Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jan 0 reacties

Koningspaar bij herdenking Auschwitz-Birkenau

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn maandag 27 januari 2020 in Polen aanwezig bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Auschwitz-Birkenau staat bekend als grootste concentratie- en vernietigingskamp van Nazi-Duitsland. Op 27 januari 1945 werd het kamp bevrijd door het Sovjetleger. Naar aanleiding van een resolutie van de Verenigde Naties is deze datum in 2005 uitgeroepen tot Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Veel oud-gevangenen en Holocaust-overlevenden zijn bij de jaarlijkse herdenking aanwezig. Tijdens de ceremonie worden ook de andere slachtoffers van de naziperiode herdacht. Het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau organiseert de herdenking.

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Leden van het Koninklijk Huis wonen in dit kader diverse vieringen en herdenkingen bij.

Natuurlijk gaat het bij een dergelijke gelegenheid niet om mode en andere bijzaken. Toch heeft de kleding van monarchen -en hun partners- wel altijd betekenis. Misschien zelfs wel júist bij een dergelijke gelegenheid. Over deze balanceeract hebben we het vaker gehad. Daarom hierbij kort wat informatie over Máxima's voorkomen en daarbij ook de oproep om bij het reageren oog te hebben voor de gelegenheid. 

Máxima's nieuwe hoed is een ontwerp van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments