Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 nov 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt BovenIJ Ziekenhuis in een nieuwe ruitjurk

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 5 november een werkbezoek gebracht aan het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronapandemie voor de reguliere zorg en het sociaal domein.

Tien jaar geleden is in Amsterdam-Noord de Krijtmolenalliantie opgericht, om door samenwerking de zorg voor met name kwetsbare ouderen in Amsterdam-Noord te verbeteren. Zorg- en welzijnsaanbieders, de gemeente en de zorgverzekeraar hebben hierin hun krachten gebundeld. Uit de alliantie ontstond vervolgens het initiatief Beter Samen in Noord. Met dit programma worden het medisch en het sociaal domein met elkaar verbonden, zodat patiënten de juiste zorg krijgen door de juiste zorgprofessional. Door de coronapandemie is deze samenwerking nog hechter geworden.

Koningin Máxima sprak in Krijtmolen d’Admiraal, waar de alliantie is ontstaan, met de Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis en de Nederlandse Zorgautoriteit over de gevolgen van corona voor de reguliere zorg en het maatwerk dat in de zorg momenteel moet worden toegepast. Daarnaast vertelden lokale bestuurders van zorg en welzijnsinstellingen over de sociale gevolgen van corona in Amsterdam-Noord, het programma Beter Samen in Noord en de zorgverbetering die te behalen valt door digitalisering en intensieve samenwerking van zorgverleners. In het BovenIJ ziekenhuis kreeg Koningin Máxima van zorgverleners een toelichting op de gevolgen van de tweede coronagolf voor zowel patiënten als medewerkers van het ziekenhuis. Afsluitend sprak zij met enkele voormalige coronapatiënten over hun ervaringen met de ziekte en met de zorg die hun is geboden.

Mode
Outfit: Geruite japon met strikkraag
Ontwerper: Vermeulen van NATAN 
Accessoires: Nieuwe clutch van Bottega Veneta, pumps van Gianvito Rossi, mondkapje van SafeSave
Sieraden: Nieuwe oorringen van KMO, gouden armband met zon, ringen van Pommelato, horloge van Rolex, gouden gezinsarmband 

Qua tas koos ze dit keer voor een vintage ontwerp in een nieuw jasje. Het gevlochten ontwerp komt uit de collectie van Bottega Veneta, en dook eerder op in de jaren '80-film American Gigolo. Omdat de Amerikaanse actrice Lauren Hutton het tasje in beeld bracht, heet de tas ‘The Lauren 1980’. De prijs maakt het verhaal af: 1980 euro.

Máxima's ringenset komt van Pomellato. Hier lees je er meer over. 

Hier lees je meer over haar gouden zon-armband en gouden gezinsarmband. 

Nieuwe oorbellen van KMO: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments