Opening van het parlementaire jaar

Vandaag, op dinsdag 3 oktober, is het de eerste dinsdag van oktober: dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse opening van het Parlement in Denemarken. Prinsjesdag dus, maar dan in Denemarken!

Meestal wordt er in Denemarken met feestjes en belangrijke gebeurtenissen grootser uitgepakt dan in Nederland, maar in dit geval is dat absoluut andersom. In Denemarken is de dresscode gewoon, saai misschien zelfs. De dames komen in mantelpakje/japon/mantel met hoed, de mannen in pak. Heel simpel eigenlijk.

Jaarlijks zijn er wel veel leden van de koninklijke familie bij aanwezig: koningin Margrethe, die overigens géén rol heeft in tegenstelling tot koning Willem-Alexander, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte.

~Advertentie~


~einde advertentie~

Zoals gezegd hoefde de koningin Margrethe eigenlijk niks te doen: de premier houdt een openingstoespraak en de koningin en de leden van de koninklijke familie zijn aanwezig en luisteren vanaf het balkon. De opening vindt plaats in de Parlementszaal in het Slot Christiansborg. Dat dat behoorlijk saai kan zijn, kunnen we zien op sommige foto's uit het verleden, waarop we leden van de koninklijke familie soms bijna zien slapen.


Koningin Margrethe droeg dit jaar een zwart/blauw/witte japon, kobaltblauwe sjaal, een zwarte mantel en bijpassende blauw/zwarte hoed.

Kroonprinses Mary droeg haar blauwe mantel van Claes Iversen, zoals Josine al meldde op twitter. Daarop droeg ze een grote broche met amethist (waarschijnlijk) en de outfit werd compleet gemaakt door een clutch van Carlend Copenhagen en een bekende paarse pillbox.

Prinses Marie koos voor een japon in donkerblauw, een nieuwe mantel en een donkerblauwe hoed. Aan haar voeten prijkten pumps van Gianvito Rossi.

Ook prinses Benedikte koos voor blauw. Zij combineerde haar blauwe jurk echter met rode details: een mantel en hoed.

Wat vinden jullie van de outfits van de Deense dames? Wie heeft er wat jou betreft gewonnen, op kledinggebied?

Natuurlijk heeft Mary nog meer activiteiten gehad, de afgelopen twee weken. Daarvan hebben jullie nog een logje tegoed, die komt er z.s.m. aan.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 04 okt 2017 - 20:07

Mary vind ik erg mooi!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 03 okt 2017 - 22:53

Die hoed van Margarethe, echt. Volgens mij heb ik van m’n leven nog nooit een lelijker exemplaar gezien.
Marie is vandaag meer stijlvol dan Mary, vind ik.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 04 okt 2017 - 04:35

Teletubbies, teletubbies.... (Margarethe).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 03 okt 2017 - 22:43

Mooie jassen van de prinsessen! En hoedjes!
Ik vind onze prinsjesdag leuker!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?