Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 28 feb 0 reacties

Máxima's saffieren oorhangers

Dankzij een ingenieus systeem van haakjes en schroefjes kunnen de meeste juwelen uit de koninklijke collectie onderling gecombineerd worden. Een deel van een diadeem kan bijvoorbeeld dienst doen als broche, en een amband met rode stenen kan getransformeerd worden naar oorhangers. Onlangs keken we al naar Máxima's mix- en matchwerk op het gebied van haar citrienen, en vandaag zijn de saffieren aan de beurt. 

Laten we beginnen met een mooie foto, want dat is natuurlijk altijd een goed idee. Deze foto, genomen in Denemarken, is inmiddels tien jaar oud. Ik herinner me het moment nog als de dag van gisteren, want de verjaardag van koningin Margrethe dreigde toen in de soep te lopen door een vulkaanuitbarsting, waardoor het vliegverkeer grotendeels plat lag. Gelukkig lieten de Oranjes zich niet kisten en kwamen ze per trein, anders hadden we misschien nog wel veel langer moeten wachten op deze mooie jurk en oorhangers. 

Door de jaren heen hebben we Máxima met negen verschillende saffieren oorhangers gezien. De meeste stenen die je hieronder ziet, komen van het huwelijksdiadeem van koningin Wilhelmina. Na haar dood is dat juweel opgebroken en onder de vier Soestdijk-prinsessen verdeeld. Op foto 1,2 en 4 zien we de prinses/koningin met de saffieren oorhangers die haar schoonmoeder van de erfenis liet maken. Op foto 3 zien we het schakelstuk van de robijnen Mellerio parure, gecombineerd met de stenen van foto 2. Op foto 5 zien we de hangers die prinses Margriet van haar deel van de saffieren liet maken. Best bijzonder dat Máxima juist deze juweeltjes droeg op de dag van de inhuldiging. 

Op foto 6 zien we de steker en het schakelstuk van de Robijnen Mellerio Parure, gecombineerd met een druppelvormige saffier. Op foto 7 zien we hetzelfde idee, maar dan met de saffieren van foto 2,3,4. De oorbellen op foto 8 zou ik kunnen omschrijven als oud & nieuw, want hier zien we Máxima's oorhangers van de Turkse juwelier Kafkas, gecombineerd met de druppelvormige saffier van foto 6. En last but not least zien we de steen van 2,3,4 en 7 weer, maar nu gecombineerd met een ronde steker van diamant. 

 

Vanmiddag vertelde ik aan Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten én sieradenontwerpster, over mijn plannen voor dit artikel. Spontaan bood ze aan om een paar oorbellen à la Máxima te verloten. En wel deze hangers van lapis lazuli à 20 euro. Dus wil jij net als Máxima shinen met een paar blauwe stenen in je oren? Stuur me dan even een mailtje: [email protected]. Zijn de hangers niet naar jouw smaak, maar zoek je nog wel een paar leuke bellen voor het voorjaar? Neem dan gerust een kijkje in de webshop van Justine. 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments