Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 11 apr 1 reacties

Maakt Máxima de Oranjekluis klaar voor haar drie dochters?

Tijdens het staatsbanket droeg koningin Máxima prachtige aquamarijnen uit de nalatenschap van koningin Juliana, maar er was ook iets nieuws te zien… 

Ik kan me zo voorstellen dat de nieuwe aanschaf de meeste bezoekers van deze website niet is opgevallen. Door de jaren heen heeft de koninklijke familie een prachtige verzameling oorhangers bij elkaar gesprokkeld. Deels met clips, deels met stekers, maar van de lange hangers à la Máxima waren er tot nu toe twee opties. Het eerste paar is in de tijd van koningin Juliana gekocht voor bij de robijnen Mellerio Parure. Hieronder zie je Máxima ermee. 


Foto: RVD

Het tweede paar werd in 2008 aan de koninklijke collectie toegevoegd. 

Inmiddels weten de trouwe bezoekers van deze website wel dat de hangers demontabel zijn en vervangen kunnen worden door andere stenen. In de blog over de koninklijke saffieren komen beide hangers voorbij. 

In de blog over de citrienen duiken ze ook op. 

Op Koningsdag 2021 droeg Amalia de diamanten hangers van Máxima met aquamarijnen uit Juliana's nalatenschap. 


Foto PPE

En nu, april 2022, is er dus een derde paar aan de kluis toegevoegd (links) Het gaat om 9 diamantjes van gelijke grootte, waaraan een hanger gedemonteerd kan worden. Met de 'nieuwe' aanschaf is de collectie helemaal klaar voor drie volwassen Oranje-prinsessen. Zoals je ziet staat het woord 'nieuwe' wel tussen aanhalingstekens, want bij de Oranjes weet je nooit zeker of iets echt nieuw is. Het kan even goed zijn dat de achttien diamantjes ongebruikt in de koninklijk kluis lagen of uit een ander juweel zijn gedemonteerd. Heerlijk, die mysteries!  

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Deze lange oorbellen ik fantastisch vooral met de citrienen en aquamarijnen.