Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 06 jul 2 reacties

In beeld: genietende Mary knus op de grond tussen kinderen in Groenland

Ook de zevende dag van het bezoek van Frederik en Mary aan Groenland, brengt het koningspaar door in Nuuk. Mary zit heerlijk op de grond tussen de kinderen, op de peuterspeelzaal.

Foto’s ©Kongehuset

Zoals we uit eerdere blogs weten, brengen koning Frederik en koningin Mary van 29 juni t/m 6 juli een officieel bezoek aan Groenland. Gisteren, op 5 juli, werd het bezoekt voortgezet in Nuuk. De koning bracht eerst een bezoeek aan de Nussuup Atuarfia-school.

Koningin Mary bezocht het kinderdagverblijf Naasut, dat samenwerkt met het project Free from Bullying/Kammagiitta van de Mary Foundation. Tijdens het bezoek vertelde instituutsmanager Kathrine Larsen Lennert over Naasuts werk met Free for Bullying, dat in Groenland bekend staat onder de naam “Kammagiitta”. Het kinderdagverblijf is in november 2023 geopend en maakt deel uit van hetzelfde gebouw als de Atuarfik Inussuk-school, die de Frederik en Mary een dag eerder in Nuuk bezochten.

Rond de middag waren waren Frederik en Mary gastheer en gastvrouw tijdens een lunchreceptie op de Dannebrog. Daarna voer het koninklijk gezelschap met de Dannebrog door naar Narsarsuaq.  
Om 15.45 uur arriveerde het koninklijk paar arriveert in Narsarsuaq, waar het koninklijk paar werd ontvangen door gemeenteraadslid Mouritz Karlsen. Aansluitend bezochten Frederik en Mary eerst het dorp Igaliku, waar werd overnacht. Vandaag zullen ze de plaats Narsarsuaq nog bezoeken.

Mode Mary

Tijdens het ochtendprogramma droeg koningin Mary een geruit broekpak van Skall Studio, gecombineerd met een witte blouse van Hugo Boss. De broek droeg ze al eerder tijdens deze reis.

Tijdens de reis per boot droeg Mary een olijfgroene geruite anorak van Meqqusaalik met haar broek van Laksen.

In Narsarsuaq en Igaliku droeg koningin Mary een groen pak van Laksen met een geruite blouse.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dank voor het uitgebreide verslag de hele afgelopen week, Petra. De mode deze laatste dag helemaal passend bij de gelegenheid, zoals de hele week trouwens. Mooie plaatjes weer van een sympathiek, sportief en ‘down to earth’ koningspaar.

Het geruite broekpak dat Mary draagt is prima voor de gelegenheid, al vind ik het niet erg bijzonder.
De blouse is weer net anders; zonder het bekende overhemdboord👔, maar met plooien bij de hals.
De geruite anorak is natuurlijk helemaal passend bij Groenland.
Leuke foto van Mary zittend op de grond met die kindjes: die kunnen later vertellen aan hun kinderen dat ze op de grond hebben gespeeld met een koningin. Hoe leuk is dat.