Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 12 mrt 0 reacties

Koningin Margrethe, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary bij diner voor leger

Koningin Margrethe, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary bij diner voor leger

De rouwperiode die aangekondigd werd na het overlijden van prins Henrik, is nog niet helemaal afgelopen. De rouwperiode eindigd namelijk a.s. woensdag, maar toch stond er voor Margrethe, Frederik en Mary gisteravond hun eerste openbare activiteit op de agenda. Zij waren op slot Fredensborg Slot aanwezig bij een diner dat Margrethe ieder jaar organiseert voor officieren van de landmacht, luchtmacht of marine die de "long service award" hebben ontvangen. Het diner vind altijd plaats op 11 maart, de verjaardag van Frederik IX. Ieder jaar worden er andere legeronderdelen uitgenodigd, dit jaar was dat de landmacht en luchtmacht. Daarom ging dit diner, ondanks het overlijden van Henrik ook gewoon door.

Omdat het Hof officieel nog in hofrouw is, droegen Margrethe en Mary japonnen in donkere kleuren, want ook dat stond in een van de eerste persberichten: de koninklijke familie en het personeel zou tijdens de rouwperiode donkere kleding dragen.

Koningin Margrethe koos voor een zwarte japon en een zwart juweel in haar haar.

Kroonprinses Mary koos een -vermoed ik- nieuwe, donkerblauwe japon. Buiten droeg ze hierover een bijzondere cape en binnen is te zien dat hieronder een japon met bijzonder lijfje prijkte: een oneshoulder exemplaar van kant en één bijpassende mouw. Naar de ontwerper ben ik nog op zoek!

Kom je later vandaag terug? Dan heb ik hopelijk meer foto's geplaatst!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments