Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 okt 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt Nigeria voor toegang tot financiële diensten

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 30 oktober tot en met donderdag 2 november de Federale Republiek Nigeria in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Nigeria heeft sinds 2012 een Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering voor betaalbare en goede toegang tot financiële diensten. Met als doel bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de bevolking.

Koningin Máxima was in 2012 in haar VN functie aanwezig bij de lancering van deze nationale strategie. Het huidige bezoek richt zich met name op de mogelijkheden om het proces van verbetering van toegang tot financiële diensten te versnellen. Zowel de centrale als de decentrale overheden hebben hierin een belangrijke regierol. Daarnaast bieden uitbreiding van het aantal bankagentschappen en digitalisering van financiële diensten goede mogelijkheden om meer mensen aan te laten sluiten op formele financiële diensten. Volgens cijfers van de Nigeriaanse financiële ontwikkelingsorganisatie EFInA (Enhancing Financial Innovation & Access) zijn er regionaal grote verschillen. Gemiddeld heeft 48,6% van de volwassenen in het land toegang tot financiële diensten. In het meer afgelegen noordwesten is dit echter slechts 24%, terwijl in het zuiden 78% van de bevolking toegang heeft tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen.

Outfit: 

Máxima draagt een nieuwe jas van Chloé. Informatie met dank aan @Núria Tiburcio. 

 

Máxima's ballerina's komen van het Italiaanse merk Salvatore Ferragamo en zijn geinspireerd op de tweekleurige slingbacks die Coco Chanel in 1957 op de markt bracht. Door de huidskleurige tint van de schoen wordt het been optisch verlengd, terwijl de zwarte neus de voet kleiner laat lijken. 

 

Foto's: Monarchypress.com 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments