Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zojuist in Den Haag het condoleanceregister getekend. Zoals jullie kunnen zien, draagt de koningin een witte top met een zwarte broek, maar ik denk dat de kleding op dit moment niet van belang is. Ik vind het mooi om te zien dat het koningspaar meeleeft met de nabestaanden en ik verwacht dat we de komende tijd nog meer betrokkenheid zullen zien.

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 19 aug 2014 - 10:59

Oeps, 2x ..

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 19 aug 2014 - 10:58

Helemaal met je eens Suyari.
En Maxi weet van geen ophouden als het over hun vakantie gaat. Word er zo langzamerhand heel moe van.

afbeelding van Suyari

Suyari

dinsdag 19 aug 2014 - 09:57

Wat weer een zure reactie, ik word wel een beetje suf van al dat geouweneel over hun vakantie. Gun ze het!!! Ik hoop van harte dat onze koningin hier nooit leest, want ik zou er moe van worden al dit gezever over hun vakantie. Ze is het hele jaar superdruk maar dit wordt haar niet gegund, even tijd voor de meiden en haar man. Heb je nog nooit van videovergaderen gehoord?? heel normaal hoor in deze tijd. Een premier heeft een heel andere taak als een koning. Ben blij dat ik een gewone burger bent, ik ben bezig aan de laatste week van 6 weken vakantie en iedereen vindt het heerlijk, leuk en fijn voor mij!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 19 aug 2014 - 11:05

De koning ondertekent ook gewoon wetten en besluiten via de tablet. Moderne media is zo ideaal. Ik denk dat wij geen benul hebben van wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Onlangs kwamen er foto's online van een overleg op het Binnenhof, maar uiteraard hebben ze veel vaker dergelijke afspraken op de agenda staan. Het passen van de Prinsjesdagjurk, hoe leuk ook, kost vaak al 2 (NATAN) of 3/4 middagen en dan vergeten we alle overleggen nog over de agenda en het beleid. Laten we oppassen dat het onderwerp vakantie geen stokpaardje wordt, want wat mij betreft blijft dit onderwerp de komende weken even rusten. Ik ben daar wel over uitgepraat :P

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 19 aug 2014 - 00:11

Hoe dan ook treurig dat het koningspaar al een maand met vakantie is, terwijl er hier zoveel aan de hand is. Ik zou als premier geen zin hebben om telefonisch verslag uit te brengen aan een koning die vakantie viert, terwijl ikzelf mijn eigen vakantie moest afbreken..

afbeelding van Gert

Gert

woensdag 23 jul 2014 - 13:29

Het lijkt zo langzamerhand wel een forum hier om het wel en wee van de koning en koningin deze dagen te bespreken. Wel of niet oprecht medeleven, hadden ze hier moeten blijven of niet, etc. Wat is wijsheid deze dagen? Ik durf het niet te zeggen, ik kan dan ook zeker niet over een ander oordelen.

Vandaag of morgen zullen er ook foto's verschijnen van de bijeenkomst vanmiddag.
Josine, als ik jou was zou ik niet de mogelijkheid bieden aan de lezers om een reactie te plaatsen. Anders blijven we steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraaien....

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 23 jul 2014 - 12:44

Sorry, maar ik vind toch echt dat mensen een mening mogen hebben over het gedrag van hun staatshoofd. En juist vooral in dagen zoals deze. Ik vind het zeer vreemd dat hij nu herhaaldelijk op en neer gaat vliegen. Is mijn mening de "juiste"? Geen idee.
Moet dit besproken worden op een modeblog? Die discussie is er laatst al eens geweest m.b.t een ander onderwerp. Zo lang we het netjes houden en Josine het o.k vind blijft het staan, anders zal zij de dingen die ze ongepast vindt of liever niet op haar blog ziet wel verwijderen.

afbeelding van Gert

Gert

woensdag 23 jul 2014 - 15:27

Het gaat er mij niet dat mensen geen mening mogen hebben, integendeel zelfs! Maar mijn punt is: moet dit besproken worden op een modeblog? Daar gaat het mij om.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 23 jul 2014 - 17:29

Ik denk dat dit niet het juiste moment is om de outfit van Máxima helemaal onder de loep te leggen, dus ik vind het geen probleem :)

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 22 jul 2014 - 19:19

@Iris ,ik begrijp wat je wilt zeggen .
Persoonlijk vind ik het prima dat Josine hier over schrijft en foto's laat zien ,maar als ik haar was zou ik vragen om niet te reageren .
Over kleding liever niet en dat ze in Griekenland zijn geweest ( het wordt algemeen aangenomen met 6 vluchten vanaf vrijdag) niet reageren .
Begrijp me goed ,persoonlijk heb ik er geen moeite mee om erop te reageren ,maar je wordt idd met argus ogen gevolgd...
En oké ,dat zal wel op iedere site zijn in deze dagen ,maar soms bekruipt me het gevoel dat je alleen mag reageren als je het met de meesten hier eens bent ...
Maar misschien ligt het aan mij ,dan bij voorbaat : ......sorry dames

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 23 jul 2014 - 17:32

Elke mening mag geplaatst worden, als de toonzetting maar netjes is. In zulke dagen is het heel lastig wat je moet doen en ik weet ook niet zo goed wat slim is mbt deze modeblog. Ik snap de ontzetting over alle vliegreizen naar Griekenland wel, alleen vind ik wel dat we voorzichtig moeten zijn en geen voorbarige conclusies moeten trekken :)

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 jul 2014 - 15:05

Ik vind het heel erg wat er gebeurd is en verschrikkelijk voor de nabestaanden maar ik krijg er eerlijk gezegd behoorlijk genoeg van hoe alles met argusogen wordt gevolgd in verband met de slachtoffers. Van iedereen wordt nauwlettend in de gaten gehouden hoe hij zich gedraagt want owee het zou maar eens ongepast zijn. Je bent eigenlijk verplicht om mee te rouwen op een voorgeschreven manier. Allemaal sensatiezucht. En eerlijk gezegd als ik een nabestaande was zou het mij geen bal kunnen schelen of de koning van mijn land interesse toont of niet, of hij een juiste toespraak houdt of niet, ik zou genoeg hebben aan mijn eigen sores. Ik zou echt niet op hen zitten wachten.
Zo, dat wou ik even kwijt.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 23 jul 2014 - 17:48

Iris.Moet ik je gelijk in geven .Zo denk ik er ook over.

afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 22 jul 2014 - 16:15

Ik denk dat heel veel slachtoffers het wel op prijs stellen dat ook de koning aandacht aan hen besteed in deze intrieste dagen. De koningin ziet er op de foto's aangeslagen uit met huilogen. De bijeenkomst zal niet gemakkelijk zijn geweest..al die mensen met hun verdriet.

Verplicht rouwen, sensatiezucht en met argusogen naar iets kijken...ik weet het niet, maar het komt mij niet bekend voor. En volgens mij ben je zelf begonnen met het lontje aansteken dmv het twitterbericht. Dat lijkt me eerlijk gezegd sensatiezucht. Dus spreek voor jezelf.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 jul 2014 - 16:23

Met mijn bericht bedoelde ik de situatie in het algemeen in Nederland niet speciaal hier op het forum. En het bericht over de twitter heeft niets met sensatiezucht te maken (Josine had dat al eerder genoemd).

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 22 jul 2014 - 16:10

@Iris: Ik ben het niet met je eens dat hier alles met argusogen wordt gevolgd en nauwlettend in de gaten gehouden. En hoezo ben je verplicht mee te rouwen op een voorgeschreven manier? Iedereen rouwt op zijn eigen manier maar je kunt toch wel respect tonen in deze situatie en geen dingen beweren die niet te bewijzen zijn? Dus hoezo "allemaal sensatiezucht"...volgens mij ben jijzelf degene die het lontje in het kruitvat heeft gestoken. Voor zover ik heb kunnen zien is het enige wat je hebt geschreven, buiten het bovenstaande bericht, het berichtje met de verwijzing naar een tweet van een of andere journalist. Dat noem ik nog eens "sensatiezucht"!
Overigens hebben de nabestaanden laten weten, via de woordvoerder van "St. Slachtofferhulp", dat zij het zeer op prijs stelden dat WA en Max daar waren.
En dat wilde ik even kwijt en verder zal ik ook niet meer op deze kwestie reageren.

afbeelding van Sol

Sol

dinsdag 22 jul 2014 - 12:32

Mijns inziens: en wat dan nog?!

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 jul 2014 - 12:52

Maakt mij ook niet uit hoor, maar omdat er geen duidelijkheid over is, dacht ik dit helpt misschien.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 23 jul 2014 - 17:27

Iris.Rik Evers is echt niet alwetend.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 22 jul 2014 - 13:20

Er staat niet bij wie er in dat vliegtuig hebben gezeten toch? Of heb jij daar meer informatie over Iris?

Laten we ophouden hier deze discussie te voeren en ons aan de feiten houden, wat we echt weten en bewezen is, niet wat anderen beweren, vooral uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

afbeelding van JoJo

JoJo

dinsdag 22 jul 2014 - 14:03

Ik denk dat we het inderdaad moeten laten rusten. Laten WA en Maxima doen wat ze zelf denken dat goed is!
En of het vliegtuig leeg terug is gekomen uit Griekenland weten we niet he.. Misschien heeft het alleen de prinsesjes daar gebracht en gisteren weer retour naar NL om WA en Maxima te halen!

afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 22 jul 2014 - 16:19

Het is denk ik goed om dit te laten rusten. Er zijn geen bewijzen wie er in het vliegtuig hebben gezeten en conclusies trekken op basis van de registratie van het vliegtuig lijkt me niet handig. Het is al verdrietig genoeg allemaal en doet niet ter zake. Het paar zal er zijn op de momenten dat het nodig is, ook buiten de camera.

Ik vind het erg heftig allemaal ondanks dat er geen bekenden van mij in het vliegtuig zaten. Je bent er toch constant mee bezig. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte toe.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 22 jul 2014 - 11:10

Ik vermoed dat de koning niet in Griekenland is geweest afgelopen weekend, maar dat de hofhouding/beveiliging/prinsesjes etc. vooruit zijn gevlogen :) De koning wist namelijk helemaal niet wat er zou gaan gebeuren en ik vraag me ook af of de koning in een weekend met zoveel politieke spanningen uberhaupt het land mag verlaten ivm veiligheid.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 23 jul 2014 - 17:26

Josine.Je hebt absoluut gelijk! Het is zoals je zegt.Prinsesjes,beveiliging etc zijn gewoon vooruit gevlogen.Er moet nl een gedeelte van de hofhouding verplaatst worden voor zo'n grote vakantie.Maar daar hebben de meeste mensen geen weet van.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 22 jul 2014 - 12:09

Josine ik hoop dat je gelijk hebt.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 22 jul 2014 - 11:43

Net zoals iedereen in ons land ben ik zeer aangeslagen door de verschrikkelijke ramp met het vliegtuig van Malaysian waarbij zoveel onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Als oud-stewardess grijpt mij dit altijd zeer aan. Ik vind het dan ook niet gepast hier een heel verhaal te schrijven over de kleding van Maxima en/of WA en Max nu wel of niet in NL waren of zijn ingevlogen. Ik vind, en dat is het grote probleem bij alles rondom deze ramp, dat wij ons moeten houden aan de feiten zoals ze momenteel op tafel liggen en ons niet moeten overgeven aan speculaties van welke aard dan ook, dus ook niet in dit geval. Ik vind dat zeer ongepast ten opzichte van de nabestaanden. Ik ben ook heel blij dat onze premier en de minister van BZ zich zo op de vlakte houden met betrekking tot een eventuele schuldvraag, dat is geen zwakte maar een kwestie van fatsoen. Er wordt, naar mijn mening, teveel in een bepaalde richting gewezen terwijl we nog niet eens weten wat de oorzaak van deze ramp is.
Ik deel overigens jouw vermoedens Josine.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 22 jul 2014 - 12:25

Helemaal mee eens Christa. Er zwerven al veel te veel speculaties over het Internet en daar buiten. Ik vind het ook heel netjes dat de politiek zich op de vlakte houdt. Er wordt nu allerlei kritiek gegeven op Rutte en Timmermans. Dit lijkt me geheel onterecht. De beste stuurlui staan aan wal. Ik zou niet graag in hun schoenen staan.
Ik vond de speech van Timmermans heel persoonlijk, krachtig en bewogen. Het heeft diepe indruk op velen gemaakt.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 22 jul 2014 - 13:15

Ook ik vond de speech van Timmermans zeer indrukwekkend.....had nooit gedacht dat hij dat in huis had.....heel aangrijpend...

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 22 jul 2014 - 11:30

Denk je? De timing van de vluchten met het regeringsvliegtuig en de tijden van het tekenen van het register en de bijeenkomst doet sterk vermoeden dat ze wel heen en en weer zijn gegaan en nu ook (terug) in Griekenland zijn. RVD doet er geen mededelingen over. Ik hoop dat ze hier waren en nog een paar dagen bljiven maar uiteindelijk maakt het voor slachtoffers en nabestaanden geen bal uit...

afbeelding van Patricia

Patricia

dinsdag 22 jul 2014 - 11:16

Dat zet een en ander weer in een heel ander licht, Josine. Als je gelijk hebt, was mijn verontwaardiging (en die van enkele anderen) wel wat misplaatst.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 22 jul 2014 - 11:42

Ik hoop ook dat je gelijk hebt.

Als de koning in het land is, is de koninklijke standaard gehesen op paleis Noordeinde en Huis ten Bosch. Het is dus niet bepaald een geheim of hij in NL is of niet (in het nieuws was dat 18-7 de standaard was gehesen met rouwwimpel, van de dagen daarna weet ik het niet). Ik snap daarom niet waarom de RVD geen uitspraak wil doen over zijn eventuele verblijf in Griekenland afgelopen weekend, aangezien de vliegbewegingen van het regeringsvliegtuig (die iedereen kan volgen), dat doen vermoeden. Ze zouden heel eenvoudig teleurstelling kunnen wegnemen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 22 jul 2014 - 11:30

Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat we voorzichtig moeten zijn met het trekken van conclusies op basis van vlieggegevens van het regeringsvliegtuig. Ten tijde van Friso werden er ook allemaal beweringen gedaan adhv de vliegroute, maar ook toen bleek lang niet alles te kloppen.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 22 jul 2014 - 09:49

Het haar van Maxima interesseert me momenteel bijster weinig, maar als ze echt zaterdag naar Griekenland zijn gevlogen en gisteren "even" terug zijn gekomen voor de bijeenkomst vind ik dat zwaar ongepast. Decadent (zoals Patricia al zei) is hier het juiste woord en decadentie vind ik echt niet kunnen op zo'n moment. Ze hebben een prachtig huis met tuin, dus hadden ze het (zeer zonnige) weekend ook nog daar kunnen doorbrengen. De koning hoort in het land te zijn op zo'n moment en daar is voor mij geen discussie over mogelijk.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 22 jul 2014 - 09:28

Ik had hier ook nog niet gereageerd omdat het me nu ook even niet interesseert hoe maxima eruit ziet. Het gaat erom dat ze er staan en dat ze er zijn voor de nabestaanden. En dat doen ze! Ik vond de speech van Willem Alexander gister heel mooi! Dat ze over zijn komen vliegen, misschien heeft dat ook niet mijn voorkeur, maar ook dat maakt me niet uit: nogmaals ze staan er en zijn er voor de nabestaanden en dat is het enige wat denk ik nu telt.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 22 jul 2014 - 09:57

Uiterlijkheden zijn inderdaad absoluut niet van belang zeker nu het verdriet en wanghoop van de nabestaanden onvoorstelbaar groot is. Ik vond de speech van de koning ook prima, hoewel de passie van Timmermans me meer raakte maar ieder zijn stijl. Ik wil hier en ook elders niet iemand kwetsen en het spijt me als dat wel zo is, maar ik heb veel moeite met het heen en weer vliegen met het regeringstoestel naar Griekenland, 6 vluchten maar liefst. Kan dat toestel niet beter door ministers, experts, onderzoekers worden gebruikt dan als privéjet? Er zit naar mijn gevoel dan verschil tussen woord en daad, meeleven en betrokken zijn in de speech maar er dan toch niet echt zijn. Tuurlijk wordt de vorst veel op de hoogte gehouden maar het voelt fijner als ze gewoon hier onder ons Nederlanders zijn. Net als met eerdere voorbeelden doet het een beetje af aan mijn gevoel voor het koningspaar. Maar goed, in het grotere geheel is het natuurlijk helemaal niet belangrijk wat ik vind. Ik denk vooral aan hen voor wie dit alles zo verdrietig en grievend is.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 22 jul 2014 - 10:07

Precies mijn gevoel hierbij

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 22 jul 2014 - 07:58

Dit is inderdaad zeer teleurstellend!!
Had dit ook absoluut niet verwacht, ik begrijp dat het misschien voor de kinderen is geweest, maar de vakantie duurt 6 weken ,daar kan best een weekje vanaf!! De situatie was dit weekend nog zo problematisch dat ik niet kan begrijpen dat ze dit hebben gedaan!!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 22 jul 2014 - 08:09

Zeer teleurstellend en dit had ik ook niet verwacht.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 22 jul 2014 - 07:55

Tsja, dit zal me wel op storm van kritiek komen te staan, maar wil toch even kwijt dat het ernaar uitziet dat ze dus wel zaterdag naar Griekenland zijn vertrokken en gisteren even op een neer zijn gevlogen vanuit Griekenland voor de herdenkingsbijeenkomst. Zie op twitter @Rick_Evers. Ik gun hen vakantie, en geloof helemaal dat ze oprecht meeleven (toespraak van WA gisteren vond ik mooi), en natuurlijk kunnen ze ook niet veel meer doen, maar toch had ik verwacht/gehoopt dat ze de noodzaak voelden om nog even een paar dagen in het land te blijven. Uit hun aanwezigheid spreekt betrokkenheid en troost. Al zullen ze het vast niet zo bedoeld hebben, dit met regeringsvliegtuig even invliegen vanuit je vakantievilla voor een paar uurtjes als je nodig bent komt op mij niet lekker over. Decadent en ongeïnteresseerd. Juist op deze momenten kan hij verschil maken. Ik vind dit heel onhandig.

afbeelding van Patricia

Patricia

dinsdag 22 jul 2014 - 09:12

"Decadent en ongeinteresseerd"; ik heb echt over deze woorden zitten nadenken en ik heb het gevoel dat je hier de spijker op zijn kop slaat. Het komt op mij ook over als ongepast.

De koning spreekt wel mooie woorden over betrokkenheid, maar gewoon op vakantie gaan en even heen en weer vliegen vind ik geen voorbeeld van je betrokken tonen.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 22 jul 2014 - 00:51

De hofdame zag er keurig uit, maar Maxima toch niet? Ze was in het wit, met alleen een zwarte omslagdoek..

afbeelding van Wilma

Wilma

maandag 21 jul 2014 - 20:22

Vind ik ook elisah!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 21 jul 2014 - 19:25

Ja hoor helemaal goed.En ik ben ook helemaal geen fan van losse pieken, maar ik ben zo blij met hun oprechte medeleven en dat vond ik vandaag het allerbelangrijkste.
Hofdame vond ik trouwens ook heel mooi en sober gekleed, maar dat is ook een heel andere verschijning, ouder, kort goed geknipt haar
Fijn dat we het zo hebben:"""" uitgepraat.""""

afbeelding van Wilma

Wilma

maandag 21 jul 2014 - 18:59

Ik heb ook niet geschreven over een prachtig opgestoken kapsel,maar dat ik het niet gepast vind.
Naar mijn bescheiden mening had een eenvoudig,verzorgd kapsel waardiger geweest.
Ik vind het dan ook niet ongepast om dit te melden,tevens heb ik ook mijn waardering uitgesproken over hun betrokkenheid.........
Van ons koningspaar had ik ook niet anders verwacht,maar ik weet zeker,dat meer mensen er van houden dat Maxima netjes voor de dag komt.
Trouwens haar hofdame Lieke(wel wat ouder)weet zich piekfijn voor iedere gelegenheid te kleden en kappen....
Nogmaals,de toespaak van de koning staat als een huis....
Hopelijk heb ik recht gezet,wat anderen toch niet helemaal begrepen.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 22 jul 2014 - 00:50

De hofdame zag er keurig uit, maar Maxima toch niet? Ze was in het wit, met alleen een zwarte omslagdoek..

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

dinsdag 22 jul 2014 - 07:06

Er is toch helemaal niets mis met wit? Wilhelmina en Juliana hebben na het overlijden van Hendrik en Emma zelfs gedurende de rouwperiode witte kleding gedragen. Naar mijn idee symboliseert het hoop.

Verder denk ik persoonlijk dat het de nabestaanden echt geen lor interesseert hoe Maxima's haar zat.
Ik vind dat ze er gewoon netjes uitzag voor deze gelegenheid.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 22 jul 2014 - 09:51

Nee, er is helemaal niets mis met de witte blouse. Verder droeg Máxima een zwarte rok, een zwarte panty en zwarte schoenen. Alle respect en waardering voor ons koningspaar!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 21 jul 2014 - 17:38

riethoek, dat bedoel ik nu, het kapsel van Maxima is hier van geen belang, nu telt alleen hun oprechte medeleven, en mede door de toespraak van de koning hebben ze dat op een goede manier laten blijken.
Ik denk dat een prachtig opgestoken kapsel voor deze gelegenheid juist niet passend was geweest!!
Verder wil ik het hierbij laten, ik ben trots op ons koningspaar.

afbeelding van riethoek

riethoek

maandag 21 jul 2014 - 17:52

Amen

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?