Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 sep 1 reacties

Koningin Máxima brengt een bezoek aan Doornbos Equipment in Rotterdam

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 10 september samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een werkbezoek gebracht aan Doornbos Equipment in Rotterdam. Het bezoek richtte zich op het belang van opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de rol die opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen) hierin spelen. Ook werd gesproken over de impact van de coronacrisis op het mkb.

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap (Comité), begon haar bezoek aan familiebedrijf Doornbos met een rondleiding. Het bedrijf verhuurt onder meer hoogwerkers, minikranen en heftrucks voor de opbouw van evenementenpodia en onderhoud aan schepen en gebouwen. De medewerkers volgen regelmatig opleidingen en doen cursussen om hun kennis- en vaardigheden op peil te houden.

Tegen de achtergrond van de huidige economische ontwikkelingen spraken Koningin Máxima en Mariëtte Hamer onder voorzitterschap van Meiny Prins, lid van het Comité, met vertegenwoordigers van onder meer de O&O fondsen grafische sector en de reisbranche, het platform Talent voor Technologie en de directeur van Doornbos over het functioneren van de fondsen en de bijdrage die zij leveren aan de (om)scholing van werknemers. Verschillende sectoren hebben opleidings- en ontwikkelingsfondsen. Het bestuur bestaat uit zowel werkgevers als werknemers. Doel is om via opleiding en scholing het aanbod en niveau van de vakbekwaamheid van (potentiële) werknemers op peil te houden. Een aantal van de O&O fondsen werkt met elkaar samen.

Zowel het Comité als de SER beschouwen goed opgeleide werknemers en doorstroommogelijkheden als één van de kritische succesfactoren voor het mkb. Naar aanleiding van de coronacrisis presenteerde het Comité op 26 augustus 2020 een advies aan het kabinet in de vorm van een ‘Investeringspakket voor herstel en groei van het mkb’. Het pakket bestaat uit tien maatregelen die zijn verwerkt in drie programma’s; innovatie en groei, een ondernemende arbeidsmarkt en de productiviteitssprong van ondernemers.

Tijdens het werkbezoek stond de ondernemende arbeidsmarkt centraal. Het gaat daarbij niet alleen om het belang van goed geschoolde werknemers, maar ook om de manier waarop werknemers uit een krimpsector kunnen doorstromen naar bedrijven met een tekort aan arbeidskrachten. De SER werkt aan de Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen. Hiermee wil de raad een positieve bijdrage leveren aan de leercultuur binnen het mkb.

De SER is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaal economische vraagstukken. In de SER werken ondernemers, werknemers en onafhankelijke kroonleden samen.

Mode 
Outfit: Top met V-hals en matchende midi-rok van viscose en polyamide
Label: Massimo Dutti
Accessoires: Pumps van NATAN, nieuwe tas van Wandler en een nieuwe knoopriem, ontwerper nog onbekend
Juwelen: Haar paarse statement-ring, oorhangers van diamant en amethist 

Top en rok van Massimo Dutti: 

Máxima's matchende tas is nieuw en komt uit de collectie van Wandler.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

dit staat erg flatterend .onbegrijpelijk dat ze dit model niet vaker draagt . ontzettend leuke riem ,ben benieuwd welk merk dat is ..