Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 sep 27 reacties

Koningin Máxima spreekt over eenzaamheid

Koningin Máxima bracht vanmorgen een werkbezoek aan initiatieven die eenzaamheid verminderen in een Amsterdams buurthuis. Toegankelijke kleding dus, en los haar.

Tijdens het bezoek mocht de koningin aan de gang met groenten en een scherp mes. Terwijl er soep werd bereid, sprak ze met deelnemers van Oma’s Soep. Dit initiatief organiseert in twaalf steden kookochtenden, waarbij het contact maken tussen jong en oud centraal staat.

Vervolgens werden er twee lokale initiatieven uit Amsterdam bezocht, waarbij het verbinden van buurtbewoners centraal stond. Met het initiatief Heimweeverhalen wordtaan buurtbewoners gevraagd waar ze naar terugverlangen; een laagdrempelige manier om contact te maken.

Daarna bezoct de koningin een workshop van het ZID theater, waarbij buurtbewoners verhalen creëren over hoe ze de mensen in de buurt kunnen verbinden. Het ZID theater organiseert elke maand het cultuurpodium IthakaZa. 

Mode
Als je als koningin op pad gaat om te spreken over eenzaamheid, is het verstandig om je hoeden, bontmantels en juwelen thuis te laten. Met uiterlijkheden kun je bruggen slaan, maar evengoed een kloof creëren. Máxima koos gelukkig voor het eerste. Haar blouse met print komt uit een eerlijke collectie van Natan, haar rok van groene cactusleer ook.

PPE/Nieboer

Máxima droeg de set vier keer eerder, onder andere bij een bijeenkomst over inclusiviteit in de bankwereld, februari 2022.

Nog even over cactusleer: het klinkt misschien heel stekelig, maar dat valt wel mee. Cactusleer heeft dezelfde eigenschap als dierlijk leer en gaat -volgens de makers ervan- even lang mee. Zoals de naam al wel verklapt, wordt het leer gemaakt van de bladeren van de nopal cactus, die vooral in Mexico groeit. Omdat alleen de volwassen bladeren van de plant gebruikt kunnen worden, blijven de cactussen gewoon doorgroeien voor een nieuwe oogst. Eventuele restanten worden gebruikt in de voedselindustrie. Klinkt goed, toch?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Allereerst: wat een leuk filmpje. Geïnteresseerd en betrokken en iedereen op zijn gemak: fijn om te zien. Een kerntaak wat mij betreft.
Dan de mode: ik vind dit een mooie set, de rok een prachtige tint groen en een heel mooie blouse. Gewoon een heel geslaagd geheel!

Wat een leuk filmpje, zo gezellig en ongedwongen als ze omgaat met de mensen daar, top! Ik moest zo lachen om die mevrouw die zei: en nu aan het werk, en Maxima lachte erom. 😄👍

Ja Oranjefan, een geweldig vrolijk filmpje, wat is koningin Máxima toch heerlijk ongedwongen en benaderbaar tijdens dit soort werkbezoeken die er echt toe doen voor de “gewone mens” op straat; chapeau 👍🏼

Ik vind het een super outfit, leuke rok in goede kleur, hip en toch verzorgd. Mooie vrouwelijk blouse en aparte kleurencombi. Over het kapsel is al zoveel gezegd en geschreven… maar blijkbaar draagt onze koningin het graag op deze manier…waarschijnlijk zou een kortere coupe veel verzorgder en vlotter ogen, maar als de koningin hier blij van wordt dan is dat het belangrijkste.

Ik ben het hiermee eens: leuke outfit. Haar haar moet niet persé korter vind ik, maar de haren samen in een knotje, staart, haarband,… zou al heel anders overkomen.

Wat een prachtige, elegante outfit!
Klassiek en toch actueel door de materialen en kleuren.

Leuke blouse met mooie print en kleuren. De rok past er goed bij, maar naar mijn smaak iets te fel groen. Het was mooier geweest als de tas en schoenen in dezelfde kleur waren.
Jammer van het kapsel. Eigenlijk is Máxima’s haar te dun voor deze lengte.

Onverzorgd haar, beetje sombere glimmende blouse op een glimmende rok, ik word hier niet enthousiast van. Wel een mooi initiatief en een toegankelijke koningin, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.

Hele leuke blouse. De rok, mwah. Ben niet zo weg van die groene kleur.

Leuk cactusleer, er wordt steeds meer kleding van andere en onverwachte materialen gemaakt, helemaal goed. Geinig tasje, ook ‘cactus croco’ leer? Het haar had ik even laag vastgezet, maar allez. Mooi initiatief, koken verbindt inderdaad en heimwee verhalen, hoe aandoenlijk, we willen allemaal de tijd wel eens even terug draaien denk ik. Kan me voorstellen dat Maxima, al is ze waarschijnlijk niet eenzaam, toch ook regelmatig heimwee heeft naar haar familie en geboorteland…

Leuke outfit hoor maar Maxima dacht waarschijnlijk dat de mensen ook zaten te wachten op een koninklijke haar in hun soep en droeg daarom speciaal extra los en piekerig haar.

Ja, leuke outfit in een bijzondere kleurstelling. Ik hou hier wel van maar snap t ook wel als t je stijl niet is

Ik vind dit ook een erg mooie kleurstelling en prima outfit, top cactus 🌵 rok en shiny 👠

Heel mooi initiatief en een erg leuk (toegankelijk) outfit. Alleen had ze wat mij betreft een blauw tasje mee mogen nemen, passend bij de schoenen.

Dit stelletje staat Maxima prima en is een goede keuze voor dit bezoek en ook passend voor de tijd van het jaar.
Ik meen dat ze deze blouse ook eens bij een donkerrode rok heeft gecombineerd (ook leerachtig?)
Dat zou eveneens een warm getinte combi vormen.

Prachtige set, ik ben fan van deze groene rok! Ook goed gekozen voor dit bezoek. Droeg ze vandaag de mooie, groene clutch of was dit bij een eerdere gelegenheid?

Hele leuke set dit, alleen de enorme gesp op de heup vind ik overbodig. Zonder is de rok mooier is mijn mening.
Het haar is echt vreselijk slierterig. Op de foto hierboven komt het echt slecht over. Ik val maar weer eens in herhaling: De Schaar Erin!

Wat mooi dat Maxima aandacht besteed aan eenzaamheid. Denk dat er stiekem heel veel mensen eenzaam zijn en niet alleen ouderen. Ik vind dit een ontzettend leuke outfit. Iedere keer als ze hem draagt vind ik hem leuker worden.

Dit bezoek vind ik zo mooi en fijn , dat ik niets zeg over de kleding.
Hier staat een zeer toegankelijke en leuke koningin,
En ik hoop dat deze mensen iemand hebben om hier gezellig over na te praten.

Prima outfit voor vandaag, heerlijke rok in mooie kleur, ben zelf niet zo wild van deze blouse maar staat er wel goed bij!

Zeer waardevol dit soort lokale initiatieven, die door haar bezoek extra worden gesteund.

En goede rustige outfit.

Leuke set, hoewel ikzelf absoluut geen leer liefhebber ben van kleding. Mooie blouse en leuke kleur de rok. Was groen niet de lievelingskleur van Maxima?

Super leuke set. Goed gekozen.

Goed initiatief en ze ziet er weer prima uit vandaag!

Goed initiatief weer (en lekkere soep en andere producten. Te koop bij AH).
Goede toegankelijke kleding, niks opsmuk vandaag en mooi verwoord door Josine.

Leuke outfit voor deze tijd van het jaar. Zo te zien heeft ze wel lol met de oudere mensen. Zag op BB ook leuke foto’s van Charlène bij een dansavond voor senioren.

Hoi Oranjefan,
Bedankt voor de tip over Charlène.
Ze ziet er stralend uit op de foto’s met weer blonder haar.