Avatar foto Door Josine Droogendijk
Denemarken 04 jan 58 reacties

Mary draagt avondjurk uit 2006

Voor de tweede nieuwjaarsreceptie van 2024 dook Mary opnieuw diep in haar kast.

Dit keer viel haar keuze op een donkerblauwe avondjurk uit 2006. Een kledingstuk van achttien jaar oud dus!

Links: Mary in 2006. Rechts: Mary in 2024
PPE/BSR

In 2023, 2014 en 2019 deed de jurk ook dienst tijdens een van de nieuwjaarsrecepties.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
58 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Voor een nieuwjaarsreceptie is dit een prima keus, voor een galafeest wat te stijfjes. De kleur is mooi.

Prachtige jurk! Staat haar goed. Ze heeft net zo lang gewacht tot die mouwtjes weer in de mode zijn! Hij lijkt iets vermaakt aan de onderkant of heeft dat met de hoek van de foto te maken? Ik kan het wel waarderen dat kleding herdragen wordt. Mooi is mooi. En eenmalig iets dragen en verder in de kast laten hangen, vind ik echt verspilling. ‘Hergebruik’ kan ik het niet noemen als je iets twee keer draagt, overigens.

Mooie jurk, al vind 8k haar rood en goudkleurige outfits beter staan. Van mij mag ze dit soort jurken heel vaak herdragen, mooie traditie niet steeds iets nieuws te kopen.

Deze jurk is een creatie van Henrik Hviid. Inderdaad voor het eerst gedragen in 2006, en lichtjes aangepast in 2012, opnieuw gedragen in 2014, 2019 en 2023 en 2024 voor deze gala-nieuwjaarsrecepties.
Mary volgt hierin haar schoonmoeder Koningin Margrethe om jarenlang bijna steeds dezelfde galajurken te dragen voor de officiële nieuwjaarsrecepties voor overheid, justitie en corps diplomatique.

Alhoewel ik vind dat princes Mary er vaak leek uitziet ben ik niet zo enthousiast over deze jurk. Ik vind m haar niet mooi staan of t aan de stof ligt of t model ik weet t ff niet. Deze kleur blauw staat haar prachtig.

Ze liggen natuurlijk altijd onder een vergrootglas. Roddels zijn vaak niet waar of het verhaal is aangedikt.
Over het kroonprinselijk paar van Zweden gingen ook allerlei roddels. Bleken ook fake…

Precies, ik hoop van Harte dat we er hier niet aan meedoen. Ergens anders heb ik nl een andere kant van het verhaal gelezen. De planning was dat Frederik met een vriend naar Madrid zou gaan en daar musea e.d. zou bezoeken. De vriend kreeg Covid, maar regelde iemand anders, de bewuste dame, om hem rond te leiden in Madrid. Ze deden niet stiekem, wandelden gewoon rond en hebben in een restaurant gezeten. Hij is daar ook thuis geweest. So what. Oke, dit verhaal is ook niet te checken, maar ik laat graag een nuancerend tegen geluid horen, om voor ze op te komen. En dit is een positieve kant van het verhaal, dus mijns inziens geen roddel.

Met kerst liepen Frederik en Mary hand in hand. Nieuwjaarsdag, tijdens de aankomst bij de 1e receptie straalden ze. Het lijkt me dat ze door een heel drukke tijd heen gaan. Dat ze dan niet steeds even stralend zijn, wie kan ze dat aanrekenen?

Nee, we hoeven echt niet altijd positief te zijn over Royals. Maar roddel, dat is een verachtelijk iets, wat alleen maar schade aan kan richten. Laten we daarvoor waken.

Last edited 5 maanden geleden by Moderator Petra

Dank je, Petra. Wie Mary & Frederik al langer en diepgaander volgt weet dat dit roddels zijn. Genoveva Casanovas is een heel bekende dame in Spanje. Als ex (en nog steeds goede vriendin) van een van Spanjes hoogste edelen is het niet abnormaal dat ze Frederik al kende of aan hem werd voorgesteld. Je zou ervan opkijken hoe klein de Europese jetset/elite eigenlijk is en ze kennen elkaar allemaal.
Dat een man en een vrouw die niet gehuwd zijn samen iets doen, uitgaan, logeren is toch helemaal niet vreemd? Who cares zou ik zeggen… Maar clickbait is ondertussen veel belangrijker geworden journalistieke integriteit, want het is met de clickbait dat geld wordt verdiend bij online content. Ook sociale media die volledig ingesteld zijn op polarisering en zo lang mogelijk je aandacht willen houden, want daarmee wordt geld verdiend, spelen hier een grote rol. Blijf alert, informeer je bij verschillende bronnen.
Het zou goed kunnen dat F & M ooit huwelijksproblemen hebben, maar deze verzonnen “storm” bestaat uit pure leugens.

Een verademing, deze reactie, Petra, evenals eerder al die van Josine, waar ik ook op reageerde.
Woorden en roddels kunnen zoveel pijn doen wanneer ze onwaarheid bevatten. En mocht er onverhoopt toch een kern van waarheid in zitten, zou dit verdrietig genoeg zijn en past ons alleen stilzwijgen en hartelijk meeleven!

👍👏 Heel mooie reactie Petra.

Volledig mee eens. En in het digitale tijdperk zijn er geen beperkingen meer qua mogelijkheden !!! Ik ben voor vooruitgang maar zo vaak wordt de vooruitgang slecht gebruikt . Ook de sociale media gaan zeker niet vrijuit . Soms ervaar ik het effenaf als “ziekelijk”.

Waar, iedereen plaatst maar van alles, en reken maar dat de helft nog niet waar is.

Wat vreselijk sneu als ‘de roddels’ zouden kloppen en dat dat de reden zou zijn voor een misschien vervroegd? koningschap voor F en M. Zo wil je dat toch niet beginnen lijkt mij, helemaal niet voor Mary, die hiervoor alles heeft opgegeven in feite. Ik hoop gewoon zo dat het niet waar blijkt te zijn. Ze kwamen altijd zo lief en stabiel als paar en gezin over. Erg ook voor ed kinderen dit gedoe!

Mooie kleur, maar ik vind het een beetje een rommelig geheel. Leuk de tradities om op de nieuwjaarsbijeenkomsten kleding te herdragen, maar misschien kan Mary die traditie doorbreken.

Mooie jurk in een prachtige kleur, en trouwens we weten zeker alllemaal wel waarom de huidige Deense koningin afstand doet van de troon, gewoon om dat huwelijk te redden dat op springen stond.

Hoi Chris,
Ik hoop gewoon dat je daarin geen gelijk hebt😉
Ik denk dat als je een paar nog meer onder druk zet (begin koningschap) het met een huwelijk dat aan het wankelen is, echt op een gegeven moment barst.
En ik denk dat Margrethe, verstandige vrouw als ze is, dat ook wel weet. In ieder geval hoop ik dat heel erg.
Zoals zo vaak: de tijd zal het leren.

Je redt een huwelijk toch niet door gauw een koningschap te aanvaarden? Zo werkt dat echt niet hoor.

Ik hou van oude jurken dus ook deze..
We zullen wellicht nooit weten waarom de beslissing tot abdicatie (zo plots) genomen werd. Of het nu echt de gezondheid van margrethe is, of het huwelijk van de kroonprins of gewoon het in standhouden van het instituut monarchie wat door een mogelijke crisis in het huwelijk van de kroonprins in het gedrang zou komen …. we komen er nooit achter. Een ding is mi zeker : het is nooit eenvoudig om zich te begeven in een omgeving waarin “de job” het allerbelangrijkste is en daar horen heel wat op”offer”ingen bij … zo komt het bij mij over ..
Ik waan mij dus bijzonder gelukkig in mijn oud huis met mijn oude kledij en mijn oude meubelen … 🙂🙂🙂🙂

Hoi maribrune,
Zolang je blij, gelukkig en tevreden bent, is er niets mis hoor met een oud huis/kleding/meubelen.
Ik durf te wedden dat het bij jou veel warmer en gezelliger is dan in veel designer huizen met dito inrichting 👏

Zeer helder geschetst vanuit verschillende mogelijke perspectieven om te besluiten tot de deze bijzondere en opmerkelijke abdicatie aan het Deense Hof.

Oude huizen en meubelen kunnen zeker zeer sfeervol en mooi zijn 😊

Lijkt mij niet, ik denk juist dat rust en werken aan je huwelijk beter is dan druk , druk, druk, en de zaak wegstoppen.
Maar de tijd zal het leren, hoop dat ze er goed uitkomen en samen een goed en sterk koningspaar mogen worden..

Dat zou wel de domste reden ooit zijn. Ze zijn dan een tijdje in beslag genomen door die drukte maar zo werkt het gevoel niet.

Inderdaad Suyari

Prachtige vrouw. Jammer van de jurk, zo in de kreuk.

ik vind het wel een aardige jurk, lijkt wel kreukstof maar op de 2e foto zie je dat niet goed. Prima om die nog een keer te dragen. Waarschijnlijk zal ze toch bij de troonswisseling wel met iets nieuws komen… 😉 ?
Wat betreft de geruchten. Ik hoop dat het niet waar is. Totdat het officieel bevestigd wordt, blijven het geruchten.
Toch zie ik een grote maar. Als liefdevolle echtgenoot die integer met zijn vrouw en huwelijk omspringt, zou ik Frederik dan wel aanraden om zich verre te houden van de schijn des kwaads. Natuurlijk is overnachten bij iemand (in dit geval op zijn minst een vriendin) niet per definitie vreemdgaan. Maar je weet toch dat het dan wel zo kan overkomen. Dus zorg dan voor een duidelijk signaal dat de situatie anders is dan men er nu van maakt. Zelfs als het niet waar is, is het toch pijnlijk voor Mary.

Als je als man bij een vriendin gaat slapen, dan vertel je dit gewoon lijkt mij. Daar is niets mis mee.

Wat een mooie jurk. Door de eenvoud komen de kleur en de glans van de stof tot hun recht. Het lichtblauw past er prima bij. De mouwen zijn nu ook in de mode. Voor de gelegenheid een chique, stijlvolle outfit.

Ik vind het geen enorm succes. Te veel stof en aan alle kanten gekreukeld. Jurk ziet eruit als een te krap uniform.

De pofmouwen en het Mao kraagje zijn leuk, maar de jurk trekt en het model harmonieert niet meer. Zie ook een krampachtig stel, ai wat een verschil met voorgaande jaren, hopelijk waait het weer over. Frederikje is ‘een beetje dom geweest’, als het puur roddels zijn, dan sta je daar als stel toch boven, lach je erom, haal je je neus op en ben je samen sterk, maar hier hapert er toch duidelijk iets, heel jammer.

Mooi.

Echter, het witte olifantje met het donkere mannetje erop is niet meer van deze tijd. Wat het ook mag vertegenwoordigen (koloniaal verleden), ik zou het niet meer dragen. Josine, weet je waarom dat wordt gedragen?

Orde van de Olifant (c) Det Danske Kongehus
Van koningin Margrethe van Denemarken kreeg Ingrid de Orde van de Olifant, de oudste en hoogste ridderorde van Denemarken. Het is haar eerste internationale orde. De kans is groot dat de prinses die in september zal dragen, als er een groot gala wordt gegeven ter ere van het 50-jarig regeringsjubileum van Margrethe. Ook Ingrids vader kroonprins Haakon en haar peettante kroonprinses Victoria van Zweden kregen deze orde voor hun 18de verjaardag.

Heel mooi, mooie kleur en mooie schouders.

De overgang van de warm rood fluwelen robe naar deze wat koel ogende blauwe japon is nogal groot.
Laten we zeggen dat dit voor de variatie is gekozen.
Ik vind het een eenvoudige, nette, maar heel stijlvolle outfit, waar in mijn beleving niets mis mee is.
Want uiteindelijk gaat het deze laatste keer nog om de hoofdpersoon, koningin Margrethe!
Zij staat nog 1x in het middelpunt tijdens deze receptie.
Wat zal er veel door haar gedachten gaan in deze weken….!

Ben het met je eens Josine, moet kunnen. Maar een beetje dom is het wel, nu heeft hij op z’n minst de schijn tegen.

Bedoel jij nu dat je samen met één manlijke collega een huis/kamer deelt, of is dat met meerdere collega’s?

Zó mee eens, Josine!
Laten we toch voorzichtig zijn en ons onthouden van speculaties en verdachtmakingen, terwijl we er geen goede grond voor hebben.
Hopelijk bevatten de geruchten en aannames geen waarheid.

Sorry, maar ik vind dit absoluut geen mooie jurk.. maar als de verhalen over het slippertje waar zijn. Kan ik absoluut begrijpen dat Mary even geen zin heeft om te shoppen. Ik ben zeker een voorstander van herdragen, maar het moet ook wel kunnen qua mode

Mooie hommage aan een alom gerespecteerde en geliefde koningin. Dit is ongetwijfeld een emotioneel zware tijd voor haar, maar ik hoop dat zij veel kracht kan putten uit het eerbetoon van de Denen en koningsgezinden wereldwijd.

Prachtig & waarachtig mens en een fantastische koningin 👍🏼

🎶 Bitter Sweet Symphony zeer passend en werkelijk mooi muziekstuk 👌🏼

De jurk zit nog steeds als gegoten, maar ik mis weer een sprankel en wow effect. Ik ben fan van Mary, maar heb het wel een beetje gehad met het alleen nog maar herdragen en vermaken van kleding. Vandaag ook weer een suffe combinatie van jaren geleden.

Wow, 18 jaar oud en dat past gewoon nog!!! Mooie formele japon, maar ze heeft veel mooiere exemplaren.

Kom op Mary, pak eens uit met iets wow-nieuws !
Moeten we nog met de pet rond voor de inhuldigingsjurk? Oh nee, er is geen inhuldiging….

Ik heb zo een vermoeden dat het Mary momenteel niet veel uitmaakt hoe ze eruit ziet en dat de “roddels” vwb haar huwelijk helaas een flinke waarheid bevatten. Woon in Noorwegen en ook hier is het niet alleen rook volgens de kranten maar wel degelijk een flink oplaaiend vuurtje. We gaan het meemaken …., helaas.

Oooh nee dat zou toch wel triest zijn. Als het werkelijk zo is …..

Ik vind het moeilijk in te schatten wat er nu echt aan de hand is, ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat Margrethe op dit moment voor de troonswisseling kiest als het huwelijk van de toekomstige koning op losse schroeven staat.

Dit is precies wat ik ook steeds denk, Margarethe gaat toch niet zo.n belangrijke stap nemen als de geruchten waar zijn?
Ik geloof én hoop dat het roddels zijn .

Ach nee, ja zo zie je maar ieder 🏡 heeft z’n kruis….
Wellicht maakt Mary met deze veel te gedateerde en m.i.. verfomfaaid overkomende robe een statement? 🤔

Mode, uhhh in dit geval een oude jurk 🫣 kan ook communicatief ingezet
worden, daar is laatst nog een blog over verschenen op MKM.

Ik wens het nu nog Deense kroonprinselijk paar sterkte, moois en goeds, dat kunnen ze vast gebruiken ☘️

Prachtige jurk! En ook prachtig dat ze hem nog past. Ik begrijp echt niet hoe al die royals dat doen. Ik ben niet echt aangekomen, maar mijn figuur is toch echt heel anders geworden, waardoor ik heel veel kleding van vroeger niet meer pas.

De kleur is mooi, hij staat Mary maar toch maar niet meer dragen. Het is een echte degelijke winter japon, die haar in 2024 tuttig maakt.

Mooi is anders. Nee weg met deze jurk Mary! Ik las in de krant van een journalist die er gisterenavond bij was dat de sfeer tussen dit echtpaar echt heel koud was, tja en het leek mij zo’n hecht paar. Zo zie je maar je lijkt iemand wel in de kop maar niet in de krop.

Idd weg ermee 👉🏼 De zak van Max of beter de plaatselijke operette vereniging.

Ik hoop toch zo dat alle roddels niet kloppen 🙁

Dat hoop ik ook . En als het wel zo is ,hoop ik van ganser harte, dat het goed komt tussen hun samen.

Sorry maar een 18 jaar oude jurk werkt voor mij totaal niet. De jurk is gedateerd en dat zie je vooral die kop mouwtjes. Brrrr. En weer door😉

Jammer dat de japon kreukelig overkomt, maar hij staat Mary goed.
De foto’s laten zien hoe een kleur anders kan overkomen, de kleur van de meest recente foto is veel mooier en staat Mary prima, al vind ik haar mooier in wat warme en sprekendere kleuren.
En nog in dezelfde jurk passen als 18 jaar geleden👏
Hopelijk gaat het goed met Mary en Frederik, de roddelpers gaat al weer dagen los op hen.

Omdat bewerken weer niet meer gaat, dan maar zo.
Het lijkt erop dat het rokgedeelte is aangepast en minder wijd is. Is helaas niet goed te zien op deze foto’s.