Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 sep 0 reacties

Koningspaar bij jubileum PKN

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren afgelopen zondag in Nijkerk aanwezig bij het tienjarig jubileum van de Protestantse Kerk in Nederland. Voor de gelegenheid koos de koningin een smaragdgroen tailleur, gecombineerd met pastelkleurige accessoires en juwelen van smaragd en diamant. 

Het groene ensemble is afkomstig van modehuis NATAN en eerder gedragen in Luxemburg en Leeuwarden. 

Van de drie keren dat Máxima de outfit heeft gedragen, vind ik de combinatie van gisteren het mooiste. Het lijkt er ook op dat de koningin iets is afgevallen, waardoor het pakje beter zit. Minpuntje blijft desondanks de mouwinzet, die zorgt voor een ietwat onflatteuze houding en verhouding. 

De turban die Máxima draagt is gemaakt door de Belgische modiste Fabienne Delvigne en vier keer eerder gedragen. 

De ovalen broche van diamant en smaragd is lange tijd uit beeld gebleven, maar kwam dankzij Máxima in 2005 weer in de spotlights. De precieze herkomst is onbekend, maar wel weten we dat Juliana en Beatrix het juweel in de jaren '50 tot '80 meerdere malen hebben gedragen.

Ik ben benieuwd of koningin Máxima bewust voor smaragdgroene kleding en juwelen heeft gekozen. De periode tussen Pinksteren en kerst wordt in de PKN namelijk aangeduid met de kleur groen, die terug te zien is in de aankleding en de liturgie. Helaas doet het hof hier geen uitspraken over. 

 Foto's met dank aan:

www.monarchypress.com
www.royalpress.nl
 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments