Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 sep 28 reacties

Máxima draagt favoriete jurk in Groningen

Voor een werkbezoek in Groningen haalde Máxima haar favoriete jurk van Natan tevoorschijn.

Het werkbezoek stond in het teken van de mentale gezondheid van jongeren. Eén op de drie jongeren in de provincie Groningen ervaart een slechte psychosociale gezondheid. Groningen kent in vergelijking tot de rest van Nederland relatief veel gebruik van jeugdhulp en langjarige hulpverleningstrajecten, bijvoorbeeld door armoede en aardbevingsproblematiek. MIND Us, waar Máxima erevoorzitter van is, wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.


Update:

Later vanmiddag opende Máxima ook nog het academische jaar. Daarbij kwam de hoed in beeld die kamenier Jolanda voor Máxima heeft vermaakt.

05-09-2023 © PPE/Nieboer

Mode
De jurk van vandaag ken je vast wel, want de koningin droeg hem de afgelopen jaren regelmatig. Het gaat om een ontwerp van Natan, dat extra zwierig is doordat de mouw op rechts aan de overslag is geknipt.

PPE/Rubsamen

Beter zicht op de outfit:

05-09-2023 © PPE/rpe/rubsamen

De jurk kwam voor het eerst in beeld tijdens het streekbezoek aan Zuidoost Fryslan, 17 september 2020. Sindsdien is het ontwerp van Natan nog vier keer gedragen. Voor koninklijke begrippen is dat veel.

Het handtasje met houten handvat heb ik ook en komt van A Bag with a Story. Op onderstaande foto, gemaakt in 2014, zie je hem beter.

12-05-2014 © PPE/Nieboer

Máxima’s oorbellen komen uit de koker van Hemmerle. Iedereen die dit merk een beetje kent, weet dat het niet zomaar glimmers zijn. Meer weten? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Me gusta esta vestido y como lo luce Su Majestad, es elegante y contemporaneo, y el color que hace honor al pais.

dit is geen mooie jurk, Maxima heeft een prachtig figuur en juist in deze jurk zit geen model, tip: uit de inloopkast halen of laten hangen en niet meer dragen, is al 5x teveel gedragen🙈, groetjes petra van der Bok coupeuse Boutique Mamma

Kleurencombinatie vind ik mooi. Kleur staat Máxima goed. Model jurk vind ik niet mooi, een beetje vreemd. Komt vooral door die halve ceintuur. Mouwen vind ik ook erg lelijk. Lengte en zwierigheid prima. Gelukkig kreukt hij ook niet zo.

Een kleur die de Koningin goed staat! Het model van de jurk vind ik op de een of andere manier wat dozig (te lang? te wijd? te slobberig?), wellicht door die vlinder/aanzet-mouw en drapering. Misschien wel lekker voor haar, een keer een jurk die niet te klein/strak is, maar gewoon wat meer relaxed qua maat.
Het losse haar: goed genoeg voor een werkbezoek, maar in de versie met hoofddeksel vind ik het er armoedig uitzien. Handtas: super leuk. Schoenen: elegant. Oorbellen: niet bijzonder. Overige juwelen: een rommeltje bij elkaar.

Ik moet lachen om het woord ,dozig, wat je gebruikt.
Ik weet dat nog dat wij dit woord gebruikten voor zoiets als sloom of saai.
Het geeft duidelijk aan wat je ermee zeggen wilt, ik ga het weer gebruiken, klinkt best leuk

Een dijk van een jurk! De hoed vind ik nog steeds niet mooi en zeker niet met los haar. De oorbellen: eens met Nadesha, ze stralen eigenlijk niet zo veel uit. Een beetje saai.

In de ochtend haar schriftje mee voor aantekeningen gesprekken.
Hoop dat ze worden bewaard. Ze moet er inmiddels een aardig aantal hebben volgeschreven.

Prachtig jurkje en zo’n mooie kleur perfect voor deze zomerse dagen.

Leuke jurk, maar vind hem te wijd maarrrruuuu…. heeft ze nu gewoon een panty aan met 30 graden smorende hitte? Why?

Prachtige japon!
Kleedt haar bijzonder goed af.
En met pumps zonder bandje mooier, ivm de lengte van de rok.
Prima om verschillende keren te herdragen en het oranje is uitstekend gecombineerd met bruin. (Geeft al een knipoog naar de herfst).
Toch zou ik deze jurk ook best eens willen zien in combi met een andere kleur voor de accessoires.
Even iets minder voorspelbaar om er een andere draai aan te geven.

Ja helemaal eens met je voorstel. AmberGeel, of een bijzondere kleur olijfgroen of aubergine

Leuke jurk. De kleur staat haar ook mooi.

Deze jurk is super en draagt denk ik ook heerlijk op zo’n warme nazomerse dag als vandaag!

Superjurk; mooi model dat Maxima heel goed staat, prima kleur en waarschijnlijk heerlijk te dragen met deze temperaturen.
Ook leuk dat ze ’s morgens met los haar en zonder hoed de jongeren bezoekt, dat is toch toegankelijker. En dan ’s middags een hoed voor een formelere bijeenkomst. Dat doet ze goed.
De bruine accessoires erbij vind ik heel goed gekozen. Leuke oorbellen en tasje!

Super leuk deze outfit. Van mij mag ze altijd voor oranje en bruintinten kiezen. Staat haar geweldig. Mooie tas ook weer

Zou toch wel een tikkie saai worden op den duur, lijkt mij….😉

Super leuk en lijkt mij heerlijk zitten op deze nazomerse dag. Mooi gecombineerd met tas, schoenen en later de hoed. Ik word hier blij van.

Mooie jurk in een heerlijk zomerse kleur en materiaal. Prima look voor vandaag.
Hemmerle ontwerpt prachtige, exclusieve juwelen, maar ik vind deze oorbellen maar matig.

Wat een ontzettend leuke jurk. Mooi model wat Máxima erg goed staat. Ook mooi afgestyled met de accessoires. En wat een leuke tas😍

Prachtige jurk staat haar goed. Prima voor deze temperaturen.

Ook van mij een favoriet. Goed gestyled.

Mooie jurk, goed gecombineerd met accessoires. Ze houdt tijdens het lopen het tasje op de kop vast 😉! Goed om deze problematiek onder de aandacht te (blijven) brengen.

Ik schrik van het hoge aantal, wat in en in triest.

Ik snap dat Maxima deze jurk graag draagt, hij staat haar heel goed, en lijkt mij ook fijn dragen.

Ik dacht eerst dat je schrok van het feit dat ze de jurk al meerdere keren heeft herdragen, maar je doelt op de 1 op de 3 jongeren die een slechte psychische gezondheid ervaart. Inderdaad erg verdrietig en ik schrik er ook van 🙁

Nu ik het terug lees kan ik begrijpen dat je dit dacht, beetje raar zo zonder duidelijke uitleg.
Maar wat fijn dat Maxima hier een bezoek heeft gebracht he ?

Ja, heel fijn. Ik vind het ook knap, omdat mentale problemen haar toch ook persoonlijk zullen raken door wat er is gebeurd met haar zus.

Een goede vrolijke jurk die ook nog eens lekker zit, zeker voor zo n eind in de auto.
Hoewel ik niet zo voor de midi-lengte ben, staat deze vlot en slankmakend.
Goede keuze!