Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 06 jan 10 reacties

Letizia bewijst: een hak hóeft niet torenhoog te zijn

Ze heeft last van haar middenvoetbeentjes en daarom draagt Letizia van Spanje steeds vaker geen of lagere hakken. Zo ook bij de militaire parade die vandaag plaatsvond.

Op 6 januari vieren ze in Spanje het feest van de Driekoningen. Naast dat er gestrooid wordt met cadeautjes en lekkernijen, worden ook de strijdkrachten in het zonnetje gezet. Op 6 januari 1782 heroverde een Spaans-Franse coalitie het eiland Menorca van de Britten. De toenmalige koning, Carlos de Derde, wees de dag aan als ‘militair Pasen, oftewel Pasqua Militar. (Bron: Vorsten)

Traditiegetrouw was koning Felipe bij de feestelijkheden aanwezig, net als zijn vrouw en oudste dochter. Omdat Leonor een militaire opleiding volgt, ging ze -net als haar vader- gekleed in een uniform. Voor koningin Letizia schreef het draaiboek een lange jurk of rok voor. En wie goed kijkt naar onderstaande foto, ziet dat de pumps van Letizia een bescheiden hak hebben.

BSR

Mooi hoeft niet torenhoog te zijn.

Casa Real
Casa Real
Casa Real
Casa Real

Voorheen kon koningin Letizia op 6 januari worden uitgetekend in een spraakmakende outfit. Volgens het Spaanse tijdschrift Vanitatis koos ze dit jaar bewust voor een klassieke, bescheiden look, om zo haar dochter Leonor op de voorgrond te stellen. Als dat waar is, vind ik Letizia’s keuze naast mooi ook erg gepast. Haar zwarte rok is overigens van het merk Bouret.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
10 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk model hakje en een hele elegante schoen.

Beter voor haar voeten en zeker bij zo’n stijlvolle, vrouwelijke outfit nog elegant genoeg!
Super chique. Less is more. Ik hou ervan. En leuk ook, haar kapsel in een staart.

Mooi hoor en beter voor de voetjes.
Door het diabolohakje en puntneusje van de schoen blijft het toch elegant.
Mooie bescheiden look, maar Letitzia heeft natuurlijk ook niet veel nodig, juist als ze teveel uitpakt, valt ze zelf wat weg, dus dat is jammer.

Dit is prima toch? De hakhoogte heeft al eens eerder ter discussie gestaan. Ik begrijp niet waarom de dames gedoemd zijn om van die hoge hakken te dragen. Nergens voor nodig.

Hele mooie schoenen, met een prima hak! Ik snap haar helemaal…..

Wat is het toch een elegante vrouw. Slim die wat lagere hakken. Net zo mooi en stijlvol.
Ik verbaas me altijd hoe de royals het volhouden op die enorme hakken, hoe mooi ik de pumps ook vind. Van mij mogen meer koninginnen en prinsessen hiervoor kiezen

Wat een elegante outfit van koningin Letizia, en haar capemantel vind ik prachtig!
Het kapsel met paardestaart vind ik haar heel leuk staan.
Oh ja, het gaat hier om de schoenen…..; prima model met draagbare hak hoor.
Ik zou alle vrouwelijke Royals willen adviseren deze hakhoogte eens wat vaker te kiezen.
Doet geen afbreuk aan de stijl en is voetvriendelijker.
Zó lief, die blik tussen moeder en dochter!
Een knap, charmant drietal hoor!

Ik vind hoge hakken altijd super elegant, maar weet ook dat dit heel slecht is voor je voeten. En tegenwoordig zijn er heel veel soorten schoenen, plat of met een lagere hak, die zeker ook elegant kunnen staan. Wel is het belangrijk dat de combinatie klopt schoenen/outfit. Zoals we bij Maxima al een paar keer hebben gezien kan het geheel er dan erg oubollig uitzien😉

Ik draag zelf hakken 5-7 cm. Dat doet geen afbreuk aan een jurk of pak. Het gaat om de juiste vorm van de schoen en hak. Dit bewijst dat alweer.
Nu draag ik geen galajurken, maar bij een gesloten rokgedeelte zou je het niet eens echt zien.
De rok en blouse zijn stijlvol, de split geeft wat pit.

Eigenlijk vind ik dit een elegantere hak – diabolo hak – dan die (grof gezegd) palen van hakken die de meesten dragen. En dat is niet nodig want veel van de royals zijn al lang. Ze lopen er wel elegant op, dat moet ook gezegd worden.