Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 19 feb 0 reacties

Deze bijzondere oorbellen droeg Máxima gisteren

Anno 2020 heeft Máxima een enorme oorbellencollectie tot haar beschikking, maar kort na haar huwelijk was de keuze natuurlijk wel wat minder reuze. De citrienen oorhangers die voor het eerst opdoken in 2003, werden dan ook regelmatig van van stal gehaald. 

De geboorteverhalen van koninklijke juwelen leveren doorgaans ontroerende verhalen op, maar kloppen ze ook? Doorgaans gelukkig wel, maar in het geval van Máxima's oorhangers van citrien en diamant niet. Het verhaal gaat dat Máxima de juweeltjes kreeg na en ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, maar in werkelijkheid droeg ze ze al tijdens een concert in Salzburg, augustus 2003. Het veel vertelde geboorteverhaal klopt dus niet, maar dat maakt ze gelukkig niet minder mooi. 

Op de detailfoto zijn de drie onderdelen van de oorhanger goed te zien: 
– Een diamanten oorsteker (A), uit de nalatenschap van koningin Juliana
– Een metalen kettinkje (B) 
– een peervormige hanger van citrien (C)

Door de jaren heen is de set enorm uitgebreid. Anno 2020 kan de koningin varieren met stekers, kettinkjes en pendanten. Ik heb de verschillende versies voor je op een rij gezet. 

Optie 2: Simpel oorhaakje (D)+ metalen kettinkje (B) + peervormige pendant (C)
Optie 3: Oorsteker van Juliana (A) + diamanten tussenstuk uit de nalatenschap van koningin Juliana (E) + peervormige pendant (C)
Optie 4: Oorsteker van Juliana (A) + peervormige pendant (C)

Voor haar 38ste verjaardag kreeg Máxima van Willem-Alexander een paar oorhangers cadeau van de Turkse juwelier Kafkas (links). Zowel de oorstekers als het diamanten kettinkje van het verjaardagsgeschenk worden nu gecombineerd met de citrienen. En sinds 2011 is er ook nog een grotere hanger van citrien aan de mogelijkheden toegevoegd. (rechts)

Foto links: Het verjaardagsgeschenk
Foto midden, optie 5: Oorsteker Kafkas (F) + diamanten tussenstuk van Kafkas (G) + peervormige citrien (C) 
Foto rechts, optie 6: Oorstekers Kafkas (F) + diamanten tussenstuk van Kafkas (G) + grotere pendant van citrien 

Tijdens het seminar van gisteren droeg koningin Máxima optie 2: het simpele oorhaakje, het metalen kettinkje en de peervormige citrien. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments