Avatar foto Door Josine Droogendijk
Nederlandse prinsessen 13 jun 0 reacties

Liveblog: Koninklijke gasten bij het huwelijk van Prins Carl-Philip & Sofia Hellqvist

LIVEBLOG: Koninklijke gasten bij het huwelijk van Prins Carl-Philip & Sofia Hellqvist.

Meer info over het huwelijk.

De livestream van 15:00 – 0:00 uur.

15:20 uur: De eerste gasten arriveren. Ook de hoofdpredikant, emeritus Biskop Lars-Göran Lönnermark is gearriveerd. Hij zal samen met Hofpredikant Michael Bjerkhagen de huwelijksdienst leiden.

15:30 uur: De liturgie van de huwelijksdienst is hier te vinden. SVT toonde diverse beelden uit Carl Philips jeugd. Hier 1 foto.

15:37 Eerste beelden van Prinses Tatiana van Griekenland! Haar kapper plaatste deze foto op instagram.

Foto ©danielphuhuynh op Instagram

15:38 Louise Gottlieb, vriendin van Prinses Madeleine (en blijkbaar ook van Prins Carl Philip) is gearriveerd met haar partner.

15:40 De kerk loopt langzaam vol.

15:45 uur Edward, Sophie en Japanse Prinses Takamado vertrokken bij hotel. Sophie draagt bij haar japon de diamanten tiara met aquamarijn. De eerste keer dat we de hertogin zagen met het hoofdsieraad was in 2005 in Monaco, maar nog steeds is de exacte herkomst niet bekend.

15:50 Prins Nikolaos en Prinses Tatiana van Griekenland zijn gearriveerd bij de Koninklijke Kapel. Tatiana draagt een japon van Celia Kritharioti.

Koningin Silvia draagt vandaag ​​een licht lila jurk in zijde satijn. De jurk is geborduurd met kant, pailletten en steentjes. Qua juwelen draagt de Koningin de Leuchtenberg parure, bestaande uit saffieren en diamanten: een diadeem, oorhangers, een broche, een collier met briljanten en een armband uit de koninklijke kluis. 

Kroonprinses Victoria draagt een japon van H&M Conscious. De japon is niet exact op internet te vinden, maar wel een japon met een vergelijkbaar rokgedeelte. Victoria draagt voor de eerste keer in haar leven de diamanten Connaught-tiara.

 

De hoogzwangere prinses Madeleine draagt vandaag een abrikooskleurige positie japon van Elie Saab. Met dank aan Juliette hebben we inmiddels afbeeldingen van de japon, die zo te zien speciaal is vermaakt. De japon staat haar prachtig!

Madeleine draagt haar privé-diadeem en Vasaoorhangers.

Prinses Leonore in een jurkje van haar betovergrootvader Gustav Vl Adolf.

Koningin Margrethe draagt de rode galajurk die ze ook tijdens een van de feesten voor haar 75e verjaardag droeg. Qua juwelen draagt ze de Baden-Palmette tiara.

Koningin Mathilde draagt een blauwe japon. Qua juwelen draagt ze onder andere het Diadeem der Negen Provincien.

Prinses Mary:

Mette Marit in een japon van Giambattista Valli: 

Sophie:

Prinses Marie:

Koningin Sonja draagt een knalgele galajurk (zet even je zonnebril op), samen met Koningin Margrethe en koningin Máxima. Koningin Sonja draagt Koningin Mauds pareltiara.

19:15 – 19:30 De Koninklijke gasten en het bruidspaar arriveert in de Vita Havet, de zaal van het Koninklijk Paleis waar het feest gehouden wordt.

20:35 uur: Koning Carl Gustaf heeft zojuist zijn toespraak gehouden. Hij richtte eerste het woord tot Carl Philip, vervolgens tot Sofia. Hij heette Sofia welkom in de familie, en noemde haar een warm en open persoon. Ook heette hij de familie Hellqvist welkom in de familie.

Het menu is hier te vinden (in het Zweeds). 

21:30 uur: Zojuist hield Erik Hellqvist, de vader van Prinses Sofia, zijn toespraak. Aansluitend werd deel 3 van het menu opgediend: gerookte snoek met saus (voor de exacte details, zie de link naar het menu).

22:30 uur: Prins Carl Philip heeft zojuist zijn toespraak gehouden. Aansluitend werd het 'toetje' geserveerd. Hm, je zou er zin in krijgen!

23:00 uur: Prinses Sofia had zojuist een heel bijzondere verrassing voor Prins Carl-Philip. Sofia had op eigen houtje een zangeres geregeld die een lied kwam zingen. Ineens kreeg werd afgekondigd dat Prinses Sofia het woord zou krijgen. Sofia hield een heel korte toespraakje, waarin ze zei een verrassing te hebben voor haar man. Prins Carl-Philip was compleet verbluft en raakte helemaal ontroerd van het lied en het gebaar. Na afloop werd er natuurlijk gekust, en het verliefde stel had even alleen oog voor elkaar!

23:45 uur: Prins Carl-Philip en Prinses Sofia hebben zojuist de zeer bijzondere bruidstaart aangesneden. De taart heeft onder andere de smaken pistache en rabarber. 

00:30 uur: Prins Carl-Philip en Prinses Sofia hebben zojuist gedanst. Kort daarna kwamen ook Koning Carl Gustaf en Sofia's moeder, Koningin Silvia en Sofia's vader de dansvloer op, gevolgd door Kroonprinses Victoria en Prins Daniel en anderen.

LIVEBLOG GESLOTEN

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog,  met veel (informatieve) hulp van Josine Droogendijk. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments