Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 03 nov 13 reacties

Lekker kijken: deze royals verloofden zich in het wit/beige

In eerdere blogs keken we naar Royals die zich verloofden in rood en in blauw. Er zijn ook nog verschillende dames die zich verloofden in de kleuren wit en/of beige. Moderator Petra heeft er een overzicht van gemaakt.

Laten we beginnen met een leuk weetje waar helaas geen beeld van is. Tijdens de bekendmaking van de verloving droeg Máxima een rode jurk van Joseph Ting. Toen het mediamoment achter de rug was, trok ze een witte jurk aan van Natan om haar verloving te vieren. Dus ja, Máxima had twee verlovingsjurken en één daarvan was wit.

Letizia Ortiz Rocasolano

Letizia Ortiz Rocasolano droeg een spierwit broekpak tijdens de bekendmaking van haar verloving met de Spaanse kroonprins Felipe. De Spaanse jongedame was tv-presentatrice van beroep. Op 31 oktober 2003 presenteerde ze nog het 9-uur journaal, de volgende dag was ze zelf groot in het nieuws. De twee hadden hun relatie, die nog maar een jaar duurde, volledig geheim weten te houden. Letizia was gescheiden, niet Rooms katholiek en niet van adel. Dat deed wel wat stof opwaaien in Spanje. Omdat ze niet voor de kerk was getrouwd, was de scheiding gelukkig niet onoverkomelijk. En zo trouwde het paar op 22 mei 2004 in de Almuneda kathedraal van Madrid.

BSR

Marie Cavallier

Op 3 oktober 2007 werd de verloving bekend gemaakt tussen de Franse Marie Agathe Odille Cavallier en de Deense prins Joachim. Marie droeg op de officiële verlovingsfoto’s een witte plissé rok met een wit jasje.

Mary Donaldson

Geen wit voor Mary Elizabeth Donaldson, maar champagnekleur. De verloofde van kroonprins Frederik van Denemarken koos voor een jurk met twee bronskleurige banden rond de taille. Buiten droeg ze er een witte bouclé mantel bij. Frederik en Mary ontmoetten elkaar op de Olympische Spelen in Sydney in 2000. Op 8 oktober 2003 maakten ze hun verloving bekend.

(c) BSR

Mette-Marit Tjessem Høiby

De Noorse Mette-Marit Tjessem Høiby koos op haar beurt voor een beige mantelpak. Op 1 december 2000 werd haar verloving met de Noorse kroonprins Haakon bekend gemaakt. Het paar ontmoette elkaar op in 1999 op het Quart Festival in Noorwegen. Mette-Marit had op dat moment een zoontje van twee jaar, maar Haakon viel als een blok voor haar en ging er volledig voor. Misschien was het maar gelukkig dat zijn vader, koning Harald, een jarenlange strijd had gekend en zelf vol had gehouden om met zijn Sonja te mogen trouwen. Zo deed ook kroonprins Haakon, en niet alleen Mette-Marit, maar ook haar zoontje Marius, werd volledig geaccepteerd binnen de koninklijke familie.

Silvia Sommerlath

Silvia Renate Sommerlath is de vrouw die het hart van de Zweedse kroonprins Carl Gustaf veroverde. Ze ontmoetten elkaar op de Olympische Spelen van 1972 in München. In 1973 overleed de grootvader van koning Carl Gustaf en werd hij koning van Zweden. Op 12 maart 1976 werd de verloving tussen Silvia Sommerlath en koning Carl Gustaf van Zweden bekend gemaakt. Silvia droeg een witte rok met donkere strepen, gecombineerd met een witte blouse en een bijpassende sjaal. Na haar huwelijk zou Silvia gelijk koningin van Zweden worden.

Claire Lademacher

Op 13 december 2012 werd de verloving bekend gemaakt tussen de Luxemburgse prins Felix en Claire Margaretha Lademacher. Claire groeide op in Duitsland. De twee ontmoetten elkaar op kostschool in Zwitserland. Bij de bekendmaking van hun verloving, droeg Claire een champagnekleurige jurk.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Lili Rosboch von Wolkenstein

Lili introduceerde zichzelf in een witte jurk met een bouclé jasje.

Tatiana Blatnik

De Griekse prins Nikolaos maakte op 28 december 2009 zijn verloving met Tatiana Blatnik bekend. Tatiana ging gekleed in een heel mooi en elegant wit mantelpakje.

Mabel Wisse Smit

Mabel Wisse Smit droeg een wit mantelpakje, tijdens de bekendmaking van haar verloving met prins Friso op 30 juni 2003.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Lili t mooist
Silvia, wat een beauty toch.
En MM moest iets braafs uitstralen met haar wilde verleden. Braver dan deze outfit kan niet.

Mabel staat voor mij bovenaan, daarna Mary en Letizia.
Ik vind eigenlijk de meeste kleding niet echt geweldig, is ook wel logisch. Je moet je presenteren aan “de wereld” en vooral niet teveel opvallen.
Gelukkig hebben de meesten daarna meer hun eigen stijl kunnen laten zien of ontwikkelen.
Schrik wel van Letizia, je ziet nu pas hoeveel ze heeft laten “verbouwen”.

Letitia is echt onherkenbaar 😬

Mary staat voor mij bovenaan, mooi jasje en kapsel. Daarna Letitia, de kraag van het jasje heeft een mooi model.

Mary, Tatiana en Mabel met stip bovenaan. Ook Letizia mooi in het broekpak. Verder bijzonder hoe de mode in in de loop van de jaren is veranderd

🤍 Mabel 👌🏼

Verder, kan de RVD vice versa ook als bron ingezet worden om de tweede witte verlovingsjurk van Máxima met ons te delen? Of heb ik iets gemist wellicht?

Super mooi die witte en champagne kleurige outfits. Mary, Mabel en Letitia zijn wat mij betreft de toppers. Claire vind ik ook heel mooi, maar met de blik van nu is het jurkje mij net iets te kort. Grappig om te zien hoe de mode verandert en sommige outfits ech5 tijdloos zijn, ander zwaar gedateerd.

Marie en Mabel vind ik het mooiste gekleed. Mette Marit dat vind ik niet zo mooi en Clair vind ik ronduit kinderachtig, iets voor een meisje van de puber leeftijd. Rokje veel te kort en zwarte panty vind ik er niet moot bij. Dit vind echt de lelijkste combi.

Leuk om al dat jong geluk tijdens de verloving te bekijken.
Qua kleding staat Mabel voor mij op de eerste plaats.
Nummer 2 gaat naar Marie, en Silvia zet ik op nr. 3.
De foto van Mette-Marit en Haakon raakt mij….
Heel eenvoudig en netjes gekleed, maar het zit hem voor mij in hun houding met de haast schuchtere, liefdevolle blik naar elkaar……het heeft iets ontwapenends en voelt nog zo pril en bescheiden.

Dat mantelpak van Mette-Marit, daar zat toch echt kraak noch smaak aan… Haar haren waren toen ook nog meer donkerblond.
Het pakje van Lily was ook erg bleekjes.
Mary zoals altijd mooi, ook haar kapsel. Mabel trouwens ook.

Mary Donaldson met stip bovenaan.
Marie , hele goede 2e .
En Sylvia, super, wat een prachtige dame was het toch en ook nu nog altijd charmant en goed gekleed.
Mabel, ,prachtig pakje, stijlvol zelfs.
Mette Marith, helaas onderaan de lijst, ik vind het zelfs beetje sneu staan .
Ook de anderen zien er goed uit, boucle jasje zelfs heel leuk, kan nu weer zo gedragen worden.

Letizia en mabel vind ik mooi..

Hi hi, wat een leuke achternaam: von Wolkenstein. Outfit Mabel vind ik het mooist, Mary ook mooi.