Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 mrt 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt kwekerij in Honselersdijk

Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag 27 maart een werkbezoek gebracht aan kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De vraag naar producten uit de sierteeltsector is sinds de uitbraak van het virus bijna helemaal weggevallen.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door de kwekerij waar onder andere violen en primula’s worden gekweekt. Eigenaar Walter Zuiderwijk heeft tijdens de rondleiding uitleg gegeven over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de productie van de kwekerij en voor het personeel. Vervolgens ging Koningin Máxima in gesprek met een aantal bloemen- en perkplantenkwekers en brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de Nederlandse tuinders, hun werknemers en hun omgeving en over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn.

De Nederlandse sierteeltsector is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. De aanloop naar Pasen en Moederdag is normaal gesproken de drukste tijd van het jaar voor de sector, maar de wereldwijde vraag naar Nederlandse bloemen en planten is bijna stilgevallen.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Mode
Outfit: camelkleurig broekpak
Ontwerper: Natan
Eerder gedragen: 8 oktober 2019

Normaal gesproken draagt Máxima alleen handschoenen als zij een hoed en/of een jurk draagt. De coronacrisis maakt een esthetisch accessoire opeens erg praktisch. 

Máxima met het broekpak in oktober 2019: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments