Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 dec 0 reacties

Mattijs van Bergen schenkt 13 ontwerpen aan Centraal Museum

Heb je nog geen plannen voor de kerstvakantie en kun je wel een snufje fashion gebruiken? Overweeg dan eens een bezoek aan het Centraal Museum in Utrecht, want hier zijn momenteel dertien ontwerpen van Mattijs van Bergen te zien. 

De ontwerper benut zijn talent momenteel vooral in de theaterwereld, maar de meeste bezoekers van deze website zullen hem vooral kennen vanwege zijn ontwerpen voor koningin Máxima. Zo droeg de koningin tijdens het staatsbezoek aan Japan een oranje plissé-jurk van Van Bergen en in China een avondjurk met daarop een print van Van Gogh's olijfboomgaard. De oorspronkelijke ontwerpen van deze outfits zijn te zien op de expositie in het Centraal Museum, net als onderstaande robe manteau met penseelstreken, die ik héél graag eens bij onze koningin zou willen zien. 


Foto: Centraal Museum

Lukt het je om een of andere reden niet om af te reizen naar het museum, neem dan vooral een kijkje op hun website. Hier zijn de dertien creaties, die Van Bergen overigens aan het museum heeft geschonken, tot in detail te zien en beschreven. 


Foto: Mattijs van Bergen
 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments