Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 nov 30 reacties

Máxima blijft verrassen in Griekenland

Na twee keer Greek Design op de eerste dag, begint koningin Máxima de tweede dag van het staatsbezoek aan Griekenland in Dutch Design. Jaja, haar capejurk van Claes Iversen.

Voor vandaag staat er een pittig programma op het koningspaar te wachten. Zo bezoeken ze een oncologisch ziekenhuis, waar ook gesproken zal worden met zieke en genezen kinderen. Ook bezoeken ze alleenstaande Oekraïnse peuters en kleuters en spreken ze met alleenstaande, minderjarige vluchtelingen uit andere gebieden. Een zachtroze tint en niet al te grote hoed en tóch een koninklijke verschijning lijkt me dan de enige juiste keuze. Well done, koningin!

De eerste foto via Rick Evers:

Koningin Máxima droeg de capejurk eerder tijdens Garter Day in Windsor.

Ontwerp van Claes Iversen.

De zijden lauwerkrans -een leuke knipoog naar Griekenland natuurlijk- komt uit het atelier van Fabienne Delvigne en gaat inmiddels 12 jaar mee.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat hij dacht weet ik niet, maar zijn blik is er 1 van zorgzaamheid en liefde. Zo mooi om die connectie tussen hen geregeld te zien.

Hier een iets langere video met de inleiding van de orkestleider https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fshow%2F17-jarige-vluchteling-vraagt-gesprek-met-maxima-na-emotioneel-optreden~a478ce28%2F&psig=AOvVaw1hDdhZfbFpw4J0XeLVP9WV&ust=1667432615690000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjKuJ3XlI77AhUc1XMBHZ8EDusQr4kDegUIARCNAQ emotioneel voor iedereen, een meisje vraagt ook een persoonlijk gesprek met Máxima, waar helaas niet op ingegaan kan worden…….wel wordt er iets geregeld met ambassadepersoneel, misschien is er achteraf nog wat afgesproken waar wij niet van weten, ze ziet er deze dagen fris, stralend en opgewekt uit, leuk om te zien!

Ja mooi om te zien, iedere keer weer!

Heel erg mooi!! De haarband is niet perse mijn ding maar geeft wel een wat zachtere look aan het geheel, en prima als ze zoiets vaker bij bezoeken aan kinderen draagt.

Het blijft een prachtige jurk, maar de versie zoals gedragen in London vind ik veel mooier. Veel meer uitstraling. De originele versie van Claes Iversen vind ik echt afschuwelijk! Gelukkig is die flink aangepast.

Betere en meer foto’s op “queen maxima state visit to greece/dailymail.co.uk”

Mooie jurk, de kleur en de haarband passen prima bij het programma van vandaag. Het geeft een lieve, benaderbare uitstraling richting kinderen.

Helemaal mee eens, Oranjefan!

Dit vind ik een prachtige jurk, fantastisch dat ze m weer eens te voorschijn haalt. Ik mis wel een mooie hoed want ik ben geen fan van het bloemenkransje. Maar….op de een of andere manier vind ik t bij deze jurk minder storend dan bij de andere jurk. Waar is dat mooie grijze pak van Koningsdag gebleven? Zou graag zien dat hij deze nog es draagt

Zie nu net dat deze haarband niet dezelfde is als bij de opening van t Jeroen Pithuis. Deze kleur is zachter en t is niet zo hoog. 🙂

Wat een mooie zachte kleur roze is deze robe toch. De riem achterstevoren is qua styling beter in combinatie met de haarband en zit waarschijnlijk lekkerder, geen prikkende gesp in de ribbenboog 🥴, Ik vind het überhaupt bewonderenswaardig dat ze het de hele dag met de super brede riem en de hoge hakken uithoudt, maar ja oefening baart kunst… De haarband vind ik wel mooi, geeft zachtheid en past goed in het programma vandaag. Bovendien heel Grieks, veel mythologische figuren zijn afgebeeld met een bloemen of bladeren krans.

Ze ziet er gewoon keurig uit, zoals het hoort en zeker op staatsbezoeken vind ik. Mooi pakje maar lijkt mij wel kwetsbaar voor zichtbare vlekken. Voorzichtig eten en drinken dus. De haarband doet mij denken aan een lauerkrans, zo een die Apollo droeg in de Griekse mytologie.

Plaatje toch, de haarband had voor mij niet gehoeven ofwel een simpelere haarband.

Wat prachtig deze jurk, heel mooi en verzorgd, de haarband: mooier vind ik een grote hoed maar dat is het enige…stralend paar, ook de koning ziet er verzorgd uit, een knap en mooi stel!

Een van de mooiste jurk van Máxima. Althans mijn mening. De haarband is niet mijn ding maar staat er wel bij. Haarband vind ik meer voor de dochters van Máxima.

Top plaatje, prachtig, de haarband vind ik er ook wel leuk bij, wellicht idd voor de kinderen haar echte Feeenhaarband heeft ze maar thuis gelaten😉

Op woensdag, op de laatste dag van het staatsbezoek, zendt de NOS de hoogtepunten uit. NOS Koningspaar in Griekenland is 2 november om 19.24 uur op NPO 2 te zien.

Heerlijk deze geweldige japon weer te zien!! Maxima doet het goed wat kleding betreft dit staatsbezoek (ben ook geen fan van dit soort haardecoraties maar ach) top!!!

Prachtige jurk!

Wat fijn toch dat jij altijd de eerste met een mooie foto bent!
Geweldige jurk, heel fijn deze weer te zien. Ik ben niet zo’n fan van de haarband en het losse haar, maar het staat heel mooi bij elkaar.

geweldige cape-jurk ik ben zo blij dat ze deze jurk draagt. Dit keer kan ik de haarband wel vergeven 😉 inderdaad zullen de kinderen dit prachtig vinden

Prachtige japon van Claes Iverson – uiterst verzorgd opnieuw – en ook de haarband past hier goed bij!

zo te zien zit er geen gesp op de riem dit x

Dit is weer geweldig, blijft koninklijk en stijlvol.
Bloemen kransje niet mijn ding, maar ik denk dat zeker de kinderen dit super vinden.

Helemaal met je eens…

De jurk is een topper, maar van mij mag ze ophouden met die bloemenkransjes…

Ja, prima toch! Niet alleen vluchtelingenkinderen, maar ook de patientjes op kinderoncologie unit Elpida zullen dat wel leuk vinden, laatste werkt nauw samen met het Prinses Maxima kinderziekenhuis in Utrecht

Bravo voor Rick Evers met de eerste foto alweer! T Koningspaar is al vroeg op pad met volle lijst van bezoeken.
En wat fijn dat deze mooie jurk weer is opgedoken. Sjiek en roze staat haar goed. En ze houdt van deze haarband.