Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 nov 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt woonzorglocatie van ’s Heeren Loo

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 13 november een werkbezoek gebracht aan woonzorgpark Willem van den Bergh, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, in Noordwijk. Het bezoek stond in het teken van de impact van de corona-uitbraak op de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Verspreid over Nederland bieden zij zorg, begeleiding en huisvesting aan ruim 14.000 cliënten.

Koningin Máxima sprak eerst met enkele bestuurders over de invloed van de coronapandemie op de gehandicaptenzorg in Nederland en de zorg bij ’s Heeren Loo in het bijzonder. Aansluitend ging zij in gesprek met medewerkers over de zogenoemde Crisis Zorg Unit. ’s Heeren Loo biedt in deze unit gespecialiseerde hulp aan bewoners met corona die vanwege hun beperkingen doorgaans niet in het ziekenhuis opgenomen kunnen worden. Ook kunnen in de Crisis Zorg Unit cliënten van zorgorganisaties in de regio opgenomen worden die besmet zijn geraakt. Vervolgens vertelden diverse betrokkenen over hoe de dagelijkse zorg moest worden aangepast nadat enkele woningen waren getroffen door het coronavirus. Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan een woning voor mensen met een verstandelijke beperking waar Koningin Máxima sprak met bewoners en zorgmedewerkers.

Mode 
Outfit: Gele pantalon en top + geel/grijze mantel
Ontwerper: Vermeulen van NATAN 
Eerder gedragen: Het broekpak wel, in december 2019

De broches komen van de Argentijnse sieradenontwerper Celedonio, die graag werkt met natuurlijke materialen en afval. Celedonio:"Als je mijn sieraden uit elkaar haalt, zijn ze waardeloos. Ik hou niet van werken met goud, diamant en platina. De magie is te vinden in de manier waarop het materiaal het ontwerp verfraait."

Shop de look 
Pantalon van CVRD, 99 euro. 
Top van Vanilla. 89,95 euro. 
Mantel van River Woods, 325 euro.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments