Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 okt 22 reacties

Máxima bezoekt tentoonstelling over Curaçao

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 6 oktober een werkbezoek gebracht aan de tentoonstelling “Kòrsou – Curaçao. Stemmen van toen, mensen van nu” in het Nationaal Archief in Den Haag. Aan de hand van documenten en foto’s worden diverse thema’s uit de geschiedenis, cultuur en samenleving van Curaçao belicht.

In het Nationaal Archief zijn veel documenten te vinden over Curaçao, met name uit de tijd van de West-Indische Compagnie (WIC) en de periode dat het eiland nog een kolonie was van Nederland . De tentoonstelling schetst aan de hand van documenten en archiefstukken een beeld van de geschiedenis en het heden van het eiland in combinatie met foto’s, audiofragmenten en interviews van documentairemaker en fotograaf Selwyn de Wind. Ook hebben diverse kunstenaars en artiesten werken gemaakt die deels aansluiten bij de informatie uit de documenten.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door gastconservator Dyonna Benett en educatiemedewerker Zion Piggott langs de thema’s Bestuur, Samenleving, Slavernij en Veerkracht. “Veerkracht van de Curaçaoënaars door de eeuwen heen” vormde de rode draad van de rondleiding.

Foto: PPE

Er werd onder meer uitleg gegeven over de positie van het Papiamentu en muzikale expressie in de koloniale tijd en in de huidige samenleving. Ook werd ingegaan op de ontwikkeling van het vrouwenkiesrecht, het slavernijverleden en de naamgeving van mensen na de afschaffing van de slavernij. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen ter plekke kijken of zij hun eigen familiegeschiedenis kunnen vinden. Het Nationaal Archief organiseert rondom de tentoonstelling ook nog debatten, lezingen en rondleidingen.

Na afloop van het tentoonstellingsbezoek sprak Koningin Máxima met betrokkenen bij de tentoonstelling over hun ervaringen.

Mode
Outfit: Top met ballonmouwen en ruiten, pantalon met ruiten. Beide creaties komen van Natan.
Nieuwe outfit? Nee
Accessoires: Tas van Uterque, enkellaarsjes van Gianvito Rossi

© PPE/rpe/ van Lonkhuijsen

Máxima met de outfit in november 2018:

Foto: PPE

Enkellaarsjes van Gianvito Rossi:

Tas van Uterque:

Wil je meer lezen over Máxima’s bamboe-tassen? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

waarom trekt ze dit aan ? Het is echt een vreselijk onflatteuze combinatie

Sorry, maar ik vindt dit pak vreselijk lelijk.

Ja hele leuke laarsjes. De top en de broek vind ik leuk, maar ik zou het niet bij elkaar aan doen omdat beiden erg wijd zijn.

De enkellaarsjes zijn leuk, weer eens wat anders dan de pumps. De outfit lijkt te zeggen, ik ga naar een archief, dus ik doe een stoffige kleur outfit aan!
De kleding van Dyonna Bennett vind ik een stuk pittiger en leuker. De ballonmouwen van Maxima zijn wel leuk, maar misschien inderdaad beter de broek en top los combineren met effen en/of strakkere kledingstukken.

Last edited 1 jaar geleden by Juffrouw Annie

De ruitjes broek en blouse zijn niet favoriet bij mij. Te druk allemaal door verschillende ruitvorm en kleuren bruin. Ik snap het ceintuurtje bij deze blouse ook niet ik vind t zelfs storend. Maar…de tas vind ik dan wel weer leuk. De enkellaarsjes zijn niet mijn smaak. Dat mag de pret niet drukken, Maxima heeft er zin in vandaag en daar draait t om.

Heel leuke outfit! Niet voor iedereen weggelegd maar voor een werkafspraak zoals deze erg mooi. De laarsjes… hoe verzint ze het deze eronder te dragen

Jammer, jammer van de fillers. Vind haar er een ietsje onnatuurlijk uitzien.
Waarom nou ” overal” aan meedoen.
Dacht dat ze beschikte over een persoonlijkheid om authentiek te blijven.
Koningin Margrethe, is zo’n n persoonlijkheid. Een prachtige vrouw.

Wat de kleding betreft, de omslagen en de lengte van de broek veranderen.
En de laarsjes naar de Kringloop.
Niemand die er aan denkt dat Maxima op die dingen rond zou stappen🤣🤣

Zoveel hoofden, zoveel zinnen….; ik ben zelf niet enthousiast over deze kledingcombinatie en laarsjes.
Maar de tas vind ik heel mooi!

Het is allemaal weer zo massaal, pofmouwen, wijde pijpen. De top op een andere broek, of een andere top op de broek. Kekke laarsje en een leuke tas. En het kapsel, denk dat ik daar maar niks meer over ga zeggen. Behalve dat ze is een goeie kapper moet zoeken….

Mooie tas.

De broek is wat te lang, de combinatie van top en broek vind ik het niet helemaal. Liever de beide stukken apart combineren met een effen ander stuk. Ik vind de broek en top verder wel mooi en heel geschikt. De laarsjes en tas zijn geweldig!

Dit pak laat haar best slank lijken en de top vind ik erg leuk, de pantalon vind ik echter minder geslaagd en zeker in combinatie met de top teveel ruitjes vandaag! Wel erg gave laarsjes!!!

De broek vind ik wel leuk, is alleen te lang. Een effen bruine wollige top lijkt me leuker dan deze ruit blouse, de afhangende naden van de schouders maken onnodig breed. De laarsjes vind ik heel lelijk. Denk verder dat ze even moet stoppen met fillers in de wangen en de bovenlip, dat is zo jammer, ze verliest haar eigen gezicht, sorry🥴.

Ja hè, wordt beetje “Barbie”😩

Jammer he, ik vind t niet mooi staan.ze heeft die fillers helemaal niet nodig.

Volledig mee eens ook wat uw laatste zin betreft. Vind trouwens dat iemand die zich inzet voor mentaal welzijn , zich het best zo ver mogelijk distantieert van dit soort praktijken !! Het nastreven van voor velen onbereikbare schoonheidsidealen zijn vandaag de dag bron van allerlei (mentale) stoornissen .

Dank voor uw reactie.
Ik wil geenszins meegeven dat de koningin lijdt aan een of ander “disorder”. Ik vind wel dat zij een voorbeeldfunctie heeft en zou liever zien dat zij het ” verloop” der jaren als een natuurlijke evolutie ziet die bij het leven hoort.
Ik wou wel uitkomen bij wat u terecht beschrijft als ” de obsessieve preoccupatie met het lichaam ” en ben blij dat u dit hier benoemt. Ik las recent dat oa door corona het aantal “eetstoornissen ” bij vooral jongeren enorm gestegen is. Het mogen dan wel maar “symptomen” zijn maar die idealen die er vandaag alom zijn en vaak betrekking hebben op een collectief gevoel waardoor iemand er al dan niet bijhoort versterken mi het probleem.

Niet zo enthousiast vandaag, ik houd niet van een pantalon met een brede omslag en ook niet van deze laarsjes. Tasje is erg leuk.

Wat een leuke outfit en wat straalt ze! De laarsjes vind ik vreselijk
Het tasje blijft een topper. Jammer dat dit merk opgegaan is in Massimo Dutti. Dit was echt een merk waar nog wel eens verrassende outfits vandaan kwamen.

Wat een mooie enkellaarsjes (die mi niet tot hun recht komen bij deze broek met wijde pijpen) !!!
Ook de tas ( vooral het houten handvat) kan mij wel bekoren !!!
De broek met deze omslagen …. hm en dan de top ….. Och , een combi om snel te vergeten.

De combinatie van de 2 ruiten vind ik wel leuk, maar die wijde ballonmouwen maken het te pompeus.
De brede zoom van de pantalon is het ook niet, gewone zoom erin, veel mooier.
Waar ik echt weg van ben is haar tas,
zooooo leuk.!!!

Dat pak vind ik echt niet leuk staan. Die mouwen, 2 ruitjes, nee. Die schoenen daarentegen wel. Die zou ik ook wel willen…..