Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 mrt 0 reacties

Koningin Máxima woont bijeenkomsten in Amsterdam en Bazel bij

Hare Majesteit Koningin Máxima woonde gisteren, maandag 11 maart, bij de Bank for International Settlements (BIS) in Bazel een internationale bijeenkomst bij voor gouverneurs van centrale banken. Koningin Máxima bezocht deze ‘All Governors Meeting’ als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Koningin Máxima ging onder meer in op de rol van centrale banken bij het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Nieuwe technologische toepassingen in de financiële dienstverlening (fintech) bieden wereldwijd kansen aan mensen en bedrijven om gebruik te maken van een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en elektronisch bankieren met bijvoorbeeld een ‘E-wallet’ (elektronische portemonnee). Bijna 70% van de volwassenen heeft nu wereldwijd toegang tot een bankrekening (Global Findex 2017). Dit is bijna 20% meer dan in 2011. Toch hebben nog altijd 1,7 miljard mensen geen toegang tot financiële diensten. Dit belemmert hen in hun economische groei (Wereld Bank Groep).

Outfit: kastanjebruine midi-jurk
Ontwerper: Natan 
Eerder gedragen: opening kunsttentoonstelling en project Schuldhulpmaatje, 31 januari 2019. 


Foto: BIS 

Máxima met de jurk op 31 januari 2019: 


Foto: PPE/Vd Werf

En dankzij onze 'Amaliaatje' kan ik jullie nóg een outfit laten zien. Zonder dat er een persbericht over is uitgegaan, was Máxima vorige week namelijk aanwezig bij een bijeenkomst over een duurzame en inclusieve wereld.

Outfit: Pied-de-poule broekpak 
Ontwerper: Natan 
Eerder gedragen: Opening Musis Arnhem, 12 januari 2018. 
 Davos WEF, 24 januari 2018. 


Foto: Triodos Investment Management 

De geborduurde bloembroche komt ook van Natan en kwam voor het eerst in beeld in het voorjaar van 2005. Een oudje dus. 


Foto: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments