Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 mrt 19 reacties

Máxima draagt spijkerbroek tijdens middagje verven

Gisteren waren de koning en koningin in Zoetermeer vanwege NLdoet, de vrijwilligersdag van het Oranje Fonds. Wijktuin Noordhove van Stichting Piëzo werd onder handen genomen.

De koning ging aan de slag met een kruiwagen. Hoe langer hij bezig was, hoe moeilijker het werd. Het regende namelijk pijpenstelen.

(c) PPE/Van Emst

Koningin Máxima ging met een kwast in de weer. Haar legergroene parka van Woolrich kreeg -helaas- ook een likje.

(c) PPE/Van Emst

Ik was er gisteren bij en ik vond het mooi om te zien hoe de koningin de overige vrijwilligers betrok bij het gebeuren. Koning Willem-Alexander sloot aan het einde van het programma, toen iedereen doorweekt was, nog even aan bij zijn vrouw en grapte nog dat zijn schilderswerk vroeger niet door de keuring zou zijn gekomen.

Dat het leven van een koningin en royaltyverslaggever niet altijd even glamoureus is, zie je op onderstaande foto. Ik ben de verzopen kat op links.

Onder haar parka van Woolrich droeg de koningin overigens een groene coltrui, spijkerjasje met zilverkleurige knopen en een flared jeans.

(c) PPE/Van Emst
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Lekker klus outfit, jammer van de verf op de jas. Leuk Josine dat jij erbij was!

Lekker ploeteren in de modder en de regen, nou het zijn geen watjes hoor! Dat ze behendig zijn met de kruiwagen, schop, hooivork en de verfkwast hebben we nu al regelmatig gezien op deze dag, wellicht de volgende keer weer eens naar een verzorgingstehuis en daar gezellig trakteren op thee met iets lekkers en een beetje babbelen met de bewoners en verzorgers, lijkt me een super goed plan!

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

Stoer hoor dat ze beiden ondanks het weer toch aan de slag gingen.. outfit daarop aangepast… praktisch en warm.. boeiend dat het elegant was.. daar gaat het op een dag als deze niet om.. maar…detail: Maxima had haar nagels weer mooi gelakt in een prachtige kleur..

Goed gekleed voor de koude, natte ochtend. Stevige warme schoenen aan, spijkerbroek en wat een heerlijke parka. Respect voor de koning en koningin en de vrijwilligers, vooral voor de koning die in de stromende regen zand bleef kruien. Het is eigenlijk geen doen met dit weer.

Stoer dat ze de handen uit de mouwen staken!
Maar wel heel erg jammer van die verf op die dure nieuwe jas van Maxima.

Allereerst natuurlijke dikke complimenten. Met dit weer en dan zo enthousiast meedoen op NL doet. En ja ik weet dat dit hun eigen oranjefonds is, maar ze hadden ook voor een binnen activiteit kunnen kiezen. En wat zien ze er allebei sportief uit. Top.

Tjonge jonge! Wat een diehards!
Verstandige jas van de queen. En WA kan voor zn verjaardag ook een buitenjas met capuchon vragen!

En Josine, nog meegeverfd?

Geen andere leden Koninklijke familie ?

Ook weer leuk, zo’n casual outfit. En gewoon goed dat ze dit doen!

Inderdaad, en ondanks de regen er toch voor gaan, top!

Inmiddels weer opgewarmt😉? Ik kom zelf uit Zoetermeer! In ieder geval Máxima is al n’s vaker bij Stichting Piëzo geweest, zag elders dat ze tijdens het schilderen uitgebreid in gesprek ging over van alles en nog wat, leuk ze zo bezig te zien, slecht weer of niet! Nog een paar foto’s ontspannen klussend https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fnetherlands.postsen.com%2Flocal%2F147440%2FSoaking-wet-royal-couple-enthusiastically-continues-to-work-during-NLdoet-%25E2%2580%2598Give-me-that-wheelbarrow%25E2%2580%2599–show.html&psig=AOvVaw1I58UJP9DQN_CVibPc40RO&ust=1678619390394000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwi0vIvV3tP9AhUzu2MGHVgcDLAQr4kDegQIARAn

Last edited 11 maanden geleden by P J Hoogeveen

Gave broek met die wijde pijpen!!! Sneu dat het weer niet mee werkte maar stoer dat ze gewoon doorgingen in de regen!!

….maar onder de capuchon van de verzopen kat komen toch gelukkig een paar twinkelende oogjes en een olijk lachje tevoorschijn 😉
Leuk dat je erbij was, Josine, maar ik had jou en ons koningspaar gisteren graag het zonnetje van vandaag gegund!
Super, dat zovelen zich ingezet hebben hoor.
WA en Maxima hebben zich erop gekleed en dragen passende kluskleding.
En wat fijn dat de stemming, ondanks de barre weersomstandigheden goed bleef en de humor niet ontbrak!

Heerlijk toch, de afwisseling na het statige bezoek van de afgelopen dagen. Ik zie de koningin graag op chic, maar kan dit ook waarderen.

Ach nee wat een dag!! Leuke foto’s dat wel maar ellendig weer.
Zal dit haar mud jeans zijn? Toepasselijk met dit weer
En wat lijkt me dat naar zitten een spijker jasje onder zo’n jas. Alles zo gepropt.
De andere persoon op die foto heeft dezelfde jeans aan denk ik als ik de zoom zo zie

Ellendig weer?

Ja vond ik wel, bar en boos

De regen was niet veel aan, maar de sneeuw die daarna viel was heerlijk ;).

Haha ècht? Nu ja gisteren was weee fijn! Wat een prachtige dag

Wat een verschrikkelijk weer was het gister. Lijkt me geen pretje om daarin te moeten klussen of verslaggeven. Outfit vind ik niks bijzonders, maar daar draait het ook niet om op zo’n dag.