Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 mei 0 reacties

Máxima bezoekt Smit & Zoon in Weesp

Koningin Máxima bracht vanmiddag een bezoek aan Smit & Zoon in Weesp. Het bedrijf gespecialiseerd in producten voor leerbewerking bestaat dit jaar tweehonderd jaar.

Smit & Zoon is een zevende generatie familiebedrijf dat in 1821 begon als handelaar in stokvis, later oliën zoals levertraan. Inmiddels ontwikkelt het bedrijf producten voor het maken en afwerken van leer. Deze worden wereldwijd verkocht aan leerlooierijen voor de productie van onder meer tassen, schoenen, autobekleding en meubels. Smit & Zoon wil de leerproductie verduurzamen. Het bedrijf heeft zich daarom ten doel gesteld in samenwerking met de stakeholders een milieuvriendelijke en sociaal duurzame leerketen te creëren in 2025. Tevens zet het concern met circulariteit, onderzoek en educatie in op de ontwikkeling van duurzame technologieën.

Koningin Máxima werd geïntroduceerd in de tweehonderdjarige geschiedenis van het familiebedrijf. Ze sprak met familieleden over de ontwikkelingen die Smit & Zoon heeft doorgemaakt. Vervolgens stond er een rondleiding langs het laboratorium en de fabriekshal op de planning. Medewerkers waren uiteraard bereid om aan de koningin uit te leggen hoe leer gemaakt wordt en hoe de benodigde producten vervaardigd worden. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over de verduurzaming van de leerwaardeketen en welke innovatieve en educatieve middelen hiervoor worden ingezet.

Mode 
Outfit: complet met pied-de-poule motief 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, meerdere keren. Collage volgt. 
Sieraden: Transparante creolen met goudkleurige accenten, bruine bloemenring, verjaardagsarmbanden en een horloge van Cartier. 
Accessoires: Pumps van Gianvito Rossi, clutch van Natan en capeline van Fabienne Delvigne

Nieuwe creolen van Cult Gaia:

Beter zicht op de verjaardagsarmband van goud en diamant: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments