Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 jul 31 reacties

Love it or leave it? Máxima’s verenjurk van Valentino

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: een zwarte avondjurk van Valentino.

Het kledingstuk in kwestie kwam in beeld op de 75e verjaardag van koningin Margrethe van Denemarken, april 2015. Vreemd genoeg betreft het een ontwerp uit de zomercollectie 2007 van Valentino. De kans is dus aanwezig dat de jurk acht jaar in de kast heeft gehangen voor het debuut, maar ik sluit ook niet uit dat de koningin gericht op zoek is gegaan naar een jurk met margrieten vanwege de naam van de jarige en zo op deze jurk stuitte. Hij staat prominent in het jubileumboek van Valentino en ik weet dat deze dikke pil op een van Máxima’s salontafels ligt.

Foto: PPE/Van Katwijk

Hoe het ook zij: de top van de japon bestaat uit geborduurde margrieten (langs de hals en manchetten), een bloezend bovenlijfje met vleesmuismouwen en een boothals.

Foto: BSR

Op het gelaagde rokgedeelte komen de margrieten ook weer terug. Onder de bovenste roezel zijn ze voorzien van zwarte voering, maar na de eerste verenlaag biedt het broderie d’art een subtiel doorkijkje naar Hare Majesteits benen.

Het kapsel staat natuurlijk los van de jurk, maar nu we het toch over deze look hebben, wil ik ook graag nog even inzoomen op Máxima’s chignon van die avond. Wat een juweeltje!

Foto: BSR

Oké, tot zover de beschrijving. Nu is het de beurt aan jou om de koningin te adviseren. Zeg het maar: love it (houden) or leave it (weg doen)?

De zwarte avondjurk van Valentino...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
31 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ben geen fan van Valentino, en deze jurk laat ook weer zien waarom. Te veel van alles. De jurk met visnetten moet wel een van de lelijkste jurken zijn die ze ooit gedragen heeft, wat mij betreft, maar deze dingt zeker mee naar de tweede prijs.

Op het eerste oog was ik geen fan, maar ik vind m nu echt wel mooi met alle details.

Nu ik de details zo zie vind ik ‘m toch wel erg mooi! Lange tijd vond ik het mwah, mening bijgesteld dus 😉

Samen met die andere zwarte ( visnet) valentino jurk vind ik ook deze jurk niet geslaagd om het “o” woord maar niet te gebruiken. Mi absoluut geen koninklijke uitstraling.

De rok doet me denken aan die raffia parasols. Dus leave it

Juist, mij ook. Of raffia Hawaii rokjes.

De gedachte van Margrieten voor tante Daisy is uiterst sympathiek!! Verder vind ik dit gewaad met dito schoenen meer iets voor op het woonwagenkamp.

Beste Mario1974, dat smaken verschillen is vanzelfsprekend, dat is het leuke van dit blog. Blijkbaar houdt u niet van boho en flamboyante kleding, maar om nou zo denigrerend te doen over bewoners van een woonwagenkamp heeft toch niets met mode te maken, jammer.

Dank je wel Catherine!

Niet haar leukste jurk. Ik geloof dat ik het vooral jammer vind dat hij zwart is.

Vind het wel een mooie jurk hoor, door de glimmende steentjes en de volants heel feestelijk, beetje Charleston periode. De juwelen en het kapsel met losse lok zijn er perfect bij. Wel een beetje jammer van de overhangende teentjes, maar als de schoen maar net past en de hak is heel hoog, glij je denk ik ook wel naar voren over de rand, beetje rode lak was mooi geweest. Kortom, love it!

Helemaal top! Ik ben voor! 💪

Aan Maxima zelf ligt t niet, zei straalt maar deze outfit hoef ik niet per-se terug te zien, heb t sowieso niet zo op van die gelaagde jurken, wat mij betreft de enig mooie laagjesjurk, de lichtblauwe van de contraprestatie in Duitsland, vorig jaar! https://www.modekoninginmaxima.nl/wp-content/uploads/2022/07/blauw1.jpg

Love it! Zeker geen jurk voor iedere gelegenheid (b.v. niet voor een staatsbezoek naar mijn mening), maar absoluut een geslaagde jurk. Echt Maxima, met wat flair! Ze heeft nog wel een aantal van dit soort “feest-jurken”, b.v. de Tom Ford uit Parijs – die wil je ook niet te vaak zien maar is leuk voor bepaalde gelegenheden.
Bovendien mooie symboliek met de margrieten – ik kan het altijd waarderen als op deze manier extra moeite gedaan wordt.
Ik zou ook niet weten waarom zwart Maxima niet goed staat? Ik vind in ieder geval van wel!
Aandachtspuntje: tenen die over de schoenen/sandalen heen komen, dat heeft Maxima helaas wel vaker… Geen gezicht. En gelakte teennagels mag ook wel met open schoenen en voor zulk een gelegenheid!

Oh vanwege de Margrietjes. Dat is attent.
Als stel outfits totaal in harmonie.
Twee pluspunten dus, maar die zwarte franje zou ik eraf halen bij herdragen en zwarte slanke onderkant maken, inkorten en dan kan die mooi op een 4 mei, mits goed weertje.
T kapsel is super en deze bescheiden tiara is zo een plaatje.

Prachtige jurk, maar ook wel erg overdadig: en het borduurwerk en de franje onderaan🤭Maxima kan het hebben en de kleur is bescheiden, maar er hangen veel mooiere creaties in Máxima’s closet

Hihi.. 🥩 muizenmouw 😉

Prachtig plaatje!

De symboliek erachter kan ik waarderen (Margrethe – Daisy – Margriet), maar voor de rest vind ik de jurk echt niets.

mooie japon op zich maar ik ben niet zo gek op zwart voor maxima

ik vind de bovenkant van de jurk niet zo mooi maar toch voor Love it gekozen, want ik zou het inderdaad mooier vinden met een strak (fluwelen) bovenlijfje

Super mooie jurk! Dus natuurlijk gestemd op love it!

Leave it. Een mooi stemmig plaatje van koning en koningin maar ik vind deze jurk niet mooi. Als ik Maxima was liet ik de jurk vermaken. Het bovengedeelte met een zwierige A- lijn rok. En het verengedeelte met een strak bovenlijfje. Het haar is een waar kunstwerkje, prachtig.

Love it! Niet op een staatsbanket, maar op een verjaardagsfeest of zo’n soort gelegenheid, graag!

Juist, voor mij ook!
Niet voor een staatbanket, maar leuk op een feest met een koninklijk tintje.

Het kapsel tezamen met het diadeem is prachtig. De jurk neigt naar ordinair maar is het net niet. Ik vind dit echt bij Máxima passen: niet te braaf en de margrieten voor Daisy vind ik schattig bedacht. De jurk doet me trouwens denken aan de hardroze bij het feest van de 40-jarige WA. Ook nét niet ordi maar smashing.

Het totaalplaatje van ons koningspaar op deze foto vind ik heel mooi en keurig verzorgd! De japon staat Maxima goed. Wel wil ik de kanttekening maken er niet zeker van te zijn hoe de jurk oogt wanneer het ordelint zou ontbreken….! Dan zal het somberder overkomen en door al die margrieten is het niet zo eenvoudig om met een sieraad te werken.
Toch gestemd op love it! Aan Maxima de uitdaging er een volgende keer wéér een mooi geheel van te maken! En ja, ze mag gerust voor hetzelfde kapsel kiezen hoor. Zó mooi!

Ik vind de bovenkant erg mooi, ook Maxima’s hoofd. De onderkant vind ik niks met al die franjes.

Zo denk ik er ook over!

Heel leuk die margrieten verwerkt in de japon en passend voor het verjaardagsfeestje van koningin Margrethe maar ik vind hem niet mooi, vooral het rokgedeelte is het niet voor mij, heb dus leave it gestemd en ja, het werkt!!! Leuk zo’n poll! Schitterend kapsel overigens!!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Leave it. Ik houd niet zo van zwart bij Maxima. Ben ook niet zo dol op die roedels. En dan die schoenen.. Lijken te klein. Kapsel is wel heel mooi