Jurk met verleden
Foto: PPE

Jurk met verleden

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (103 stemmen, gemiddeld: 1,83 van de 5)

In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het atelier van de Amerikaanse ontwerper Halston (1932-1990) dé plek waar je als stijlicoon moest wezen. Jackie Kennedy, Greta Garbo, Elizabeth Taylor: allemaal hadden ze wel een ontwerp van Halston in de kast hangen. In eerste instantie richtte de modemeester zich nog op keurige mantelpakjes met grote knopen en elegante cocktailjurken, maar na verloop van tijd koos hij voor een andere stijl. Zo stak hij antieke godinnenjurken in een nieuw jasje van lamé en pailletten. Voor die tijd was dat heel vernieuwend, heel uniek. Schuine halslijnen en draperieën zag je al wel, maar niet uitgevoerd in glimmende discostoffen. Het was alsof Mars en Venus elkaar opeens de hand schudden. Om de bijzondere stijl ook beschikbaar te maken voor het grote publiek, werden de meest succesvolle ontwerpen in 2009 nogmaals op de markt gebracht onder de naam Halston Heritage (Halstons Erfenis) En ja, uit die collectie komt dus Máxima’s gouden discojurk.

Materiaal: lamé

Gebruikte tags
Er zijn geen tags gekoppeld.
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (103 stemmen, gemiddeld: 1,83 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
18 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Lelijke jurk, niet meer dragen in het openbaar.

Deze jurk heb ik destijds gemist waarschijnlijk. Of snel uit m’n geheugen gewist.
Dit vind ik echt geen koninklijke outfit. En past ook niet bij haar taak als koningin. Een beetje Megan-gevoel. Terwijl ik toch van glamour houd, en op gepaste wijze ook bij Maxima, zoals de zwartwit foto van de staatsieportretten.
Bij welke gelegenheid was dit ? Het lijkt wel of ze op een rode loper loopt of zo. ik zie ook kinderen met een gouden strookrokje of zoiets. Ben benieuwd ?

De jurk is gedragen bij het Brazil festival in 2011.

https://www.modekoninginmaxima.nl/jaaroverzicht-2011-deel-2/

(even een stukje naar onderen scrollen)

Het verhaal erachter is best aardig. De jurk is dat helaas niet.

Ik mis trouwens Hennie64, is zij met vakantie?

Last edited 1 jaar geleden by Juffrouw Annie

Ja ik mis Hennie64 ook, althans als we dezelfde lezer bedoelen, de mevrouw met uitmuntende vakkennis 🪡 🧵 ✂️ en regelmatig pittig 🌶️ in haar commentaren 😉

Ik vind de jurk nog niet eens zo verschrikkelijk. De kleur staat Máxima. De jurk zit bovenaan prima. Hij is – wat de Engelsen zouden noemen – ‘unforgiving’, maar dat pakt nog niet eens slecht uit. Het buikje dat je lijkt te zien, komt wellicht door de overbelichting. Máxima lijkt goed underwear te dragen, want ik zie geen bobbelige bh-lijnen. Het is zichtbaar dat ze een top met schouderbanden droeg bij het zonnen, maar dat vind ik geen ramp. Er lijkt een kortere onderjurk gedragen te worden, want ik zie een rare horizontale lijn ter hoogte van de bovenbenen. Prima afgestyled met een relaxed maar verzorgd kapsel en prima sandalen. Ze straalt, dus blijkbaar voelt ze zichzelf happy in de jurk.

ik denk dat de foto overbelicht is en de jurk int echt veel mooier is

Dat vermoed ik toch eigenlijk ook, ik pas mijn mening aan; een tweede kans laten we maar zeggen.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Dit is een zeer grote kanshebber voor de post : missers van Máx. Die gaat er in deze Griekse komkommertijd vast een keertje komen 😉.
Ik begin: de roze jaren dertig nachtpon, de doorzichtige plastic fantastic muiltjes met groene strik, de cameltoo culotte,

Iets met spagettibandjes, zachtroze, ik meen met een zwarte rand of band aan de onderkant of onder de buste. Kan m zo snel niet vinden.

….. ik brainstorm even door op jouw ‘Missers van Max’ -> ‘Missers voor Max’ (de zak van) 😅

Niet om aan te zien deze gouden jurk. Oogt echt heel ” goedkoop” zeker met het losse haar. De jurk trekt mi aan alle kanten.

Echt a-f-s-c-h-u-w-e-l-i-j-k… Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat ze dit aan zou trekken.

Afschuwelijk.

Echt niet mooi.

Een beetje te filmster achtig.

Ze lijkt zo een beetje the Academy Award. 🤔