Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 feb 0 reacties

Koningin Máxima in China – dag 2

Koning Willem-Alexander vertrekt op 8 februari naar Pyeongchang in Zuid-Korea in verband met de Olympische Winterspelen. Koningin Máxima begint de tweede dag van haar bezoek met het bijwonen van een rondetafelgesprek over Green Finance. Tijdens het rondetafelgesprek spreken Nederlandse en Chinese belanghebbenden over de samenwerking tussen Nederland en China op het gebied van Green Finance, waarbij economische groei samen gaat met het reduceren van CO2, vermindering van afvalstromen en het beter benutten van natuurlijke hulpbronnen.

Naast bedrijven op het gebied van schone technologie zijn ook Nederlandse banken en pensioenfondsen actief in China met groene financieringsconcepten en in de ontwikkeling van standaarden. Na het rondetafelgesprek bezoekt Koningin Máxima een bijeenkomst van het Nederlandse en Chinese bedrijfsleven. Tijdens deze bijeenkomst hebben Nederlandse en Chinese ondernemers een ontmoeting om van elkaar te leren en de onderlinge relaties te verstevigen.

Tenslotte bezoekt zij een Nederlands-Chinees architectenbureau gevestigd in een voormalige staatsdrukkerij. Na een rondleiding gaat zij in gesprek met Chinese architecten over duurzame stadsontwikkeling en waterhuishouding in de steden in relatie tot klimaatverandering.

Outfit: op de tweede dag van haar verblijf in China draagt koningin Máxima haar outfit van Koningsdag 2017: een donkerblauwe cape van chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur. Onder de mantel draagt de koningin een donkerblauwe jurk, die is gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza. In een degradé om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd. En wie borduurwerk zegt, zegt Jan Taminiau. 

 


Een close up van de jurk laat gesmokte ribbanden, smalle kettingen en kristallen zien:

Koningin Máxima tijdens Koningsdag 2017:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments