Wie de nieuwste foto’s van prinses Victoria bekijkt, ziet een hele andere Victoria dan enkele jaren geleden.  Niet alleen zit de prinses veel beter in haar vel, ook haar kledingstijl is drastisch veranderd. Van onopvallend en comfortabel naar modieus, vrouwelijk en zelfs sexy. De prinses is gelukkiger dan ooit en dat mag gezien worden!

Tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen in december 2012 schitterde kroonprinses Victoria in een opvallende paillettenjurk van de Libanese ontwerper Elie Saab. Met een zelfverzekerde glimlach, een stel hoge hakken en prachtige knot was de prinses het middelpunt van de aandacht. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat deze mooie en zelfverzekerde prinses ruim vijftien jaar geleden nog een negatief zelfbeeld had en leed aan de ziekte anorexia.

Toch was het voor Victoria de realiteit. Ze worstelde met haar positie als prinses en de controle van de mensen om haar heen. De jonge en onzekere prinses wil het liefst zélf de controle houden over haar leven en vindt dit in haar manier van eten. Zo min mogelijk eten en zoveel mogelijk sporten gaf haar een goed gevoel, maar tegelijkertijd voelde de prinses ook dat het bergafwaarts ging. Ze omschrijft deze periode later dan ook als een hele moeilijke periode. “De situatie waar ik in zat, voelde als een voortdenderende trein. Ik had eetproblemen, waar ik me bewust van was. De angst in mij was enorm. Ik haatte hoe ik eruit zag en hoe ik was. Ik, Victoria, bestond niet meer.”

In de loop der jaren overwint Victoria beetje bij beetje haar anorexia. Toch blijft ze worstelen met haar zelfbeeld en het woord 'zelfverzekerd' komt nog steeds niet in haar woordenboek voor. Dat is ook goed terug te zien in haar manier van kleden. We zien de prinses verschijnen in comfortabele, bedekkende broekpakken en tuttige mantelpakjes. Ook haar kapsel, vrijwel altijd een paardenstaart, en make up zijn weinig afwisselend. 

De prinses blijft een tijdlang veilig in haar schulp, maar gelukkig niet voor altijd. Victoria ontmoet haar personal trainer Daniel Westling en al snel springt de vonk over. De pers krijgt er helaas al snel lucht van en vanaf dat moment wordt het voor Daniel een ware uitdaging om uit het zicht van de media te blijven. Dat lukt aardig en het stel krijgt ruim de tijd om elkaar buiten de schijnwerpers beter te leren kennen. Doordat Daniel nog steeds met de prinses blijft sporten, komt het onderwerp anorexia ook ruim aan bod. De intensieve gesprekken zorgen ervoor dat Daniel zijn toekomstige vrouw kan begrijpen. Victoria steekt niet onder stoelen of banken dat ze zich gesteund voelde door haar Daniel, die zelf ook kampt met gezondheidsproblemen. 

De comfortabele broekpakken verdwijnen langzaam maar zeker uit de garderobe van de verliefde prinses en in plaats daarvan gaat Victoria langs bij topontwerpers, die haar kleden in mooie, stijlvolle mantelpakjes. Wanneer het paar in 2009 hun verloving aankondigt, breekt er een nieuwe periode aan voor het paar en voor de garderobe van de prinses.  Geen mantelpakjes meer, maar stijlvolle en sexy jurkjes van ontwerpers als Valentino, Elie Saab, Armani en Escada. Van de schuchtere prinses is weinig meer te zien. Op haar trouwdag wordt duidelijk dat Victoria, na jaren van beproevingen, eindelijk het geluk heeft gevonden.

Ook na haar huwelijk blijft Victoria haar nieuwe stijl trouw. In augustus 2011 komt naar buiten dat Victoria in verwachting is. Een ontwikkeling die gevolgen heeft voor de troonsopvolging, maar ook voor haar kledingkast! Haar slanke figuur, waar ze uren en uren voor getraind heeft, moet ze voorlopig even vergeten. En dat lijkt moeilijk te zijn voor de prinses. Wanneer haar buik begint met groeien, hult zij zich al snel in wijde jurken en tunieken.  Gelukkig zien we aan het eind van de zwangerschap de prinses wel stralen tijdens de Nobelprijzen. Gestyled door het team om haar heen, durft Victoria toch trots haar zwangere buik te laten zien.

Na de zwangerschap van Estelle krijgt Victoria te maken met zwangerschapskilo’s, die maar moeilijk willen verdwijnen. Geregeld duiken foto’s op van een fanatiek sportende prinses, in strijd tegen die vervelende kilo’s. Even lijkt het erop dat de prinses zich ook na de bevalling blijft hullen in wijde kleding, maar na enkele maanden zien we de prinses weer zelfverzekerd stralen in getailleerde kleding en prachtige kapsels. De klassieke, sexy jurkjes blijven in beeld, maar dit maal wordt het aangevuld met meer excentrieke kleding van Zweedse ontwerpers. Felle kleuren en opvallende patronen zien we steeds vaker, evenals torenhoge hakken en grote oorbellen.

Naast de peperdure designkleding van designers als Elie Saab en Valentino, zien we de prinses de afgelopen jaren ook steeds vaker in kleding van de H&M. Een weldoordachte keuze van de prinses. Niet alleen vanwege de financiën, maar vooral vanwege haar vriendschap met Karl-Johan Persson, de CEO van de H&M. De prinses laat zien dat je ook in goedkopere kleding er goed uit kunt zien, zelfs tijdens een koninklijke bruiloft. De kleding zoekt Victoria overigens niet zelf uit tussen de rekken, dat besteedt zij uit aan haar styliste Tina Törnqvist.

Tina is sinds enkele jaren de steun en toeverlaat van de prinses op kledinggebied. Voor Victoria reist de styliste de hele wereld over om geschikte kleding te vinden voor alle officiële activiteiten. Tina was het die Victoria ook in contact bracht met de Libanese ontwerper Elie Saab en de Zweed Pär Engsheden, die de trouwjurk van de prinses maakte. Bij het ontwerpproces van de trouwjurk was Tina ook actief betrokken, zodat de prinses de jurk van haar dromen zou krijgen.

Ook direct na de geboorte van Estelle wordt de hulp van Tina ingeroepen. Nog voor Victoria het ziekenhuis verlaat, is Tina op het paleis al bezig om kleding voor Victoria en Estelle klaar te hangen voor de fotoshoot.  Bij thuiskomst worden de prinsessen aangekleed door Tina, en ook Daniels kleding wordt uitvoerig geïnspecteerd door de styliste. Naast Tina zijn ook kapper Peter Andersson en visagiste Linda Öhrnström aanwezig. Andersson is al jaren de vaste kapper van de prinses en is jaarlijks verantwoordelijk voor de prachtige kapsels tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen. Het maken van een dergelijk kapsel duurt soms meer dan 4 uur. Geen wonder dat Victora en Peter een goede band hebben opgebouwd.

Visagiste Linda Öhrnström wordt minder vaak ingeroepen, want Victoria doet het liefste haar make up zelf. Alleen bij belangrijke evenementen komt het hele team bij elkaar om te prinses om te toveren tot een ware schoonheid, met alle bijbehorende glitter en glamour. En  ondanks dat de prinses er dan altijd weer prachtig uit ziet, lijkt zij zich nog altijd het prettigste te voelen in haar dagelijkse kleding. Want Victoria weet: ware schoonheid zit van binnen.

Foto's: Zweedse hof 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van marinde

marinde

zondag 09 aug 2015 - 00:11

Als ze zwanger is dan hoop ik dat Daniel en Victoria er heel erg blij mee zijn. Overigens lijkt me dat dan wel het geval. Ongewenst zwanger zijn is iets wat niet meer hoeft.....

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 07 aug 2015 - 22:59

ja ik denk het ook dat Viktotia zwanger is

afbeelding van juliette

juliette

vrijdag 07 aug 2015 - 21:20

Ze is al 38 jaar dus het is nu of nooit !
Maar dit is volgens mij wel echt een zwangerschaps buikje :) hoop het ook
Estelle is zo'n schatje

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 08 aug 2015 - 23:46

Geen idee of ze stralend zwanger was, maar dan komt dat misschien omdat ze ooit anorexia heeft gehad, en het misschien moeilijk vond om tonnetje rond te zijn rond haar middel? Kan me dat nog wel indenken ook eerlijk gezegd. Ik denk dat ze om die reden ook tent jurken en wijde kleding droeg, en geen mooie positiejurkjes zoals zus Madeleine. Maar dat zijn maar gedachtes, ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 08 aug 2015 - 03:42

Ik wens t haar van harte toe....maar op de bruiloft van haar broer had ze nog een super slanke taille in de H&M-dress . .

afbeelding van Sanne

Sanne

vrijdag 07 aug 2015 - 21:16

Die foto´s zag ik ook :) Ik hoop het zó voor Victoria, dat ze écht zwanger is. Ze heeft wel 'ns vaker een klein beetje een buikje in sommige kleding, vandaar dat ik (en velen met mij) het vaker hebben gedacht, dat ze zwanger was. Dat was nog nooit zo, maar hopelijk nu wel! :)

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 05 aug 2015 - 18:15

Op mij komt ze over als een zeer sterke, nuchtere en lieve vrouw. En ze ziet er altijd zo fris gewassen uit, alsof ze net uit de douche komt en supergezond. Haar kleding is eigen en ze heeft geen dure dingen nodig of design. Gelukkig maar, zo blijft ze echt haarzelf ook. Ik heb haar eigenlijk nog nooit met los haar gezien geloof ik.
Bijzondere vrouw.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 05 aug 2015 - 11:19

zoals Viktoria met het groene lange kleed staat gelijkt ze helemaal op Carl Gustaf die ogen en houding de kleur van ogen is natuurlijk van koningin Silvia maar de blik echt genen zijn toch geweldig

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 05 aug 2015 - 02:58

Ze is sympathiek omdat niet altijd alles volgens script verloopt en ze daar om moet schaterlachen!

Haar kleding keuze meestal altijd goed behalve laatst met de bloemetjesjurk.
Haar evening dresses zijn altijd in de roos!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 04 aug 2015 - 20:08

Wat een leuke log! Mijn favoriete prinses, ik vind haar ook een mooie vrouw, niet altijd vind ik haar kleding mooi, maar vaak wel... De foto's die gemaakt worden vind ik zelf ook erg gaaf, en ook precies genoeg, leuke en lieve, spontane foto's altijd met het gezin. http://www.refdag.nl/achtergrond/koninklijk-huis/zweedse_kroonprinses_vi... de eerste foto, dat is nog steeds mijn lievelingsfoto, wat vertederend... Har bruidsjurk en diadeem vond en vind ik ook erg mooi, eenvoudig maar koninklijk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 05 aug 2015 - 03:16

Hele lieve foto!

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 04 aug 2015 - 16:10

Wat een leuk artikel Josine! Zoiets heb ik nog niet eerder op je site gezien! Mag je van mij vaker doen, want ik vind het erg leuk om te lezen;)
Victoria vind ik een prachtige vrouw met een mooie persoonlijkheid. Ik denk dat ze ook echt een lieve moeder is voor Estelle. Ik vind het ook erg leuk dat ze wat meer uit durft te pakken dan een paar jaar geleden. Ik vind niet altijd al haar kleding mooi, maar dat is het verschil in smaak.
Van mij mag ze ook haar haar wat vaker los dragen. Het liefst gekruld, want dat staat haar ook prachtig!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 04 aug 2015 - 10:41

Ja ,Victoria straalt iets uit ,iets natuurlijks ,authentiek misschien noem je het zo .
Waarschijnlijk komt dat ook door het openlijk praten over haar problemen.
Daar wordt ze heel menselijk door , en in mijn ogen sympathiek.
Haar kleding stijl vind ik mooi ,niet overdreven ,maar wel smaakvol en op z'n tijd lekker jong en haar haren vind ik prima zo ,ze heeft waarschijnlijk een zware dikke bos haar ( net als Catherine?) wat niet altijd makkelijk te stylen is .

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 05 aug 2015 - 17:42

Ik vind dat gladde haar ook goed bij haar passen. Het trek de aandacht naar haar altijd stralende ogen en leidt af van haar wat te geprononceerde kin.
Daniël kan wel een hand door zijn haar gebruiken, vroeger zat het vlotter. Maar wie weet kampt hij met het bekende mannenprobleem en legt hij daarom de haartjes graag netjes op nummer.

afbeelding van marinde

marinde

maandag 03 aug 2015 - 21:26

Victoria lijkt me een mooi mens! Haar haar los(ser) zou inderdaad mooi zijn.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 03 aug 2015 - 21:08

Tof mens, Victoria. Leuke log.
Zwart/witte jurkje staat haar heel gaaf!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 03 aug 2015 - 21:01

Wat een leuke log! Dank!
Ja leuk en fijn hoe ze zich ontwikkeld tot gelukkige vrouw!
Haar haar wat losser zou mooi zijn inderdaad. Dat geldt ook voor Daniël overigens.... Weg met dat gladde haar en beetje lossere haardracht!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 03 aug 2015 - 20:19

Leuke log!!! Ik vind zowel victoria als Madeleine beauties van de bovenste plank en geniet altijd van hun verschijning. Voor mijn gevoel groeien Victoria en madeleine steeds meer naar elkaar toe qua looks en uitstraling: Victoria durft steeds meer en Madeleine lijkt wat minder uit te pakken:) als Victoria haar haar nog eens wat minder strak laat kappen, vind ik haar nog mooier!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 03 aug 2015 - 19:15

Prachtige vrouw en in een jurk van Eli Saab oogverblindend. Super leuk dat ze ook regelmatig gewoon voor H&M kiest. Enige minpuntje: ze hoeft wat mij betreft haar haar niet altijd opgestoken te dragen. Ik zag last een foto met los haar en dat stond haar geweldig!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 03 aug 2015 - 19:30

Volgens mij kiest ze niet voor de gewone H&M maar voor H&M Conscious, wat meen ik ook wel op maat gemaakt wordt voor haar, zoals bijv. de japon bij het huwelijk van CP en Sofia. Dit seizoen was bijvoorbeeld alles biologisch of gerecycled. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Conscious, en daarom is het nog meer positief dat ze niet alleen voor H&M kiest, maar dan vooral voor Conscious. Dit even ter achtergrondinfo!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 03 aug 2015 - 20:46

Klopt dat ze nu veelal voor de mooie Conscious collectie kiest. Maar ik herinner me een jas met zwarte strik ceintuur die volgens mij uit de gewone collectie kwam.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

maandag 03 aug 2015 - 21:24

Klopt. Mijn dochter heeft deze jss ook.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 04 aug 2015 - 11:07

Ze draagt idd ook regelmatig gewone H&M :)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?