Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 nov 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt Nigeria voor toegang tot financiële diensten – dag 3

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 30 oktober tot en met donderdag 2 november de Federale Republiek Nigeria in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Nigeria heeft sinds 2012 een Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering voor betaalbare en goede toegang tot financiële diensten. Met als doel bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de bevolking.

Woensdag 1 november gaat het bezoek verder in de hoofdstad Abuja. Koningin Máxima spreekt ‘s ochtends met vertegenwoordigers van ontwikkelingspartners als de Wereld Bankgroep en de Bill & Melinda Gates Foundation. Verder heeft zij gesprekken met vertegenwoordigers van de Ontwikkelingsbank van Nigeria (DBN) en de Nigeriaanse Commissie voor Communicatie (NCC).

Koningin Máxima bezoekt ook een rijschool met een bankagentschap. Klanten kunnen hier op een eenvoudige manier een bankrekening openen, geld opnemen en storten en overschrijvingen doen. Door het laagdrempelige karakter gaan mensen hier vaker naartoe dan naar de bank zelf. ’s Middags ontmoet Koningin Máxima Gouverneur Godwin Emefiele, van de Centrale Bank van Nigeria en viceminister-president Yemi Osinbajo. Ook spreekt zij met minister Kemi Adeosun van Financiën.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende japon van katoenen jacquard met print en een jasje met ballonmouwen van zijden shantung.

Japon en bolero van Natan:

Afbeeldingsresultaat voor natan normandie site:modekoninginmaxima.nl

Afbeeldingsresultaat voor natan normandie site:modekoninginmaxima.nl

Zowel de japon als de bolero zijn vaker gedragen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments