Avatar foto Door Moderator Petra

Josines bekenden feliciteren…

En hier dan nog een blog, speciaal voor Josine. Vorige week kwam ik er achter dat Josine vandaag haar 20-jarige jubileum viert. Al 20 jaar aan het bloggen. Eerst onder de naam Maxima is cool, later onder de volwassen versie Modekoningin Maxima.

Verschillende mensen die ik benaderd heb, waren bereid om een stukje over Josine en MKM te schrijven. Bij deze Josine!

Familie

Steun van je familie is altijd belangrijk. Daarom hierbij een berichtje van je moeder en 1 van je zussen.

Naam: Heidi, moeder van Josine

Hoe kent u Josine? Josine is mijn dochter.

Welke herinnering hebt u aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? Met Josine erbij is het nooit saai…integendeel…dat kun je ook terugzien op haar website. Ga zo door en blijf dicht bij jezelf! Een leuke herinnering: Elle, haar jongste dochter stond naar haar moeder te roepen….zo gelachen!

Nog een herinnering, dit was op koningsdag 2018 op Paleis Soestdijk.

Zo druk is Josine vaak bezig. Hier met Jesse op schoot achter de laptop.

Een foto van ons samen in paleis Noordeinde.

Hebt u nog een wens voor haar? Ga zo door en blijf dicht bij jezelf!


Naam: bij deze wil ik mijzelf voorstellen; ik ben Janneke de Heus, het zusje van Josine. Ik ken Josine dus al vanaf mijn geboorte.

Welke herinnering heb jij aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? Ik herinner Josine als iemand, die heel veel weet van het Koninklijk huis. Al toen ze jong was, spaarde menigeen mee met spulletjes verzamelen. Zoals krantenknipsels, boeken over vroeger etc. In de loop der jaren heeft ze heel veel kennis en kunde vergaard over de leden van het Koninklijk Huis, onder wie Maxima.

Heb je nog een wens voor haar? Josine, ik wens je heel veel succes toe met je verdere loopbaan! Gods Zegen toegewenst voor jou en het Koninklijk Huis.

Hier zie je een foto van Josine, die in het speelgoedmuseum graag even neust bij de kleding van vroeger. Zo zie je maar…ze is er bewust, maar ook onbewust, erg in geïnteresseerd.

Naam: Annemieke

Hoe ken je Josine? Josine is mijn zus

Welke herinnering heb jij aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? Vroeger zijn we weleens samen naar koningin Maxima wezen kijken als ze ergens op bezoek kwam. We gingen dan foto’s maken. Ik heb hier hele leuke herinneringen aan. Ook van Koninginnedag in Veenendaal, fantastisch. Ik ken de website nog van de vorige naam (Maximaiscool) en ook van de stap daarvoor toen het nog een web-log was. Ik vind het zo gaaf waar Josine nu staat. Veel bewondering voor. Ik zie Josine ook zo nog voor mij, 18/19 jaar geleden, blogs aan het typen. Zo gaaf waar dit tot is uitgegroeid.

Heb je nog een wens voor haar? Ik wens Josine, naast gezondheid voor iedereen wie haar lief is, het allerbeste en ik hoop dat ze nog lang haar dromen kan/zal najagen. Zowel privé als op werkgebied.

Reacties bekenden

Naam: Jannemieke (van Royalduo).

Hoe ken je Josine? Josine ken ik al ruim 20 jaar. Ik heb bij haar zus in de klas gezeten en kwam geregeld thuis bij haar over de vloer.

Welke herinnering heb je aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? Ik heb mooie herinneringen aan de blog van Josine. Heel leuk vond ik de blogs met de foto’s van het staatsbezoek aan Oostenrijk. Ik ben speciaal voor het staatsbezoek naar Oostenrijk gegaan en stuurde tijdens het staatsbezoek snel foto’s door, zodat Josine ze gelijk kon plaatsen.

Heb je nog een wens voor haar? Ga zo door met bloggen! Ik geniet van je mooie site.


Naam: Rick Evers

Hoe ken je Josine? Josine? Dat is mijn zus! Tenminste, dat zeggen we altijd gekscherend. Josine heet met haar meisjesnaam Evers. En om eerlijk te zijn, ook al zien of spreken we elkaar niet wekelijks en zijn we voor zover we weten écht geen familie, ik voel wel een bijzondere connectie met ‘mijn zussie’. Ze kwam in 2010 op mijn pad, toen zij al een hele tijd bezig was met Máxima’s mode en ik – per ongeluk – het royaltyvak inrolde. Omdat ze in de loop der tijd ook steeds meer op pad ging, komen we elkaar ook vaker tegen.

Welke herinnering heb je aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? Ach, zóveel. Van de gekke momenten tijdens – en vooral rondom – koninklijke bezoeken waar we samen waren, zoals rond middernacht door Brussel struinen om nog wat te eten te proberen te scoren. Kletsnat over de waddeneilanden met onze koffer. Of dat enorme Máxima-modedossier dat we ooit samen hebben gemaakt. Wat een klus was dat. Of gewoon die talloze keren met elkaar appen over ons vak. Samen bij Natan. Lachen, klagen, stoom afblazen, even inchecken bij elkaar hoe het écht gaat.

Heb je nog een wens voor Josine? Josine ís al de autoriteit op het gebied van Máxima’s mode. Op dat gebied denk ik niet dat ze zich meer kan wensen. Wie weet kan ze eens, samen met Máxima en haar team, een modetentoonstelling cureren! En bovenal wens ik Josine vooral privé niets dan geluk toe, samen met haar mooie gezin. Hartelijke groeten, Rick Evers


Naam: Linda van Deventer

Hoe ken je Josine? Door de site modekoninginmaxima.nl. Al jaren lees ik met veel plezier haar blogs (en haar boeken en de stukken die ze schrijft voor o.a. Vorsten). Toen ik mijn opleiding tot ambachtelijk schoenmaker deed, kwam ik op het idee om Josine te mailen of ze het leuk vond als ik af en toe een blogje zou schrijven over schoenen en zo startte ons contact.

Welke herinnering heb je aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? We zijn samen een keertje naar Tassen Museum Hendrikje geweest in Amsterdam (helaas bestaat dat inmiddels niet meer) en hier hebben we een hele leuke middag gehad!

Heb je nog een wens voor haar? Ik wens Josine veel geluk, gezondheid en gezelligheid toe samen met haar gezin. Ik hoop dat ze nog lang uitgebreid verslag blijft doen over de mode van Maxima en andere royals en hier ook plezier aan blijft beleven.


Naam: Wim DeHandschutter

Hoe ken je Josine? Ik weet niet meer exact waar en wanneer ik Josine leerde kennen. Waarom wél: onze journaliste, koninklijke link. We zitten al jarenlang in hetzelfde wereldje. Af en toe komen we elkaar in levenden lijve tegen, maar vaker lees ik haar. Of hoor ik haar.

Welke herinnering heb je aan Josine en/of www.modekoninginmaxima.nl? Als ik weer wat moet weten over Máxima. Dan krijg ik snel en gedegen antwoord. Vorige week nog. Ik wilde weten hoe vaak Máxima Natan draagt en waarom zo vaak. Ongeveer 60 procent van haar garderobe, antwoordde ze. Gevolgd door een analyse. Ik heb grote bewondering voor mensen met een passie die er ook volledig voor gaan. En dat is Josine. Hoe zij begonnen is als meisje met een fascinatie voor die nieuwe Argentijnse die ooit de koningin der Nederlanden zou worden. Hoe zij van die fascinatie haar beroep kon maken: alleen maar respect voor!


Naam: Gisette van Dalen

20 jaar Modekoningin Máxima. Van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum, Josine!

Ruim tien jaar geleden stond er een interview met jou over je website in Terdege. Niet lang daarna klopten we bij je aan: Zou je voortaan de rubriek ‘Vorstelijk’ voor ons willen verzorgen? Het was het begin van een lange samenwerking. Dus eigenlijk zijn er nu twee jubilea te vieren😉.

Ik bewonder je altijd om je enorme kennis. Schijnbaar achteloos schud je uit je mouw dat koning Willem Alexander de stropdas met dieren al eerder gedragen heeft, namelijk tijdens het bezoek aan een dierentuin. En dat hij op een schaatsevenement een rode stropdas met blauwe schaatsers droeg.

Of dat koningin Máxima een jurk uit de garderobe van haar schoonmoeder draagt. En dan weet je ook nog op te sommen dat prinses Beatrix die droeg tijdens een staatsbezoek aan België in 1981.

Jouw site is een feestje om naar te kijken. En niet alleen voor mensen die hobbymatig het koningshuis volgen, maar ook voor de professional. Je bent ontzettend gedreven, eerlijk en bovenal een bijzonder prettig mens om mee samen te werken! Ik hoop dat je nog heel veel jaren je mooie site in de lucht houdt!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Nogmaals van harte gefeliciteerd met je 20-jarig jubileum MKM👑. Ik wens je(en daarmee ook ons😉) nog zeker 20 jaar erbij voor deze website zodat we nog heel lang kunnen genieten van royal fashion

Van harte gefeliciteerd Josine met het jubileum! Kort, Krachtig en Welgemeend ❣️

Oh Josine, gefeliciteerd met het jubileum van deze site heb ik je al, maar mag ik je ook nog even feliciteren met je geweldige zwarte schoenen die je aanhebt op de foto met Eduard Vermeulen en “je broer”.
Toppertjes!

” Broer” leeft op grote 🦶 🤓

Echt wel 😉

Leuk😊

Wat leuk! Gefeliciteerd

Wat een leuke inkijkjes… gefeliciteerd Josine!! Hopelijk kunnen we nog lang van jouw blogs en deskundigheid genieten… (en ja, ik heb óók jouw boeken) 🥳

Wat leuk! Josine, dit moet je goed doen!

Hoe leuk! En nu weet ik eindelijk dat Rick toch niet je broer is ;-D

Ahhh, gefeliciteerd Josine! En wat een leuke verhalen!!

Josine, erg leuk om te lezen. Je bent inmiddels gewoon een professional onder de professionals, en dat heb je toch echt helemaal zelf voor elkaar gekregen met hard werken, goed analyseren, respectvol maar kritisch schrijven, een bescheiden maar ook fiere (en zelfzekere) opstelling en een vriendelijk woord voor velen. Ik lees je al vele jaren met veel plezier en zal dat blijven doen (ook als ik meestal niet mijn stem laat horen). Geweldig voorbeeld voor velen ben je, veel respect en een hartelijke groet.

Gefeliciteerd Josine, ga maar eens lekker genieten van al die mooie verhalen!! En vooral doorgaan😜😜

Wat een mooie verhalen, Josine. Ik geniet met je mee.

Petra, wat ontzettend lief en wat heb je er een werk van gemaakt! Ik begin helemaal te blozen door jou.

Terecht verdiend

Mooi gedaan Petra, dank je voor deze leuke verrassing