Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 apr 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt zorginstelling Nieuw Unicum

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 11 april het congres van de Internationale MS Federatie (MSIF) bij in het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum in Zandvoort. Aansluitend brengt zij een werkbezoek aan het centrum. Het MS-expertisecentrum is een multidisciplinair behandelcentrum waar verblijf, zorg en behandeling van mensen met MS wordt gecombineerd.

Tijdens het congres worden nieuwe inzichten in de multidisciplinaire behandeling en zorg voor mensen met progressieve MS gepresenteerd. Koningin Máxima woont de presentatie bij van een promotieonderzoek over de meerwaarde van multidisciplinaire behandelinterventies bij progressieve MS. Ook is zij aanwezig bij de presentatie van de resultaten van het samenwerkingsverband op het gebied van onderzoek op initiatief van 12 landen, de Progressive MS Alliance.

Bij het werkbezoek van Koningin Máxima aan Nieuw Unicum spreekt zij met cliënten, onderzoekers en zorgprofessionals. In de zorginstelling worden ruim 140 mensen behandeld in de latere fase van MS. Nieuw Unicum biedt ook zorg aan circa 250 mensen die nog thuis wonen. Het centrum is actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en werkt daarbij nauw samen met Stichting MS Research en diverse kennisinstituten. Dit zijn onder andere het VUmc MS Centrum Amsterdam en De Nederlandse Hersenbank voor MS. Wereldwijd hebben circa 2,5 miljoen mensen MS, waarvan één miljoen een progressieve vorm.

Outfit: koningin Máxima draagt vandaag een wijdvallende top van lurex en een kokerrok van scheerwol. Geen nieuwe outfit, want we zagen Máxima er al eerder mee in 2014, 2015 en 2017. 

Onze hartelijke koningin is gelukkig heel veel meer dan alleen een mooie buitenkant: 

Outfit van Natan:

1 outfit, 6 looks:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments