Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 31 mei 1 reacties

Schijnt bedriegt: Máxima's oorbellen van Hemmerle

Je hebt van die juwelen die duur ogen, maar slechts een schijntje kosten. Als iemand dat bewezen heeft, dan is Máxima dat wel. Maar ze heeft nu ook een paar oorbellen met juist het tegenovergestelde effect…

Mede dankzij Coco Chanel en prinses Diana dragen ze aan het hof volop costume jewelry. Het meest bekende voorbeeld is misschien wel Máxima's art deco-broche. Die oogt als een echte Cartier, maar in werkelijkheid draagt ze een kopie van Kenneth Jay Lane. 

In Nederland zien we dergelijke trucjes maar al te graag, want ons bint zuunig, niet waar?. Toch heeft Máxima sinds 2017 ook een paar oorbellen die juist het tegenovergestelde effect bereiken. Ze ogen betaalbaar, maar zijn het niet. (Voor mij althans) Het gaat om deze bruine hangers:

De juweeltjes doken voor het eerst op in 2017, tijdens een bezoek aan Nijmegen. Sindsdien draagt de koningin ze met grote regelmaat. Ik vond dat verwonderlijk, want tot een paar weken geleden dacht ik dat het van die hebbedingetjes van Zara of H&M waren. Je weet wel, van die tien euro-koopjes die hun prijs meer dan uitbetalen….


Foto: PPE

Maar……(je voelt het nu vast wel aankomen)….. dat zijn ze niet! De oorbellen komen uit het atelier van het Duitse juweliershuis Hemmerle. Voor wie die naam niets zegt: Hemmerle levert one-of-a-kind juwelen, gemaakt van de beste en mooiste materialen. Hoewel je met gemak 50.000 euro voor een paar glimmers met edelsteen neertelt, ogen de ontwerpen alles behalve decadent, duur en/of patserig. Het lijkt wel alsof het juweliershuis juist het tegenovergestelde effect wil bereiken. Vaak komt dat door de ongebruikelijke materiaalcombinaties. Koper met maansteen, mammoet met walrusbot, 18e eeuws ijzer en ga zo maar door. 

Oorhangers van aquamarijn en aluminium:

Oorbellen van diamant, brons, witgoud en faience. 

Broche van diamant, goud, zilver en koper:

 

Nog een mooie:

Máxima's oorbellen van koper en een voor mij nog onbekende steensoort zijn heel typerend voor de stijl van Hemmerle. De ronde oorsteker zie je vaak terug in hun collectie (zie ook hierboven), maar doordat ze elk ontwerp maar één keer uitvoeren, zullen we waarschijnlijk nooit een productfoto te zien krijgen van exact hetzelfde paar. Aangezien brons niet het allerduurste materiaal is, zullen de hangers vast ook niet tot het allerhoogste segment behoren, maar tientjeswerk is het evenmin. En misschien ook wel leuk om te weten: Máxima volgt Hemmerle -net als ik- ook op Instagram. Echt een aanrader voor wie van bijzondere juwelen houdt! 


Foto: PPE

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Interessant.