Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 dec 0 reacties

Koningin Máxima opent IGNITE conferentie Rebuilding Futures

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 7 december in De Beurs van Berlage in Amsterdam de vijfde IGNITE conferentie van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SPARK. De conferentie ‘Rebuilding Futures’ richt zich op ondernemerschap en hoger onderwijs in de wederopbouw van landen na conflictsituaties. Koningin Máxima is aanwezig in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Volgens SPARK is het belangrijk dat landen tijdens en na conflictsituaties zo snel mogelijk beginnen met hun wederopbouw. Het bieden van lange termijnperspectief aan jongeren speelt hierin een grote rol. De ontwikkelingsorganisatie ondersteunt dan ook onder meer studenten die vanuit Syrië naar Irak, Jordanië en Libanon zijn gevlucht. Zij krijgen de kans om hun studie voort te zetten bij universiteiten en hogescholen in deze landen. Een andere doelgroep is ambitieuze ondernemers. In zowel vluchtelingenkampen, landen van opvang als tijdens de wederopbouw in eigen land weten zij nieuwe bedrijven te starten en ook banen te creëren voor lotgenoten.

Koningin Máxima noemt onder meer in haar openingswoord het belang van het creëren van een goed ondernemersklimaat, coaching van ondernemers en toegang tot financiering. Andere sprekers bij de conferentie zijn vertegenwoordigers van de International Finance Corporation (IFC), de European Bank for Reconstruction and Development, International Employers Organisation, onderwijsprogramma Al Fakhoora en enkele internationale bedrijven. Daarnaast zijn er workshops met internationale experts, ondernemers, beleidsmakers en vluchtelingen over ondernemerschap en hoger onderwijs. Koningin Máxima woont onder meer gesprekken bij over de rol van de private sector bij de vluchtelingencrisis, landbouwontwikkeling in crisissituaties en de rol van hoger onderwijs in de wederopbouw van Syrië.

SPARK ondersteunt sinds 1994 ondernemerschapsontwikkeling en hoger onderwijs in fragiele landen om een bijdrage te leveren aan stabilisatie en wederopbouw.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds juni 2011 is Koningin Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de conferentie een blouse van zijde crepe en een zijden rok met een ongelijke roklengte en decoratieve potloodplooien. 


Foto: Monarchypress.com


Foto: Yvonne van Woudenberg


Foto: Yvonnevanwoudenberg

Máxima met de outfit in Argentinie, 2016. 

Nieuwjaarsontvangst 2017:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments