Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 08 sep 11 reacties

LIVEBLOG: Grote zorgen om Queen Elizabeth

Zoals jullie misschien al wel hebben mee gekregen, zijn er grote zorgen om de gezondheid van Queen Elizabeth. Familieleden zijn onderweg naar Balmoral, waar ze verblijft. Buckingham Palace gaf een statement vrij:

A statement from Buckingham Palace

Published 8 September 2022

Following further evaluation this morning, The Queen’s doctors are concerned for Her Majesty’s health and have recommended she remain under medical supervision.

The Queen remains comfortable and at Balmoral.

Statement from Bucking Palace

We openen deze liveblog, zodat we het belangrijkste nieuws hierover kunnen melden, maar vooral ook om onderling te kunnen ‘praten’ over de Queen en haar gezondheidssituatie. Wil je steeds op de hoogte blijven van het nieuws rondom haar, dan kun je deze livestream van BBC volgen.

De Queen vierde eerder dit jaar nog haar 70-jarige regeringsjubileum, maar kon daar om gezondheidsredenen zelf nagenoeg niet bij aanwezig zijn.

Foto ©PPE/Nieboer

Omdat er een gezondheidsupdate middels een persverklaring kwam van Buckingham Palace en alle kinderen onderweg zijn naar Balmoral, waar ze verblijft, wordt dit gezien als teken dat het niet goed gaat met haar. De Prins van Wales en Camilla zijn inmiddels bij haar, evenals de Princess Royal (prinses Anne). Prins William is samen met de Hertog en Hertogin van Wessex (Edward en Sophie) en prins Andrew geland op Aberdeen. Prins Harry en Meghan waren in het Verenigd Koninkrijk. Ze zouden vanavond bij een benefietgala zijn, maar hebben dit afgezegd. Prins Harry is onderweg naar de Queen, Meghan blijft op Windsor. Ook Catherine is niet aanwezig, zij is bij de kinderen gebleven.

Foto ©PPE/Nieboer

19:15 uur 08/09/22 Een kleine 3 kwartier geleden werd gemeld dat alle 4 kinderen en Prins William inmiddels zijn aangekomen op Balmoral Castle.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ben er stil van, ze was een anker voor de Britten, mooi van binnen en van buiten, diep respect voor deze bijzondere plichtsgetrouwe en altijd stijlvolle vrouw.

Zojuist het trieste bericht dat Hare Majesteit Queen Elisabeth II is overleden. In gedachten bij haar familie.

Hoor zojuist dat Queen Elizabeth is overleden. Gecondoleerd voor alle familie.🙏🏻

Last edited 1 jaar geleden by lente-Tine

Bbc world heeft zonet het overlijden van de queen aangekondigd

Ze is altijd zo daadkrachtig, maar de laatste dagen zag ze er erg broos uit. Ze heeft een respectabele leeftijd en ik hoop dat ze nog opknapt.. maar dat alle kinderen nu bij haar zijn en het statement wat Buckingham Palace heeft gegeven klinkt niet goed. Heel veel sterkte voor de familie en de Queen. Zoals ik al een paar keer heb gezien “ God save the Queen”

Al zo oud, en al zo lang the Queen. Ik heb veel respect voor deze dame. Ik wens iedereen sterkte! 👑

Dank u wel josine en petra.
The queen, een toonbeeld van plichtsbesef …. voor zovele van ons is zij de enige “queen” er ooit geweest ..
Mijn gedachten gaan naar haar familie aan wie ik veel sterkte wens in deze ” bangelijke” tijd.

Wat een enorme schok en zorg voor de familie en alle Britten. Veel sterkte voor de familie in deze onzekere en verdrietige tijd.
Ik volg het nieuws via de BBC, echt zo indrukwekkend

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Veel sterkte voor haar kinderen en directe familie. Heel droevig dat haar gezondheid achteruit gaat, ook al is ze dan al 96 jaar oud, blijft moeilijk.