een witte huid die erg moeilijk verkleurd, (ik kan er als ervaringsdeskundige over meespreken ) vind ik blote armen met zwarte kousen geen gezicht.

Wie weet komt er nog een antwoord van iemand die ervoor geleerd heeft. Inderdaad geen gezicht.

Vind ik ook niet, toch leuk om mijn link te lezen ☺️ U bent niet de enige.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

🙂

De eerste vind ik heel leuk, alleen wel met blote benen dan, nu is het boven zomer en onder winter. De tweede mag naar één van de dochters. De derde en vierde mag Maxima zelf nog wel vaak dragen, prachtige looks met juwelen en kapsel, alles bij elkaar, love it.

Gelukkig, ben niet de enige!

Een goed juweel maakt het echt af! Jurkje 1 en 2 naar de Albert Cuyp

Wat een geweldige jurken zijn 1 en 4. 4 is mijn favoriet, maar ook 1 en 3 zie ik nog graag eens terug. Twee is echt een misser. Misschien meer iets voor Alexia of Ariane.

Nr 4 met stip bovenaan.

Ik hou van LBD maar enige voorzichtigheid is geboden, het kan superchic staan, maar sommige modellen
kunnen weer net op het randje zijn.

Zwart staat altijd een beetje hard bij Máxima, maar de Herrera vind ik een snoepje.

Nr 3, heeft mijn voorkeur : het deel rond de taille is mi dubbel gelaagd en is hierdoor minder doorzichtig dan de bovenpartij. Haar kapsel met zijscheiding is mooi. Mooi verzorgd plaatje.
Nr 4 met kapsel met middenscheiding en kwastenriem kan ik niet genieten.

Hier is het kapsel inclusief middenscheiding naar mijn smaak juist zeer geslaagd. Rond de 👂🏻👂🏻 ‘losser’, fijn + mooi!

Schoenen en kwasten-ceintuur erg mooi, enige aandachtspuntje de vele rijen parels. Een iets subtieler of strakker halssieraad zou mij meer bekoren.

Het horloge komt mij onbekend voor, klopt dat? Voor heur jaardag heeft Majesteit een ander kostbaar polsklokje kado gekregen.

Djw Josine ⌚️

Helemaal mee eens Josine, met stip nummer 4️⃣ 👌🏼

Ik vind ‘m alleen iets te lang voor het predicaat LBD, misschien maar eens in overleg met collega Letitzia? 😄 👗

Nrs 1, 2 en 3 noooooit meer herdragen aub!

Last edited 1 jaar geleden by PK020